După 2 săptămâni ceva mai ocupate revenim cu podcastul nostru despre tehnologie, Mobicast, episodul #357. Acest podcast şi videocast concentrează ştirile din tech din ultima vreme, avem şi dezbatere, răspundem la întrebări, dar vorbim şi despre filme, jocuri, mâncare. Dezbatem pe tema "Te-ai muta în mediu rural?", vorbim despre prezentarea lui Windows 11, tabletele noi Lenovo de la MWC 2021, prezentarea lui Qualcomm Snapdragon 888 Plus, planurile lui Elon Musk pentru Starlink, dar şi faptul că Google va renunţa la APK-uri.
Nu uitaţi că ne găsiţi podcastul pe Spotify, iTunes, Google Podcasts şi Anchor.fm.
Dezbatere: "Te-ai muta în mediu rural?"
În urma unui studiu Kantar şi Vodafone realizat pe 15.000 de oameni din 15 ţări, se pare că trendul de mutare în rural a crescut, mai ales în România. 62% din oamenii aflaţi în mediu urban la noi se simt tentaţi de această mutare. Totuşi pentru ei Internetul rapid e un criteriu mai important decât serviciile medicale. Am început să mă gândesc şi eu la avantajele şi dezavantajele unei astfel de mutări şi aşa s-au creat cele două tabere de mai jos pentru dezbatere. Vă aştept şi pe voi cu argumente PRO/CONTRA.
PRO:
- natura aproape, mai puţină poluare
- mai mult spaţiu să te desfăşori
- mai puţini factori de stres: trafic şi vecini
- veri mai blânde
- facturi mai mici
CONTRA:
- lipsa de acces la facilităţi ca aeroport sau cinematografe
- servicii medicale
- semnal la internet, unele probleme cu gaze sau curent să zicem
- instituţii de învăţământ bune lipsa
- siguranţă: protecţie contra elementelor naturii, animale, hoţi
Iată şi ce am mai postat pe YouTube în ultima vreme
- Huawei Watch 3 Pro unboxing şi prezentare
- Realme GT 5g review
- Allview Soul X8 Pro Review
- Motorola Defy 2021 Unboxing
- POCO M3 Pro 5G Unboxing
- Vivo V21 5G Unboxing
- POCO F3 Review
- Sony Xperia 1 III UNboxing
- Motorola Ready For Review
- Nokia X20 5G Unboxing
- Comparaţie ceasuri Huawei Watch 3 Pro şi Samsung Galaxy Watch 3 Titanium
Iată şi cele mai relevante ştiri din ultimele 2 săptămâni:
Windows 11
1. Microsoft a prezentat pe 24 iunie Windows 11, care aduce schimbări de design şi suport pentru aplicaţii Android, plus un Dark Mode îmbunătăţit
2. Windows 11 va aduce aplicaţiile Android pe terminale PC via tehnologie Intel Bridge
3. Windows 11 are nevoie de un modul TPM pe PC conform primei analize via PC Health
4. Primul Preview al lui Windows 11 a devenit disponibil prin programul Windows Insider
5. Windows 11 a ajuns în mod curios şi pe telefoane prin portarea unui entuziast.
MWC 2021
1. Lenovo a prezentat Smart Clock 2, un dispozitiv care e şi ceas inteligent şi accesoriu de încărcare wireless pentru aparatele tale.
2. Tot Lenovo a adus la MWC tablete accesibile Tab M7 şi Tab M8, care costă câteva sute de lei şi au rezoluţie mai degrabă HD. Tab P11 Plus e ceva mai răsărita, dar în zona midrange.
3. Au sosit şi noile tablete Lenovo Yoga, cu bateria cilindru generoasă, cu agăţătoare pentru bucătărie şi dotări atractive mai ales la acustica şi ecran,.
4. Avem şi Chromebook-uri surprinzător de bine dotate şi arătoase de la Lenovo
5. Qualcomm a anunţat noul procesor Snapdragon 888 Plus, care e tot un Snapdragon 888, doar că tactat mai sus.
5. A venit şi One UI Watch de la Samsung, propria sa versiune de UI aplicată peste Wear OS.
6. Infinix a prezentat un telefon concept care încarcă bateria în doar 10 minute, la 160W, are camera periscop şi spate care îşi schimbă culoarea.
7. Elon Musk a vorbit la MWC 2021 despre Starlink afirmând că va lansa serviciile sale global în următoarele săptămâni. 1500 de sateliţi sunt lansaţi în acest moment, iar preţul este de 99 de dolari pe lună.
8. Samsung Galaxy S21 Ultra a fost telefonul premiat la gală MWC 2021.
Altele
1. Google renunţă la APK-uri în favoarea AAB-urilor, care fac mai uşoară instalarea modulara şi ocupa mai puţin spaţiu
2. OxygenOS va fuziona cu ColorOS şi vor avea aceeaşi bază de cod pe viitor. Avantajul? 3 ani de actualizări Android pe OnePlus-uri
3. Realme ar putea colabora cu Kodak pentru realizarea unui cameraphone
4. OnePlus 9T ar putea sosi în trimestrul 3 cu camera de 108 MP
5. A scăpat şi OnePlus 9T Pro cu un ecran secundar în spate şi camera de top.
Întrebări
La întrebări s-a discutat despre înghiţirea OnePlus de către Oppo, care nu e văzută chiar cu ochi buni de către publicul nostru. Cineva a zis că se aştepta mai degrabă la o fuziune Oppo + Xiaomi, iar altcineva a lăudat Honor pentru noile telefoane. Am fost întrebat de ce nu facem o listă cu linkuri în descrierea podcastului şi am fost întrebat şi de ce ne urăm între noi şi de avem păreri diferite. Cineva a vrut review la Huawei MatePad T10s, dar şi la ZTE Axon 30 Ultra. Am discutat şi despre lansarea lui WIndows 11, despre plecarea lui Carl Pei de la OnePlus, dar şi despre interfaţa OxygenOS în pericol după fuziunea OnePlus-Oppo. Cineva m-a acuzat şi că îi ştergem comentariile şi că promovăm prea mult Allview şi că, citez "mi-am luat PS5 din reclama Allview".
DIVERSE
1. Wish Dragon
Wish Dragon este un film de animaţie pentru copii, pe care l-am descoperit pe Netflix. Are stilul Dreamworks, mai degrabă decât Pixar şi spune povestea a doi copii deveniţi tineri adulţi de 20 şi ceva de ani, care se reîntâlnesc, atunci când ea e bogată şi el are o situaţie modestă. Doar că el găseşte un ceainic cu un dragon înăuntru, care îi îndeplineşte 3 dorinţe. Între timp o corporaţie rea trimite golani să fure ceainicul. Numai actori mari ca voice over, inclusiv Jackie Chan în versiunea dublată în chineză. Destul de idealist şi puritan.
2. Podcast cu Quentin Tarantino la Joe Rogan
Celebrul regizor Quentin Tarantino a fost invitat la podcastul lui Joe Rogan de pe Spotify la final de luna iunie. Au fost 3 ore de discuţii despre filme, despre animozitatea faţă de văduva lui Bruce Lee şi despre cele 9 filme ale lui Tarantino de până acum. A fost pus mult accent pe explicaţiile cascadoriilor cu maşini din "Deathproof", dar s-a vorbit şi despre "Kill Bill".
3. Choux Livrez Fericire
Am încercat săptămâna trecută chox-uri de la Love You Choux/Livrez Fericire, pe care îi găsiţi pe Bolt Food. E vorba despre o cofetărie din zona Victoriei în Bucureşti, care face choux-uri fantastice, pline de cremă pufoasă şi cu un exterior gumat. Au o cremă de fistic excelentă, au şi variante cu caramel sărat, mango, ciocolată belgiană. Foarte bine, arătoase la cameră, dar şi scumpe la 20 lei bucată. Cei care instalează Bolţ Food abia acum le iau totuşi la 14 lei.
4. Jack and Jak
Am încercat şi pub-ul Jack and Jak, deschis recent la mine în zonă şi fiind reîncarnarea lui Metal Jack, pub cu heavy metal din Centrul Vechi. Acum difuzează meciuri, far burgeri de nivel mediu, cartofi foarte bune, dar au preţuri cam mari pentru zona în care ne aflăm. Berea şi limonada sunt OK, iar muzica rock începe mai degrabă pe seara. Am prins doar rock mai comercial, că Foo Fighters şi Kings of Leon, nu metale. Au şi delivery, scaune colorate, oameni prietenoşi.
5. Granny 3
Am încercat Granny 3, joc gratuit in Play Store, care pe lângă Granny, include şi un Granpda şi Slendrina, care te fugăresc printr-o casă mai mare decât oricând. E un joc survival horror minimalist, copilăros şi plin de secrete ascunse şi puzzle-uri. Nu e genul meu.
6. Sausage Man
Am descoperit şi un battle royale cu cârnaţi, Sausage Man, care e destul de amuzant şi se găseşte pe magazinul TapTap. Are arme cu laser, cu rachete, pistoale şi puşti, dar şi gadgeturi, porci de călărit, karturi şi chiar un soi de grappling hook în stil Batman. Destul de haios şi găseşti rapid sesiuni de joc. Nu revoluţionează cu nimic genul totuşi.
Acesta a fost podcastul şi ne auzim la episodul #358.