Google Pixel 7 Pro Unboxing: spatele începe să îmi placă, dar ce ne facem cu Tensor G2, 5G? (Video)

4.932 ori
<b>Google Pixel 7 Pro Unboxing: spatele începe să îmi placă, dar ce ne facem cu Tensor G2, 5G? (Video)</b>După multe analize, laude din partea DxOMark, vânătoare de bug-uri, în sfârşit am apucat să pun mâna pe un Google Pixel 7 Pro pe viu. Mai precis l-am cumpărat de pe Amazon Germania, pornind de la suma de 899 euro

După multe analize, laude din partea DxOMark, vânătoare de bug-uri, în sfârşit am apucat să pun mâna pe un Google Pixel 7 Pro pe viu. Mai precis l-am cumpărat de pe Amazon Germania, pornind de la suma de 899 euro. A fost anunţat la început de octombrie 2022 şi pur şi simplu a trebuit să îl încerc. Nu am mai testat un Pixel de la Pixel 3 XL încoace şi după ce am văzut Londra împânzită cu postere cu Pixel 6 şi 6a, am ştiut că se petrece ceva şi Pixel-ul are să o şansă la măreţie. 

Pixel 7 Pro e flagship-ul de toamnă 2022 de la Google, cu noul procesor Google Tensor G2, cameră cu zoom optic upgradat la 5X şi ne aduce şi primul nostru contact cu Android 13. Avem aici versiunea de culoare Hazel, cu 12 GB RAM şi 256 GB stocare.

Ce e în cutie

În cutia mică şi compactă a telefonului se află un adaptor de la USB-C la USB-A, care îţi permite să faci transferul de date de la telefonul vechi la cel nou. În cutie se mai află şi un cablu de la USB-C la USB-C şi un mic manual. Nici urmă de încărcător.

Design

Îmi place designul acesta! Nu am apucat să văd Pixel 6 pe viu şi aveam o impresie mixtă despre acel "vizor", modulul foto, poreclit de mine şi "cocoașă". Acum se îmbină mai elegant cu rama metalică, deşi haterii vor zice că s-a inspirat Google de la OnePlus 10 Pro şi Galaxy S22. Mie mi se pare că Pixel 7 Pro are echilibrul perfect între curburi şi angularitate. Văzut din față aminteşte de un Huawei Mate 40 Pro, doar ca şi mai lat. E şi foarte lung, deci sare din schemă utilizarea cu o mână.

Pixel 7 PRO

Google a pus neinspirat butonul Power, e prea sus şi apăs MEREU pe butonul volum sus în locul său. Construcţia e solidă, avem o ramă din aluminiu, sticlă în faţă şi spate, uşor curbată. Poate părea uşor alunecos, dar te înveţi cu modul în care se mulează în palmă. E lucios, dar nuanţa Hazel (un verde-gri) îl ajută să nu se vadă amprentele. Măsoară 8.9 mm în talie şi cântăreşte 212 grame.

Are protecţie Gorilla Glass Victus în faţă şi spate şi vine cu certificare IP68. Îmi place foarte mult modulul foto metalic de aici, la nivel estetic. Găsiţi telefonul pe nuanţele Obsidian, Hazel şi Snow. 

Display, hardware

Pixel 7 Pro are un ecran de 6.7 inch, un AMOLED LTPO cu rezoluţie de 3120 x 1440 pixeli, refresh rate de 120 Hz, suport HDR10+ şi poate ajunge la 1500 nits de luminozitate. Are camera selfie decupată în ecran şi cititor de amprente optic (care apropo e rapid şi responsiv). Procesorul este un Google Tensor G2 produs de Samsung, un CPU octa core de 5 nm, care pare mai apropiat de Exynos 2100 decât de Exynos 2200 judecând după primele teste făcute de mine

Pixel 7 PRO

Are şi GPU Mali G710 MC10, 12 GB RAM LPDDR5 şi 256 GB stocare UFS 3.1. Nu are slot microSD, nu are jack audio, ne aşteptam la asta. Bateria de 5000 mAh se încarcă la doar 23W pe fir şi 23W wireless, dar are şi încărcare inversă wireless. Beneficiem şi de difuzoare stereo aici şi de o zonă ciudată sus, care pare să fie un slot ascuns.

Ar fi o antenă 5G specială sus, care aparent nu funcţionează în România, dacă mă iau după comentariile de pe YouTube la clipul nostru. Pe partea de conectivitate avem 5G, Wi-Fi 6E, UWB, Bluetooth 5.2, dual band GPS, NFC şi port USB-C 3.2. 

Cameră

Camera selfie are o rezoluţie de 10.8 megapixeli, cu deschidere F/2.2, lentilă ultrawide şi filmare 4K la 60 FPS. Focalizarea e fixă totuşi. În spate se află o cameră principală de 50 de megapixeli, cu deschidere F/1.9, PDAF Multi Direcţional, telemetru laser şi stabilizare optică. Apare şi o cameră de 48 de megapixeli telephoto, cu deschidere F/3.5, PDAF şi stabilizare optică, plus zoom optic 5X. Găsim şi o cameră de 12 MP ultrawide, cu deschidere F/2.2 şi unghi de 126 de grade. Are autofocalizare, numai bună pentru Macro.

Pixel 7 PRO

Există şi blitz dual LED, filmare 4K la 60 FPS, captură 10 bit HDR şi stabilizare electronică asistată de giroscop, plus tehnologie Pixel Shift. Interfaţa camerei include opţiuni ca Lens, Photo Sphere, Panorama, Cinematic, Slow Mo, Time Lapse, Night Sight şi Portrait. Avem şi multiple moduri de stabilizare, dar şi Motion, cu două opțiuni: Long Exposure şi Action Pan.

Action Pan e pentru obiectele în mişcare cu fundal blurat, iar Long Exposure e pentru acele dâre de lumină la automobile şi fundal clar. Dacă apeşi pe ecran în aplicaţia Camera apar slidere pentru balans de alb, expunere, umbre. 

Android 13

Pixel 7 Pro primeşte 3 ani de actualizări Android şi 5 ani de actualizări de securitate. Fluiditatea interfeţei e ceva special, lasă în urmă One UI şi iOS, dar să vedem întâi şi One UI 5.0 la treabă. Android 13 vine cu Theming, schimbă nuanţele playerului muzical în funcţie de coperta albumului muzical ascultat. Avem şi Spatial Audio odată cu Android 13, un soi de audio 3D de pe PS5, la nivel de mobil. Noul Android mai aduce şi Call Screening, care va vorbi cu boţii de la customer service în locul vostru şi va afişa opţiunile lor pe ecran.

Pixel 7 PRO

Avem şi Call Captions, pentru momentele când eşti la şcoală şi nu poţi vorbi cineva la telefon, dar vorbirea e transpusă în cuvinte de către AI. Toate se întâmplă local, fără conexiune la Internet. Avem şi funcţie de transcriere a vorbirii pentru două persoane, chit că ai telefonul în buzunar, lucrul util pentru reporter.

Toate aceste funcţii smart sunt doar în SUA din ce ştiu şi doar în engleză. În Photos şi edit avem Unblur, care scapă de blur-ul fotografiilor, inclusiv al celor vechi, de arhivă. Am testat asta şi a funcţionat, aproape perfect. Există şi o funcţie în zona Recents, Select, care va extra text şi imagini din ORICE aplicaţie, oferind apoi opţiuni de partajare, salvare, copy. 

Impresii

Am făcut şi câteva teste şi CPU-ul pare la nivel de flagship de 2021, iar autonomia nu pare prea impresionantă, cu 11 ore în PCMArk. Îmi place mult designul, mai mult decât mă aşteptam. E o eleganță aparte aici, o fineţe şi un feeling de materiale premium îmbinate cu cap şi cu originalitate. Am aşteptări mari de la cameră, inclusiv cea selfie, iar fluiditatea lui Android 13 e ceva greu de bătut. Nu mai avem avalanşa de buguri de la Pixel 6 Pro, deci s-ar putea prefigura un hit. Revenim cu review!

Pixel 7 Pro, prețuri actualizate:

Pixel 7 Pro Unboxing 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×