OnePlus tocmai a lansat două telefoane din seria Nord şi cel mai bine dotat dintre ele este OnePlus Nord 2T. Nu de alta, dar inaugurează procesorul MediaTek Dimensity 1300 şi un design complet nou pentru modulul camerei. Avem de-a face cu un telefon midrange cu ecran de 6.43 inch, cameră principală de 50 MP, 2 ani de actualizări Android şi care costă 2099 lei în versiunea cu 8 GB RAM și 128 GB stocare.
Varianta cu 256 GB stocare şi 12 GB RAM costă 2499 lei. Telefonul se remarcă şi prin încărcarea la 80W, cea mai rapidă din segmentul midrange. Ce îl face special şi care sunt primele impresii despre succesorul lui OnePlus Nord 2 aflaţi mai jos.
Ce e în cutie?
În cutie găsim husa semitransparentă, o cheiţă pentru acces la sloturi, manualul, încărcătorul de 80W şi cablul specific OnePlus, roşu, de la USB-C la USB-A.
Design
Telefonul are un panou din sticlă în spate, unul lucios, dar care datorită culorii gri deschis nu prea atrage amprente. Îl găsesc cam alunecos şi mare pentru o diagonală de 6.43 inch asociată de obicei unui telefon uşor de manevrat cu o singură mână. Măsoară 8.2 mm în talie, cântăreşte 190 de grame şi are o ramă din plastic. În față avem o protecţie din plastic deja aplicată din fabrică, pe lângă cea Gorilla Glass.
De remarcat şi curburile laterale ale spatelui şi butonul Mute, specific de obicei flagshipurilor OnePlus. O curiozitate? Are certificare IP, e drept una modestă, IPX4. Designul camerelor din spate e atipic, aduce cu cel Huawei inspirat de ochii umani. Vine pe nuanţele Gray Shadow şi Jade Fog.
Display şi hardware
OnePlus Nord 2T dispune de un ecran de 6.43 inch, un AMOLED Full HD+ cu suport HDR10+ şi refresh rate de 90 Hz. Are muchii de grosime medie şi în special bărbia se remarcă aici ca grosime. La interior se află noul procesor MediaTek Dimensity 1300 de 6 nm, un CPU octa core urmaş al excelentului Dimensity 1200 din 2021. Are şi 8 sau 12 GB RAM LPDDR4X, 128 sau 256 GB stocare UFS 3.1, dar nu şi slot microSD. Nu are jack audio, dar are difuzoare stereo.
Bateria de 4500 mAhse încarcă la 80W şi are şi încărcare adaptivă, dar şi 9 senzori de temperatură pentru a păstra terminalul rece pe durata încărcării. La conectivitate bifăm 5G dual (pe ambele SIM-uri), Wi-Fi 6, USB-C 2.0, Bluetooth 5.2, NFC, GPS, GLONASS, Galileo, Beidou, NavIC. Avem şi parte de un motoraş cu tehnologie Haptics 2.0 pentru un feedback îmbunătăţit la jocuri şi muzică, iar pentru securitate există un cititor de amprente optic în ecran.
Camere
În ce priveşte setup-ul de camere, în ecran avem un decupaj bulină, care găzduieşte un senzor de 32 MP, în vreme ce în spate găsim o cameră principală de 50 MP cu senzor Sony IMX766, găsit pe multe flagship-uri în ultimul an. Are şi deschidere F/1.8 şi chiar stabilizare optică.
Apare şi o cameră de 8 MP ultrawide cu captura la 120 de grade, dar şi o cameră de 2 MP monocromă. Camera are şi blitz dual LED şi filmare 4K la 30 FPS, iar printre funcţiile sale se numără AI Highlight Video, Nightscape, Slow mo la 960 FPS.
Software
Ca OS primim Android 12 cu OxygenOS 12.1 aplicat peste. Ni se promit 2 ani de actualizări Android şi 3 ani de actualizări de securitate. Funcţia Shelf, agregatorul de widgeturi, shortcut-uri şi funcţii utile a fost mutat în colţul dreapta sus, declanşat cu un swipe în jos pe ecran. Avem şi acea funcţie de extindere a RAM-ului, preluând din memoria internă, dar şi o zonă dedicată Games cu opţiuni pentru gameri.
OnePlus Nord Buds
Am făcut şi un teaser pentru OnePlus Nord Buds, care au sosit local tot azi. Sunt căşti accesibile, de 250 de lei, care vin cu drivere de 12.4 mm, tehnologie Dolby Atmos şi 4 microfoane. Autonomia totală ajunge la 30 de ore, cu tot cu tocul de transport. Au şi tija scurtă şi lată şi dop din silicon. Există şi suport Bluetooth 5.2, dar şi încărcare rapidă, astfel că după 15 minute de încărcare primiţi 5 ore de playback muzical. Gamerii au parte de un Pro Gamer Mode.
Impresii despre telefon
OnePlus Nord 2T inaugurează un procesor MediaTek foarte puternic, cel mai puternic din România la momentul actual. Nu m-aş arunca să zic că e succesorul lui OnePlus Nord 2 la nivel de 100%, deoarece teoretic încă aşteptăm un OnePlus Nord 3. Ce e clar e că ia unele dotări de flagship şi le pune pe un telefon ce sare puţin peste 2000 lei.
Este arătos, dar şi alunecos, se încarcă cel mai rapid dintre telefoanele midrange de pe piaţă, poate în afară de Xiaomi 11T şi Redmi Note 11 Pro+ cu a lor încărcare la 120W, dacă le consideraţi telefoane midrange clasice. E clar că va fi cumpărat pentru baterie, ecran şi camera principală, poate şi pentru interfaţa. Clar trebuie să îi puneţi husă, care vine la pachet.
OnePlus Nord 2T, prețuri actualizate: