Mobicast 65Inca o săptămână, încă un podcast Mobilissimo.ro, iar în acest Mobicast avem multe subiecte de abordat. Începem cu subiectul săptămânii şi anume lansarea lui LG G4. Ea a avut loc la Londra şi New York, în două evenimente simultane, organizate pe 28 aprilie.
Ei bine, telefonul este exact cum s-a zvonit, un smartphone cu ecran Quad HD Quantum LCD de 5.5 inch, procesor hexa core Snapdragon 808 şi 3 GB RAM. Terminalul aduce şi o cameră de 16 megapixeli în spate, cu deschidere F/1.8, capturând astfel cu 11% mai multă lumină decât Galaxy S6.
Camera frontală a acestui model are o rezoluţie de 8 megapixeli şi suporta captura video 2160p, iar cea principală oferă stabilizare pe 3 axe şi captura RAW. LG G4 include şi o baterie de 3000 mAh şi oferă suport pentru încărcare wireless folosind un accesoriu special.
Terminalul vine în două versiuni, una cu spate din plastic şi una cu spate din piele. Am avut ocazia să văd 4 variante ale handsetului în acţiune a doua zi după lansare, realizând un preview scurt al handsetului. Modelul cu piele pe spate e foarte comod şi plăcut la atingere, iar smartphone-ul e mai uşor decât pare la prima vedere.
Interfaţa sa seamănă cu cea a lui LG G Flex 2 şi LG G3, iar acest model a atins doar 10.000 de puncte în 3DMark, deşi nu era vorba de o versiune finală, deci nu o luăm în calcul. AnTuTu şi Quadrant nu au rulat pe modelul de teste. Jocurile arătau bine pe LG G4, iar nici camera nu era finalizată, având dificultăţi în a realiza un macro şi nefilmand prea convingător.
Aflaţi că aceeaşi cameră e capabilă să realizeze panorame de 104 MP, iar camera selfie e destul de bună. Am apreciat şi cantitatea mare de opţiuni Manuale ale camerei foto, inclusiv viteza shutterului, ISO, expunere, balans de alb, focalizare şi altele.
Între timp avem în teste şi Amazon Fire Phone, Sony Xperia E4, Sony Xperia E4g şi Samsung Galaxy S6 Edge în versiunea de retail. Nu s-au oprit nici scăpările legate de ZTE Nubia Z9, telefon cu ecran curbat şi edge to edge, care va debuta săptămâna viitoare. Handsetul are gesturi speciale interpretate de senzorii de pe margine, iar acest model a primit un teaser inedit, sub forma unui panou din sticlă trimis jurnaliştilor din China, drept invitaţie la lansarea device-ului.
Acest nou venit ar avea display FUll HD de 5.2 inch, procesor Snapdragon 810, 3 GB RAM şi camera de 21 MP. Şi Vivo X5Pro a avut parte de teasere şi scăpări, ce indică posibilitatea realizării de selfie-uri de 32 megapixeli prin interpolare probabil. Terminalul va aduce şi port USB Type C şi senzor de amprente.
Pe plan local am avut parte de debutul lui Lumia 640 şi Lumia 640 XL, care au debutat oficial în ţara noastră. Ambele sunt modele cu Windows Phone 8.1 şi au dotări similare, printre care şi procesoare quad core Snapdragon 400, 1 GB RAM, 8 GB stocare şi protecţie Gorilla Glass 3.
Lumia 640 are un ecran HD de 5 inch, cameră foto de 8 MP cu bliţ LED şi camera frontală de 1 MP, dar şi baterie de 250 mAh. Lumia 640 XL are ecran HD de 5.7 inch, baterie de 3000 mAh şi camera de 13 MP cu lentie Car Zeiss şi camera frontală de 5 MP. Preţurile pornesc de la 679 lei pentru Lumia 640, sau 1028 lei pentru Lumia 640 XL.
Huawei Honor 4c a fost lansat oficial în China în ultimele zile, la preţul de 128 dolari şi vine cu procesor octa core 64 bit, ecran HD de 5 inch, 2 GB RAM şi 8 GB stocare. Avem parte şi de sonorizare DTS, camera de 13 MP în spate şi camera frontală de 5 MP, plus baterie de 2250 mAH.
Allview a anunţat şi că va lansa smartphone-ul X2 Soul Pro în parteneriat cu Digi Mobil, pe data de 7 mai. Ne aşteptăm aici la preţuri avantajoase şi oferte cu rate. La secţiunea FAIL şi WIN avem Apple pe partea de FAIL, având în vedere că Apple Watch nu funcţionează cum trebuie pe încheieturile tatuate. Notificările nu mai sosesc, pulsul nu e corect detectat, iar ceasul se dezactivează pe o astfel de încheietură.
În plus, motoraşul taptic de la interior ar avea la rândul său probleme de funcţionare. În zona WIN se afla LG şi alegerea să de a folosi piele în spatele lui G4, o idee inspirată, care face handsetul foarte comod, elegant şi unic. Va fi greu de concurat cu G4 la capitolul atractivitate.
Trecând la secţiunea Întrebări, menţionăm că am avut multe întrebări pe Forum, ceea ce ne bucură. Aceste întrebări au prioritate după cum ştiţi. Am răspuns legat de un top 3 filme pe 2014-2015, de ce CyanogeMod 11 merge mai bine decât MIUI, dacă am pariat vreodată pe meciuri, dacă mai merită cumpărat un iPhone 4s şi am discutat şi despre posibila sosire a lui Netflix în România, sau mai bine zis de ce nu vine.
În cele din urmă am răspuns şi legat de suportul Flash pe Windows 10, am abordat subiectul iOS 9 şi v-am spus ce telefon aş cumpăra în momentul de faţă. Am mai vorbit şi despre dispariţia iPod-urilor. Ca răspuns la una din întrebările de pe YouTube mi-am imaginat şi telefonul ideal.
Am ajuns şi la secţiunea Diverse, în care am vorbit despre NFS No Limits, pe care l-am încercat pe mobil şi care arata binişor, dar e cam prea uşor şi are elemente freemium şi endless runner. Acceleraţia e automată, iar soundtrackul sună bine. Am văzut şi meciul Steaua - AŞA Tg Mureş, cu o dominare a Stelei, dar o victorie a celor de la AŞA, mai mult prin antijoc în repriză a doua.
Am mai vorbit şi despre mega meciurile săptămânii, cel de box între Mayweather şi Paquiao, dar şi Steaua - Dinamo pe 3 mai. În cele din urmă mi-am declarat dezamăgirea faţă de serialele Silicon Valley şi Veep, care s-au cam stricat şi bat pasul pe pe loc, dar şi legat de filmul horror REC 4, care e mai bun decât REC 3, dar mult sub primele 2 părţi.
Tot în zona horror, jocul Silent Hills a fost anulat şi demo-ul retras din PlayStation Store, iar Five Nights at Freddy's 4 va fi lansat în perioada Halloween-ului în acest an şi va fi realizat şi un film la Hollywood. Cam acesta a fost Mobicast 65, vă aşteptam în continuare cu întrebări pe Forum şi YouTube şi ne găsiţi pe Twitter, YouTube, Facebook şi site.