Honor X8 face parte din seria de produse cu care brandul HONOR a debutat în România. L-am văzut la treabă chiar la lansare, când am realizat un hands on cu el, iar acum vă prezentăm şi unboxing-ul său. Telefonul pune la bătaie deja faimosul procesor Snapdragon 680 4G, un ecran generos, de 6.7 inch, cu muchii înguste şi da, are servicii Google şi Play Store, nu vă îngrijoraţi.
Aduce o cameră quad în spate şi refresh rate de 90 Hz. Costă 1149 lei.
Unboxing
În cutie găsim încărcătorul de 22.5W, cablul de la USB-C la USB-A, dar şi manualul, cheiţa pentru SIM şi husa. Noi avem versiunea de test, fără manual, cheiţă şi husă, dar în varianta comercială ar trebui să fie acolo.
Design
Honor X8 are un corp din policarbonat, cu grosime de 7.5 mm şi greutate de 177 de game. E uşor şi manevrabil, ergonomic, dar spatele său lucios atrage foarte uşor amprente, grăsime şi mai ales particule de praf în jurul camerei. Disponibil pe argintiu, negru sau albastru, telefonul are o ramă plată, care ajută la priză şi vine cu o construcţie solidă. Nu are certificare IP, dar mă aşteptam la asta.
Display şi hardware
Acest smartphone foloseşte un ecran de 6.7 inch, un IPS LCD cu rezoluţie de 2388 x 1080 pixeli şi cu refresh rate de 90 Hz. Pot spune cu uşurinţă că el este selling point-ul telefonului, având muchii foarte înguste şi fiind perfect pentru consumul de conţinut video. Are raport ecran corp de 89.1% şi te poţi imersa total în filmele privite şi jocurile jucate, datorită acestor muchii subţiri. Are şi decupaj bulină în ecran pentru camera selfie şi protecţie a ecranului din plastic.
Procesorul este un Qualcomm Snapdragon 680 4G, un CPU de 6 nm octa core cu GPU Adreno 610, pe care l-am văzut deja la treabă cu succes aş zice pe realme 9, Redmi Note 11 şi Huawei Nova 9 SE. E însoţit de 6 GB RAM şi 128 GB stocare, dar nu şi de vreun slot microSD. Avem parte de un singur difuzor, amplasat în zona de jos a terminalului, dar şi de un jack audio şi cititor de amprente lateral, integrat în butonul Power cel plat.
Pe partea de conectivitate avem 4G şi Wi-Fi dual band, Bluetooth 5.0, GPS, NFC şi port USB-C 2.0.
Cameră
Când vine vorba de cameră, pachetul e unul aş zice deja standard în lumea telefoanelor midrange. Începem cu o cameră selfie de 16 MP, cu deschidere F/2.5, dar şi cu filmare Full HD la 30 FPS. În spate găsim un modul foto pătrat, în stil Phone, cu 4 senzori şi blitzul LED fix între. Camera principală are 64 MP, deschidere F/1.8 şi PDAF.
I se alătură o cameră ultrawide de 5 MP, cu deschidere F/2.2, dar şi o cameră de 2 MP Macro cu deschidere F/2.4 şi una de 2 MP Bokeh cu deschidere F/2.4. E limitată doar la filmare Full HD la 30 FPS şi aduce opţiuni că HDR, Super Macro, Story, Panorama, Stickers, High Res Pro, Time Lapse, dar şi Dual View, AI, Portrait, Night şi Aperture. Sunt şi câteva filtre atractive pentru selfie.
Software
Telefonul rulează Android 11 cu Magic UI 4.2 aplicat peste, cu Play Store şi servicii Google. Acel Honor Store pe care îl vedeţi nu e magazin de aplicaţii, ci chiar magazinul celor de la HONOR, de produse. Navigăm în UI cu gesturi, avem widgeturi pe jumătate stock şi pe jumătate custom şi o interfaţă destul de apropiată de ce văzusem în EMUI 11 pe Huawei-uri. Cititorul de amprente e rapid la deblocare, iar setările includ şi o zonă de Privacy şi Digital Wellbeing.
Impresii
Aşa cum am spus şi la hands on, acest telefon e vândut de ecran, care e mare şi îngust în muchii. E perfect pentru a viziona filme şi seriale, a te juca, a naviga pe site-uri. Ştim ce poate pielea procesorului acestuia, poate cel mai puternic CPU 4G midrange. Mă aştept şi la o autonomie excelentă aici şi sunt tare curios să văd ce poate camera în acest prim test HONOR la Mobilissimo.ro.
Honor X8, prețuri actualizate: