Încă o săptămână şi încă o recapitulare a ştirilor săptămânii din tehnologie, sub formă de Mobicast. Podcastul şi videocastul nostru ajunge la episodul #356 şi e clar că subiectul săptămânii trecute este fuziunea OnePlus - Oppo. Sau mai degrabă preluarea...? Dezbatem aspecte PRO/CONTRA ale acestei mutări, vorbim despre anunţul seriei Honor 50, cu tot cu Google Services, dar şi despre noile căşti şi aspiratoare Realme ajunse în România.
Leica şi-a anunţat propriul telefon, Motorola a readus în actualitate Moto Defy, iar Apple ar pregăti propriile clinici medicale. Am avut şi o scăpare mare Windows 11 şi un debut pentru OnePlus Nord N200 5G doar în SUA. Răspundem la întrebări, recapitulăm ce am mai postat pe YouTube şi pe final vă spun impresii despre PlayStation 5 şi jocul Ratchet & Clank: Rift Apart.
Iată Dezbaterea săptămânii: PRO/CONTRA preluării OnePlus de către Oppo
La început de 2021 departamentele R&D OnePlus şi Oppo fuzionau, iar la mijloc de iunie OnePlus anunţă o integrare mai profundă în Oppo. A promis totuşi că va rămâne independentă. Între timp scăpări au arătat că OnePlus a interzis angajaţilor să vorbească despre OS cu presa şi că OnePlus e gata să devină sub-brand Oppo. Mulţi afirmă că de fapt Carl Pei a plecat din companie aflând de această mutare şi îşi fac griji cu privire la viitorul companiei. Scăpări din China arată că OnePlus face mutarea pentru a putea începe să lucreze la propriile automobile.
Iată şi aspecte PRO/CONTRA pentru fuziune:
PRO:
- posibil să se extindă în alte segmente: ochelari, tablete, smart home, automobile
- extra finanţe mai uşor de mişcat, investiţii, R&D
- acces la toate contactele Oppo, operatori şi intrări pe toate pieţele
- Oppo poate ajunge în SUA, unde OnePlus are relaţii
- poate OxygenOS ajunge pe milioanele de telefoane Oppo
- Bonus: promisiunea că va rămâne independentă
CONTRA:
- dizolvarea identităţii şi comunităţii
- dizolvarea lui OxygenOS
- uciderea proiectelor care ar concura produsele Oppo
- creştere de preţuri
- ar putea intra pe radarul americanilor şi să fie interzişi şi OnePlus şi Oppo
Iată ce am mai postat pe YouTube în ultima săptămână:
- Samsung Galaxy Tab A7 Lite + Smart Keyboard Trio 500 Unboxing
- OnePlus Nord CE 5G Review
- Realme GT 5G versus Galaxy S21 Ultra 5G
- Samsung Galaxy A32 5G Review
Şi iată ştirile cele mai importante din tehnologie în ultima săptămână:
1. Tim Cook a avut o declaraţie virală, afirmând că pe Android există de 47 de ori mai mult malware decât pe iOS.
2.CAT S62 este cel mai nou telefon robust de pe piaţă.
3.O nouă lege ar putea bloca Apple din a preinstala aplicaţii pe iPhone-uri.
4.Leica şi-a lansat propriul telefon pe piaţa din Japonia, Leitz Phone 1, care aduce cu un model Sharp lansat recent.
5. Honor a anunţat revenirea Google Mobile Services pe telefoanele sale, odată cu lansarea seriei Honor 50.
6. Motorola a înviat seria Defy printr-un terminal Moto Defy 2021, robust şi cu dotări midrange.
7. Honor a prezentat căştile TWS Earbuds 2, cu ANC şi design familiar.
8.Honor 50 şi Honor 50 Pro au debutat oficial, cu încărcare foarte rapidă şi camera principală cu rezoluţie foarte mare.
9.Honor 50 SE este versiunea lor ceva mai light, cu ecran foarte mare şi senzor de 108 megapixeli.
10. Apple ar fi început să lucreze la un moment dat la propria reţea de clinici medicale.
11. Windows 11 a primit o mega scăpare, inclusiv un ISO al său ajungând pe web, pe lângă capturi de ecran.
12. Realme a prezentat o nouă strategie AIOT şi a făcut aluzie la o tabletă şi un laptop.
13.OnePlus Nord N200 5G a devenit oficial în SUA, cu un spate ce aduce cu OnePlus 9.
14. Ceasurile Realme Watch 2 şi Realme Watch 2 Pro au debutat oficial în România şi implicit şi Europa.
15. Realme a prezentat aspiratorul Robot Techlife Robot Vacuum, cu LiDAR şi preţ bun.
Întrebări
Din nou un podcast cu multe întrebări, în ediţia trecută am avut nu mai puţin de 44 comentarii în total. Tonul a fost surprinzător de civilizat, având în vedere tema complicată atinsă şi anume drepturile poliţiei de la noi, apropo de cazul Buzău şi Arad. Am recomandat telefoane cu Snapdragon 888, despre uzul excesiv de forţă al poliţiei pentru bătrânicile cu leuştean din piaţă, despre lipsa de resursa umană la poliţie, despre abuzurile din ultimul an.
Cineva vrea să schimbe un Huawei P30 Pro şi m-a întrebat ce să aleagă dintre Redmi Note 10 Pro, Xiaomi Mi 11 Lite 5G, POCO F3, POCO X3 Pro. Altcineva a vrut să afle când vine recenzia la Redmi Note 10S şi un utilizator era curios cum poate afla dacă un iPhone este original sau nu. Am recomandat şi căşti wireless şi am vorbit despre brandurile B şi C de telefoane din China, care par a fi dispărut, precum Elephone, Leagoo, Umidigi.
Diverse
1. Katla
Pe Netflix a apărut serialul islandez "Katla", care aduce cu "Dark" făcut de germani. Este o poveste islandeză cu erupţii de vulcani, apariţii şi dispariţii de oameni după decenii bune, dar şi mult mister. Peisaje şi muzică superbă. Cam lent la anumite faze şi tot se învârte în cerc.
2. Loathe şi VOLA
A scos formaţia mea preferată din ultimul an, Sleep Token o piesă nouă, "Alkaline" şi am început să caut trupe similare. Aşa am găsit Loathe şi VOLA, care cânta djent cu influenţe de rock progresiv. Loathe sunt chiar foarte duri, dar pot deveni sensibili la refren. Îi găsiţi pe Spotify. VOLA au o colaborare excelentă cu rapperul Shahmen din SUA.
3. PS5 impresii şi Ratchet & Clank: Rift Apart
Am prins săptămâna trecută la Altex un PS5 cu bundle Ratchet & Clank: Rift Apart şi l-am cumpărat la 2799 lei. Primele impresii? Consola mi se pare mai degrabă gri decât albă, e mai puţin înaltă decât credeam şi clar nu o voi ţine pe orizontală. Face ceva zgomot în primul minut după ce o porneşti, apoi nu mi se mai pare aşa gălăgioasă. Din 825 GB ai 660 GB liberi şi deja am ocupat o grămadă de spaţiu.
Interfaţa îmi place, e ceva mai minimalista, dar parcă îmi e peste mâna, cu ea împărţită în două, o parte sus şi o parte jos. Controllerul e comod, mai mic decât mă aşteptam, dar trăgaciurile sunt cam rigide. Butoanele cam dau senzaţia de ieftin. Jocul Ratchet & Clank: Rift Apart e minunat în ideea că atunci când te aşteptaţi mai puţin acest platformer 3D te duce într-o altă dimensiune.
Într-un fel îl asociez cu noul serial "Loki". Apare şi un personaj feminin, Rivet, cu o personalitate care se completează frumos cu cea a lui Ratchet şi Clank. Armele şi atacurile arată fabulos. Păcat că trebuie să alegi între grafică cu ray tracing la 60 FPS FHD şi grafică 4K la 30 FPS detaliată. M-aş uita la Ratchet, dacă ar fi serial de animaţie.
Cam acesta a fost Mobicast #356 şi nu uitaţi că ne găsiţi pe Anchor.fm, iTunes, Google, Podcasts şi Spotify. Până data viitoare sigur terminăm şi recenzia POCO F3.