Mobicast #363: Dezbatere "Este gaming-ul un sport?", cum a fost la SAGA Festival, Oppo Reno6 în România, vivo X70 lansat

405 ori
<b>Mobicast #363: Dezbatere "Este gaming-ul un sport?", cum a fost la SAGA Festival, Oppo Reno6 în România, vivo X70 lansat</b>A mai trecut o săptămână şi e gata din nou un podcast, care duce seria noastră Mobicast la #363 de episoade. E podcast despre tehnologie de obicei, dar la final aveţi şi o pastilă cu filme, muzică, jocuri şi mâncare

A mai trecut o săptămână şi e gata din nou un podcast, care duce seria noastră Mobicast la #363 de episoade. E podcast despre tehnologie de obicei, dar la final aveţi şi o pastilă cu filme, muzică, jocuri şi mâncare. De această dată am dezbătut pe tema "Este gaming-ul un sport?", în contextul ascensiunii E-Sports şi al probelor E-Sports de la Olimpiada din Tokyo. Am vorbit despre lansarea HBO Max în România din 2022, debutul tabletei Realme Pad, sosirea telefoanelor Reno6 în ţara noastră, ochelarii Facebook dezvoltaţi de Ray-Ban, dar şi noua serie de telefoane Vivo X70.

Abordăm şi un super senzor foto Samsung de 576 MP, dar şi debutul Nubia Red Magic 6S Pro. Am recapitulat ce am mai postat pe YouTube, am răspuns la întrebări şi apoi la Diverse am vorbit despre SAGA Festival, Maximum Rock Festival, un film şi un serial care merită văzute.

Nu uitaţi că ne puteţi urmări pe Anchor.fm, Spotify, iTunes şi Google Podcasts. 

Dezbatere

Este gaming-ul un sport? Am început să mă întreb asta văzând că streamerul Ninja are sponsorizare Adidas, că e-sports e probă la Olimpiada şi că s-a propus recunoaşterea gaming-ului ca sport inclusiv în România. Au fost făcute paralele cu şah-ul, jocurile de cărţi, Go sau chiar biliard şi darts. Se fac tabere de antrenament pentru FIFA şi Counter Strike şi se câştigă bine în domeniu. E totuşi o parte din mine care mă reţine în a mă grăbi să numesc activitatea asta sport...  Dar dezbaterea continuă şi am argumente mai jos pentru ambele tabere.

DA:

  • se fac bani buni din asta şi Adidas e sponsor pentru ninja
  • e nevoie de reflexe şi anduranţă fizică
  • este un sport al minţii
  • şi şahul sau jocurile de cărţi sunt statice şi sunt considerate sporturi şi biliardul e destul de static
  • implică mult mai puţine riscuri decât un sport clasic, ca accidentari şi altele de gen

NU:

  • provoacă sedentarism, obezitate
  • uzura psihică se produce mai rapid decât cea fizică
  • e prea nou să ne pronunţăm, nu există decenii de sport de genul
  • după sport te simţi relaxat, ai endorfine, la jocuri e frustare există şi aspectul toxicităţii şi comunităţilor toxice, al feedback-ului instant
  • te poate aliena de rude, prieteni, dacă nu sunt şi ei gameri 

YouTube:

  • Oppo Reno 6 Pro Unboxing şi Pre Review

  • Nubia Red Magic 6S Pro Unboxing

  • Oppo Reno 6 5G Unboxing

  • Realme GT Master Edition Unboxing şi Review

Recapitulare ştiri:

1. HBO Max se va lansa în România în 2022.

2.Realme Pad a debutat oficial, cu un pachet de buget. E prima tabletă Realme. 

3.OPPO Reno6 Pro 6G a debutat oficial în România cu o ofertă specială şi un cadou atractiv. 

4. Lenovo a lansat primele sale tablete 5G, cu dotări foarte puternice şi atractive. Au şi accesorii pe măsură, mult RAM şi refresh rate ridicat (cea mare cel puţin).

5. vivo a lansat tripleta de telefoane Vivo X70, cu accentul pe camere, cipul cel nou V1 şi optică Zeiss. 

6. Facebook şi Ray-Ban au lansat o nouă pereche de ochelari în colaborare, Stories

7.  OPPO Reno6 Pro 5G a primit un super unboxing de la noi, cu nou format video. 

8.Nubia Red Magic 6S Pro a debutat oficial, cu ecran de 165 Hz, procesor Qualcomm Snapdragon 888+ şi ventilator de 20.000 RPM. 

9. ASUS a prezentat în România noile sale serii de laptopuri cu ecran OLED

10. Epic Games a avut un semi triumf în fața Apple, obţinând aprobarea de a avea şi alte surse de IAP-uri în afară de App Store. Are totuşi de plătit daune către Apple. 

11. Samsung pregăteşte un senzor de 576 MP, la egalitate cu rezoluţia ochiului uman. 

12.Aplicaţia Google Pay a ajuns în sfârşit în România după un an de aşteptare. 

Întrebări:

Văd că s-a încins discuţia pe tema "Emigrăm sau rămânem în România" şi grosul oamenilor tinde să plece, din păcate. Argumentele sunt foarte puternice, în general legate de sistemul de sănătate, infracţionalitate, corupţie şi salarii mici. Viitorul copiilor a fost un argument puternic pentru cei care vor să plece. Am fost întrebat şi de furnizorii de e-SIM şi mi s-a propus o dezbatere cu privire la telefoanele cu degradare rapidă a bateriei.

Am fost întrebat ce gen de filme prefer şi mi s-a propus o nouă tehnologie, cu un soi de pixel mobil sub ecran. Cineva a vrut să ştie şi dacă vedem camere de 200 de megapixeli inclusiv pe telefoane mai ieftine, ca un Redmi 11. Am propus şi câteva metode prin care România ar putea deveni o super putere.

Diverse:

1. The Morning Show

Am văzut unul dintre serialele flagship Apple TV+, "The Morning Show" cu o super distribuţie: Steve Carell, Reese Witherspoon şi Jennifer Anniston. Are 10 episoade, iar Steve Carrell şi Jennifer Anniston sunt 2 prezentatori ai unei emisiuni de ştiri de dimineaţă, foarte iubiţi şi apreciaţi. Vedem în culise poveşti de hărţuire, goană după putere, foamea de audienţă şi colegi care se sapă. E mult scandal MeToo, cu un Carrell acuzat de hartuirea unor colegi şi chiar mai mult, abuz de putere pentru a avea relaţii intime cu ele. Reese vine ca nouă reporteriţa ingenua care schimbă din temelii atmosfera.  

2. Don't Breathe 2

"Don't Breathe 2" e acum în cinematografe şi spune povestea unui veteran de război orb, care îşi creşte fiica adoptivă. Are o casă şi un teren presărate cu capcane şi le foloseşte contra unei găşti de nelegiuiţi care îi răpesc fiica. În prima parte fusese jefuit de adolescenţi pe care îi ucidea pe rând, acum el pare un personaj semi-pozitiv. Fiica adoptivă e un personaj interesant şi sunt multe gimmick-uri legate de puterile dezvoltate în lipsa văzului.   

3. Life is Strange: True Colors

Life is Strange: True Colors e un joc video încercat de mine pe PlayStation 5. E un fel de telenovelă pentru adolescenţi în stil Beverly Hills, care spune povestea lui Alex, venită din sistemul de adopţii, care se reuneşte cu fratele său Gabe după 8 ani. Cei doi au rămas orfani şi au trecut pe la multe familii adoptive, școala de corecţie şi multe probleme. Acum sunt într-un oraş minier, axat pe minerit de uraniu, cu personaje interesante, hippie şi rednecks. Nu are acţiune, e ca un film în care faci alegeri de gesturi şi dialog.  

4. Saga Festival

Am fost şi la prima ediţie de Saga Festival, desfăşurat între 10 şi 12 septembrie la Romaero Băneasa, perturbând traficul din nordul Capitalei şi poluând fonic întregi cartiere pe raza de 7-8 kilometri. Ca eveniment a fost reuşit, DJ că Tiesto au făcut o treabă excelentă, sonorizarea a fost bună şi a fost şi food court acolo, bine aprovizionat. Am avut efecte pirotehnice, jocuri cu drone, avioane abandonate devenite hub-uri de party, zone VIP şi multe variante de cocktailuri. Plata se făcea cu o brăţară NFC, iar 40.000 de oameni au fost la concerte. Au mai venit şi DJ Gojira, Grasu XXL, Robin Schulz, Alan Walker, The Masked Wolf, Carl Cox şi mulţi alţii. Mi-a plăcut mult atmosfera şi organizarea a fost OK, minus toaletele, care au fost jalnice.  

5. Maximum Rock Festival

Am lipsit de la SAGA sâmbătă, pe 11 septembrie, când am fost la Arenele Romane să ascult Therion şi Epica. Formaţii de rock simfonic, ele au fost incredibil de fresh şi pline de energie. Therion ne-a ales pe noi pentru primul concert după 2 ani, promovând noul album "Leviathan". Epica m-a introdus în calitatea vocală a solistei Simone Simons, care poate fi comparată cu Amy Lee, Tarja Turunen, Sharon den Adel şi alte voci mari. Instrumentişti foarte talentaţi, sonorizare bună şi am încercat aici o băutură hard seltzer de 10 lei, numită Wet. Cam astringentă, dar nu se simte alcoolul. Mi-a plăcut şi trupa românească Riot Monk, care a aruncat cu palincă în public.  

Acesta a fost Mobicast #363 şi săptămâna viitoare avem subiecte fierbinţi de discutat: lansările Apple, mai ales iPhone 13, dar şi noile telefoane Xiaomi 11T, aşa că rămâneţi aproape!

-3% din preț pe QuickMobile.ro, cupon: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×