În ziua de azi nu prea mai e cool să bei Coca-Cola, mai ales de când le-a dat Cristiano Ronaldo sticla la o parte la conferinţa de presă. Eu am început să beau cola artizanală, Pop Cola, Curiosity, Fritz, Freddie. Dar uneori o Coca-Cola rece intră la fix şi Cuba Libre nu prea se poate face bine cu "colele" celelalte.
În fine, azi a debutat telefonul Coca-Cola, produs de realme şi nu se întâmplă în fiecare zi să vezi un parteneriat între o firmă din China şi una din SUA. realme 10 Pro 5G Coca Cola Edition este telefonul în cauză şi îl scoatem din cutie mai jos.
Unboxing
Suntem unii dintre cele câteva mii de norocoşi care pun mâna pe acest Coca Cola Phone, ediţie specială şi limitată. 6000 sau 9000 de unităţi parcă. Avem cutia specială, cu mascota Realmeow sub formă de sticlă de Cola slash bibelou, ce pare inexpugnabilă. În cutie găsim şi o husă transparentă, cablu de la USB-C la USB-A, încărcătorul de 33W, stickere (o sumedenie, cu Coca-Cola, realmeow, realme), manual, cheiţa SIM în formă de capac de sticlă de cola şi un card care atestă unicitatea produsului.
Design
realme 10 Pro 5G Coca Cola Edition are un spate mat din sticlă, cu o textură ce imită metalul unei doze de Coca-Cola. Vine pe două nuanţe, roşu şi negru, cu inele roşii lucioase în jurul camerei. Avem şi imprimeu Coca-Cola tăiat pe jumătate, scris cu alb, pentru coolness. Măsoară 8.1 mm în grosime, cântăreşte 190 de grame şi are muchii plate, pentru aderenta mai bună. Am înţeles că spatele rezistă la zgârieturi şi amprente, fiind tratat special.
Display, hardware
Ecranul este un IPS LCD de 6.72 inch, cu rezoluţie de 2400 x 1080 pixeli, cu refresh rate de 120 Hz şi touch sampling rate de 240 Hz. Muchiile sale sunt surprinzător de subţiri pentru un midrange, la doar 1 mm grosime. Procesorul este acelaşi Snapdragon 695 văzut pe multe telefoane în 2022, precum realme 9 Pro şi Honor Magic 4 Lite. E un CPU de 6 nm de la TSMC.
Are şi 8 GB RAM LPDDR4X, plus încă 8 GB RAM Dynamic, extras din stocare, prin setare specială. Stocarea de 128 GB este una UFS 2.2, însoţită de slot microSD. Avem şi baterie de 5000 mAh, cu încărcare la 33W, jack audio, difuzoare stereo şi cititor de amprente lateral. La conectivitate bifăm portul USB-C 2.0, 5G, Wi-Fi dual band, Bluetooth 5.1, GPS, Galileo, Glonass, BDS şi NFC.
Imaginează-ţi să plăteşti pentru o Cola la magazin cu telefonul Cola via NFC.
Cameră
Aici avem un setup la graniţa dintre entry level şi midrange. În faţă se află o cameră de 16 MP, cu filmare FHD, în spate o cameră principală de 108 MP, alături de una de 2 MP Bokeh. Cea principală are deschidere F/1.8, PDAF, blitz LED şi e limitată la filmare Full HD, din cauza cipsetului.
Camerele oferă funcţii ca Movie, Dual View Video, Tilt Shift, Panorama, Time Lapse, Portrait, Pro, Slow Mo, Text Scanner, Multiple Pics (face mai multe poze din una de 108 MP), Portrait.
Funcţii speciale Coca-Cola
Abia aici devin lucrurile interesante. Gingle-ul din reclamele Coca-Cola este sonerie şi sunet de notificare aici. Încărcarea telefonului se face cu un efect de bule ce urcă pe ecran prin acea pisică realmeow. Când faci poze sunetul este cel de o sticlă de suc deschisă. Iconurile din interfaţă au roşul specific camioanelor Coca-Cola de Crăciun.
În plus avem şi filtre specifice anilor '80 şi '90 în cameră, preluate din reclamele la băutura carbogazoasă. Terminalul rulează Android 13 cu realme UI 4.0 peste, cu sidebar, cu Kid Space şi Simple Mode, plus split screen.
Impresii
Acesta e clar un telefon pentru colecţionar, pentru cei care au avut pager Coca-Cola în anii '90, care strângeau sticle şi doze vechi şi chiar apreciază gustul şi identitatea brandului. E tot ce e mai vestic, capitalist şi occidental, e hedonis şi decadent, dar ştii în ce te bagi. E Cola rece după jogging-ul făcut vara, sticlă mare de Cola la 2.5 litri luată pentru rudele venite în vizită de Crăciun. Acum completate de un telefon Coca-Cola.