Dacă e final de săptămână, atunci e momentul unui nou Mobicast, de această dată videocast-ul şi podcastul nostru ajungând la ediţia 114. A fost o săptămână ocupată cu multe teste finalizate, pentru Huawei P9 şi Xiaomi Mi 5. În continuare testam Samsung Galaxy S7 şi iPhone SE şi am inaugurat recenziile împărţite pe secţiuni, dar şi oferite vouă sub formă de articole individuale detaliate. Hai să aflăm şi ce altceva a mai fost nou în ultima săptămână.
Avem în continuare în teste telefoanele LeTV One S şi Samsung Galaxy A5 (2016), iar în curând vom inaugura şi o comparaţie între mostre foto. Ea va implică 3 telefoane aliniate pe un mecanism special care le susţine că un trepied portabil şi ne permite să facem capturi simultane. Trecem acum la ştiri, începând cu Huawei, care a anunţat un headset VR, numit Huawei VR şi care vine cu sunet 3D şi suport pentru modelele P9 şi Mate 8.
Seamănă cu Samsung Gear VR şi vine cu touchpad în partea dreaptă, ce permite navigarea în aplicaţiile VR, iar deasupra să se afla un buton Back. Lentilele sunt reglabile şi primim şi un filtru de lumină ce elimina nuanţa albastră. Vine la pachet cu 4000 de filme, 40 de jocuri şi 150 de tururi panoramice. Am avut parte şi de o scăpare a lui Samsung Galaxy Note 6 în CPU-Z, care dezvăluie prezenţa a 6 GB RAM la bord, dar şi a unui ecran de 5.77 inch, cu rezoluţie Quad HD, deşi ne aşteptam la 4K ce e drept.
Primim şi un procesor octa core Exynos 8890, 32 GB stocare, iar designul va fi similar cu al lui Galaxy S7, dar grosimea va creşte. Bateria este de 3700 mAh, iar acest model ar fi certificat IP 68 pentru rezistenţa la apă şi praf. Vine cu Android N la bord şi tehnologie 3D Touch, aparent. Huawei a lansat două telefoane noi, cu dotări entry level, Y5 II şi Y3 II. Ele vin cu procesoare quad core şi Android 5.1.
Y3 II are un ecran FWVGA de 4.5 inch, 1 GB RAM, 8 GB stocare, slot microSD şi camera frontală de 2 MP, dar şi camera principală de 5 MP cu blitz LED. Primim şi două slot-uri SIM şi acest model are variante 3G sau 4G. La bord se află un procesor quad core MediaTek de 1.3 GHz, iar modelul 4G LTE are alt MediaTek şi baterie de 2100 mAh.
Huawei Y5 II are ecran IPS HD de 5 inch, camera de 8 MP în spate şi frontală de 2 MP, cu blitz LED pentru selfie. Bateria de la bord are capacitate de 2200 mAh şi primim şi două slot-uri SIM. Şi aici există varianta 3G şi 4G. Am descoperit în ultima săptămână şi că lentilele de pe Huawei P9 şi P9 Plus sunt produse de chinezii de la Sunny Optical Tech din China şi au certificare Leica.
În urma acestei ştiri, Leica şi Huawei au luat poziţie şi au dat comunicate de presă în care şi-au detaliat parteneriatul. Am aflat astfel că au lucrat împreună la partea de inginerie şi design, folosind tehnologie trademark Leica şi experienţa nemţească. Sunny e doar OEM. Revenind la lansări, cu LG care a anunţat modelul L5000 în Coreea de Sud, cu un ecran de 5.9 inch şi 2 GB RAM, dar şi cu tuner TV. Are un design identic cu LG G3 şi vine cu rezoluţie Full HD, procesor octa core produs de LG şi 32 GB stocare.
Are şi camera de 13 MP cu telemetru laser, senzor frontal de 2.1 MP şi baterie de 3000 mAH. ZTE a anunţat smartphone-ul Nubia Z11 Mini, un model de telefon cu ecran Full HD de 5 inch, 3 GB RAM, 64 GB stocare şi procesor octa core Snapdragon 617. În spate se află o cameră de 16 MP cu acelaşi senzor de pe Xiaomi Mi 5 şi Huawei Mate 8, plus cameră frontală de 8 MP, ramă metalică şi suprafaţă de sticlă 2.5D în spate şi fata. Preţul este de 230 dolari.
Pe plan local Allview a prezentat headsetul VR Visual VR, cu preţ de 159 lei şi un sistem simplu, format din lentile asferice, ce permite afişarea de conţinut într-un câmp vizual cât mai larg. Allview Visual VR e compatibil cu telefoanele cu diagonale între 4 şi 6 inch, cântăreşte 263 grame şi vine şi cu reducere de 50 de lei în prima fază.
A fost anunţat oficial în sfârşit şi Huawei P9 Lite, cu preţ de 299 euro şi el păstrează designul lui P9, dar renunţă la camera duala de 12 M, în favoarea uneia singulare de 13 MP, cu blitz dual tone. Primim şi un ecran Full HD de 5.2 inch, procesor octa core Kirin 650, scanner de amprente, 2 sau 3 GB RAM, 16 GB stocare, slot microSD, baterie de 3000 mAh şi camera de 8 MP în faţă.
Lenovo a prezentat telefonul Zuk Z2 Pro, cu 6 GB RAM şi procesor Snapdragon 820, dar şi ecran Super AMOLED de 5.2 inch, cu rezoluţie Full HD, camera de 13 MP ISOCELL în spate şi frontală de 8 MP. Primim şi 4G LTE, scanner de amprente, port USB Type C, Bluetooth 4.1 şi mulţi senzori: altimetru, senzor UV, cardiac, oximetru şi există aici şi baterie de 3100 mAh.
LeEco a avut o mega lansare, ce a inclus atât un automobil electric şi autonom, cât şi 3 telefoane, care scapă de jackul audio. E vorba despre Le 2, Le 2 Pro şi Le 2 Max. LeEco Le 2 are un ecran Full HD de 5.5 inch, 32 GB stocare, port USB Type-C, 3 GB RAM, procesor deca core Helio X20 şi camera de 16 MP. Are şi încărcare rapidă, baterie de 3000 mAh şi costă 170 dolari.
Le 2 Pro are 4 GB RAM, procesor MediaTek Helio X25, camera de 21 MP, baterie de 3000 mAh şi costă 230 dolari. Apoi e rândul lui LeEco Le Max 2, cu preţ de 385 dolari şi ecran Quad HD de 5.7 inch, procesor Qualcomm Snapdragon 820, camera de 21 MP cu OIS, scanner de amprente şi baterie de 3100 mAh. Preţul de baza de 325 dolari, iar cel de 385 dolari se aplică pentru varianta cu 6 GB RAM.
Trecem apoi la secţiunea FAIL şi WIN, iar la FAIL intra Tesla, cu Model X, care a avut multe probleme în ultimele săptămâni. Am avut o retragere a 2700 de unităţi din cauza scaunelor din rândul 3, ce nu erau bine fixate, apoi uşile falcon wing nu se închid şi nu se deschid cum trebuie şi vorbim totuşi aici de un SUV de 138.000 de dolari. Au apărut şi recenzii negative şi probleme semnalate pe Twiter şi forumuri.
Se vor crea şi iluzii optice din cauza acoperişului din sticlă şi sistemul de infotainment a avut bug-uri şi freez-uri. Frântă de urgenţă ar fi fost activată la marşarier din greşeală, deci bug-uri gârlă. Pe partea de WIN avem LeEco, care după ce că este numit "Netflixul Chinei", acum are şi un automobil electric autonom excelent, telefoane foarte bune la preţuri mici, a scăpat de jack audio înainte de Apple şi are şi parteneri foarte solizi că Aston Martin şi Faraday Future.
Cine îi mai poate opri?
Am trecut apoi la întrebări, răspunzând legat de recomandarea unui telefon cu preţ între 1300 şi 1400 de lei. Am fost întrebat des şi când primesc Huawei P8 şi P8 Lite Android Marshmallow, ce părere am despre GTA V şi am făcut şi o recomandare de configuraţie PC. De asemenea am recomandat o marcă de mouse-uri, am dezbătut dacă merită cumpărat un iPhone 6s acum şi aţi aflat care e iPhone-ul meu preferat de până acum.
Apoi v-am spus care e perioada minimă şi maximă de testare a unui telefon, dacă am fraţi sau surori şi unde m-am născut. Aţi avut şi curiozitatea de a întreba dacă am spart vreodată un telefon şi de a afla ce jocuri am pe PS4 şi de jocuri aş vrea să încerc pe PS4 în perioada următoare. Am trecut apoi la secţiunea DIVERSE, unde am vorbit despre barul/cafeneaua M60 din Bucureşti, din zona Piaţa Romana, unde e o mâncare vegană destul de bună, dar scumpă şi o limonadă foarte picantă.
E interesant că nu există chelneri sau bacşiş acolo, iar atmosfera e foarte chillax. Am jucat şi jocul Toby the Secret Mine pe iOS, unde costă 5 euro. L-am testat pe iPhone SE şi controlul a fost cam incomod pe micul ecran. Vrea să fie Badland şi Limbo şi deşi reuşeşte parţial la atmosfera, îi lipseşte acel ceva care să îl facă memorabil.
Am vorbit şi despre jocurile Horus Heresy: Drop Assault, testat pe Xiaomi Mi 5, joc de strategie în gen Clash of Clans ancorat în universul Warhammer 40.000, dar şi despre Snowboard the Fourth Phase, un joc de snowboarding de la Red Bull, cu grafică bună şi control comod, pe care l-am testat pe Galaxy A5 (2016). Am discutat şi despre Steaua - Dinamo, meciul din cupa din această săptămână, în care arbitrul a tras puţin cu Dinamo şi am avut un scor generos, de 2-2.
Dinamo s-a calificat după 0-0 în tur şi am avut şi un super gol al lui Ekeng de la 25 de metri. Steaua a jucat excelent şi în 10 oameni, după faultul criminal al lui Bourceanu, un cot în gât care l-a lăsat inconştient pe Gnoherre. Pe final am discutat puţin despre sezonul 6 Game of Thrones, ce debutează pe 25 aprilie, despre moartea lui Jon Snow şi finalul lui Vinyl.
La final aţi aflat şi despre un selfie al meu cu un cititor Mobilissimo.ro. Cam acesta a fost Mobicastul săptămânal şi ne reauzim săptămâna viitoare. Ne găsiţi pe Forum, site, YouTube, Twitter, Facebook şi Google+.