Încă o săptămână şi încă un podcast pentru voi, de această dată unul extralarge. Avem multe de disecat nu de alta! Au debutat 4 modele iPhone 13, a venit şi iPad Mini 6, dar şi un iPad 10.2 2021 şi un Apple Watch Series 7. Au sosit şi telefoanele Xiaomi 11T, 2 la număr, dar avem şi debut european pentru Mi Pad 5 şi brăţara Mi Smart Band 6 cu NFC.
Vorbim despre viitorul integrării OnePlus cu Oppo şi planul OnePlus 2.0, dar şi despre un zvon legat de Digi şi Internet de 10 Gbps. Dezbatem pe tema "Steve Jobs versus Tim Cook", privind în urmă, răspundem la întrebări, recapitulăm ce am mai postat pe YouTube, iar la final am pentru voi impresii despre Real Racing 4, Deathloop, Asphalt Nitro 2, dar şi despre serialul "Scenes from a Marriage" şi un album metal.
Ne găsiţi şi pe Anchor.fm, iTunes, Spotify şi Google Podcasts cu acest podcast.
Iată şi dezbaterea săptămânii: "Steve Jobs versus Tim Cook"
Când am văzut lansarea lui iPhone 13 mi s-a părut destul de seacă şi lipsită de entuziasm. Mi-am amintit de keynote-urile fantastice ale lui Steve Jobs şi inevitabil am făcut o comparaţie cu discursurile lui Tim Cook. Două persoane complet diferite, dar ambele lideri de mega succes pentru gigantul Apple. Am creat un soi de battle, cu argumente pentru fiecare dintre aceşti doi lideri.
Am şi o teorie personală, care îmi spune că Steve Jobs ar fi scufundat Apple în ultimii ani, între lupta împotriva Politically Correct, Metoo, dispute cu China şi cred că nu ar fi purtat masca şi nu s-ar fi vaccinat. De altfel lipsa sa de încredere pentru medicina l-a şi făcut să refuze o operaţie care i-ar fi salvat viaţa. În fine, doar supoziţii şi speculaţii şi vă las şi pe voi să discutaţi pe această temă pe YouTube, în comentarii.
Tim Cook
- cerebral, concentrat pe profit
- are conexiuni în zona de infrastructură, logistică, parteneri
- a ştiut să îl gestioneze pe Trump şi e foarte apropiat de China
- are o viaţă personală cuminte, nu se dă în stambă, nu fumează iarbă ca Elon Musk, nu are scandaluri ca Jobs
- a ţinut piept FBI, a rezistat războiului cu Facebook, Epic Games
Steve Jobs
- o capacitate fantastică de a selecta şi angaja talente
- vizionar când vine vorba de produse
- rebel, non conformist, vedetă, vizibilitate foarte mare
- ultra perfecţionist
- extrem de convingător în discursuri, un orator fantastic la keynotes
Ce am mai postat pe YouTube:
- Nubia RedMagic 6 Pro Review
- Motorola Edge 20 Lite Unboxing
- Oppo Reno6 Pro Review 5G
Ştirile ultimei săptămâni:
Lansări Apple:
1. iPhone 13 Mini şi iPhone 13 au devenit oficiale, cu stabilizare Sensor Shift, procesor Apple A15, o amplasare pe diagonală a camerelor.
2. Au debutat şi flagshipurile iPhone 13 Pro şi iPhone 13 Pro Max, care vin cu noi funcţii de captură cinematica, Macro, Video Bokeh reglabil după captură, breton mai mic, refresh rate de 120 Hz.
3. A sosit şi iPad Mini 6, cu ecran mai mare, de 8.3 inch, camera selfie ultrawide, suport stylus şi fără buton Home cu Touch ID, sensorul fiind mutat sus în butonul Power.
4. Apple a anunţat şi un nou iPad 10.2 de buget, cu cameră selfie ultrawide, suport stylus şi CPU nou.
5. A sosit şi Apple Watch Series 7, cu muchii mai înguste, aceeaşi autonomie şi design mai rezistent. Are şi încărcare mai rapidă.
6. Avem şi o listă de articole care menţionează toate preţurile din România pentru noile produse Apple.
- iPad Mini 6 și iPad 10.2 2021 sunt acum disponibile la precomandă
- Preț și disponibilitate iPad 10.2 2021 în România
- Preț și disponibilitate iPhone 13 Pro Max în România
- Preț și disponibilitate iPhone 13 Mini în România
- Preț și disponibilitate iPhone 13 în România
- Preț și disponibilitate iPhone 13 Pro în România
- Preț și disponibilitate iPad Mini 6 în România
- Preț și disponibilitate Apple Watch 7 în România
7.iOS 15 a devenit oficial şi vine cu mod Focus, care îţi permite să ignori ce te distrage pe telefon, dar şi Facetime cu convorbiri şi cu dispozitive Android şi Windows. Avem şi aplicaţie Find My mai avansată, widgeturi dinamice şi căutare vizuală de obiective, animale de companie, conversie text din imagini în text digital.
Lansări Xiaomi:
1. Xiaomi 11T a debutat oficial, cu o cameră de 108 MP, refresh rate ridicat şi încărcare foarte rapidă. Are CPU MediaTek puternic.
2. Xiaomi Mi 11 Lite 5G NE e fix Mi 11 Lite 5G, dar cu alt CPU.
3. Xiaomi 11T Pro e primul telefon mainstream cu încărcare la 120W şi vine cu o cameră de 108 MP, cameră telemacro, difuzoare stereo cu Harman Kardon şi Dolby Vision pentru ecran.
4. Xiaomi Pad 5 a sosit oficial în Europa, drept una dintre cele mai puternice tablet midrange de pe piaţă. Are CPU Snapdragon 860 şi ecran de 11 inch.
5. Au debutat şi produse Smart Home ca un sistem mesh şi un proiector de la Xiaomi.
6. Xiaomi Mi Smart Band 6 NFC a sosit în Europa, cu preţ atractiv, NFC şi Amazon Alexa.
Altele:
1. IKEA şi ASUS ROG aduc în România mobilier special pentru gameri, de la scaune la birouri, perniţe speciale, suporturi pahar şi altele.
2. OnePlus anunţă OnePlus 2.0, următorul pas în integrarea OnePlus cu Oppo. Va debuta o nouă platformă în 2022 pe OnePlus 10 cu această ocazie.
3. ColorOS 12 a debutat oficial, e bazat pe Android 12, dar nu adoptă Material You. Are Sidebar nou, consum redus de energie şi RAM, widgeturi şi iconuri noi, dar şi animaţii noi.
4. OnePlus a adus captura iconica Hasselblad XPan pe telefoanele OnePlus 9 cu o actualizare software specială.
5. Digi ar urma să lanseze servicii de 10 Gbps în următoarea perioadă conform unui zvon.
Întrebări:
Am răspuns şi la întrebări, chiar dacă au fost mai puţine comentarii decât de obicei la ultimul podcast. Am fost întrebat când apare RAM-ul virtual pe Galaxy S20 şi am văzut o atitudine preponderent negativă la adresa paralelei dintre eSports şi sport real. Mi s-a cerut şi un cuprins la clip şi am aflat că nu suntem mereu recomandaţi de YouTube, prin algoritm, aşa a spus un cititor care aparent ne găsea cam greu.
Ni s-au cerut la teste şi modelele iPhone 13, dar şi seria 11T. Am avut un curios care mă întreba de soarta seriei Galaxy Note, dar şi pe cineva care vrea să îi recomand căşti de calitate pentru muzică. Avem şi un inovator, care ar fi inventat un nou sistem cu un pixel special mobil pentru camera selfie. A avut şi un fan al gaming-ului, care îi vede un viitor strălucit.
Diverse:
1. Real Racing 4
Real Racing 4 se va numi Real Racing Next şi aduce un oarecare upgrade faţă de Real Racing 3. E în pre Alpha, deci mai e de lucru şi "agaţă" uneori. L-am găsit pe Andro Palace, dar nu recomand, pentru că sunt riscuri de securitate. E "mai simulator" decât Asphalt 9 aş zice.
2. Asphalt Nitro 2
Asphalt Nitro 2 e de asemenea disponibil pe magazine third party şi e un fel de Asphalt 9 Lite, tot cu cascadorii nerealiste, mult drift şi nitro. Nu mă dă pe spate. Are şi aceleaşi maşini la început şi circuite ca Asphalt 9.
3. Spiritbox - Eternal Blue
Spiritbox, formaţie americană de Djent a lansat albumul Eternal Blue, de pe care se remarcă prima piesă. Am remarcat o reţetă aici şi anume că ultimele 40 de secunde sunt cele mai bune, mai dure, mai originale. E o combinaţie de voce feminină curată, cu growl tot de la solista Courtney LaPlante plus chitări inspirate şi foarte bine mixate. Circle With Me şi Hurt You se remarcă.
4. Deathloop
Am încercat pe PS5 jocul Deathloop, în care eşti prins pe o insulă într-o buclă temporală, bântuit de o femeie cu care ai avut o relaţie, amnezic şi ai voie să îţi tot resetezi parcursul dacă eşti omorât. Practic tot retrăieşti aceeaşi zi şi încerci să rupi buclă. Făcut de Arkane Studios, creatorul Dishonored şi se simte ceva influență. E un shooter, FPS, cu unele influenţe artistice de la Bioshock.
5. Scenes from a Marriage
A apărut pe HBO Go traumatizantul "Scenes from a Marriage", o mini serie cu Jessica Chastain din "Interstellar", "Molly's Game" şi "The Tree of Life". Este soţia lui Oscar Isaac din "Star Wars" (ultimele 3) şi cei doi au o căsnicie care se destramă. La 40+ ani au o fiică de 4-5 ani, o sarcină care se termină cu avort, ea îl înşeală pe el, el suferă de astm şi se pierde treptat conexiunea dintre ei. Dialoguri bine scrise, dar el nu împinge destul emoţiile în sus, mai ales cele negative.
6. Premiile Emmy
S-au dat "Oscarurile serialelor", adică premiile Emmy, iar Ted Lasso de pe Apple TV+ a fost marele câştigător, alături de The Crown şi Mare of Easttown, dar şi Queen's Gambit. E şi un serial numit Hacks care a tot apărut la premii şi cred că trebuie să mă apuc de el.
Acesta a fost Mobicast #364 şi ne auzim la episodul următor.