Mobicast 131: Videocast Mobilissimo.ro despre lansarea lui Galaxy Note 7 şi Moto G4 în România, scăpări IFA 2016 şi Mr. Robot pe mobil

370 ori
<b>Mobicast 131: Videocast Mobilissimo.ro despre lansarea lui Galaxy Note 7 şi Moto G4 în România, scăpări IFA 2016 şi Mr. Robot pe mobil</b>Ştim, ştim, săptămâna trecută n-a fost Mobicast, unde e Alex, ce aţi făcut cu Alex, ce se întâmplă!? Ei bine, am fost în concediu şi iată-ne reveniţi, cu forţe proaspete şi un nou Mobicast gata. E mai mare decât de obicei, pentru că s-au strâns multe lans

Ştim, ştim, săptămâna trecută n-a fost Mobicast, unde e Alex, ce aţi făcut cu Alex, ce se întâmplă!? Ei bine, am fost în concediu şi iată-ne reveniţi, cu forţe proaspete şi un nou Mobicast gata. E mai mare decât de obicei, pentru că s-au strâns multe lansări locale, scăpări, ştiri şi noutăţi în acest final ploios de vară. Pe toate le disecam mai jos.

Aflaţi că acesta este Mobicast 131 şi nu 130, pentru că de obicei la videocast urile cu cifră rotundă punem accent pe video şi avem ceva special pregătit pentru voi, ceva ce ar putea avea nevoie de vreme un pic mai bună. Ultimele 2 săptămâni au marcat şi debutul a două noi concursuri cu premii pentru voi: un telefon iHunt Freedom şi un Allview X3 Soul Style, care aduce şi la pachet un nou format de concurs.

Samsung Galaxy Note 7 a avut parte de un eveniment local de lansare săptămâna trecută, la care am participat, realizând şi un hands on cu noul phablet şi cu Gear Fit 2. Practic, noul telefon e un Galaxy S7 Edge Plus, cu stylus rezistent la apă şi capabil să scrie pe ecranul Always On, dar şi sub apă. Avem parte şi de scanner de iris, cu un setup mai rapid decât mă aşteptam, dar şi cu o autentificare cu un tempo mai lentă decât la scannerul de amprente.

Funcţiile stylus-ului la nivel software nu mă dau pe spate, cele noi de lupa şi traducere nefiind chintesenţiale. Am testat telefonul şi în AnTuTu la eveniment şi am obţinut un scor bun. Pentru câteva minute m-am jucat şi cu Gear Fit 2, care parcă e mai compact şi mai sportiv decât predecesorul, dar şi mai curbat. Aduce şi GPS de această dată şi are o interfaţă mai intuitivă.

Am participat şi la debutul brandului Lenovo Moto la noi în ţară, prin lansarea modelelor Moto G4, ce a avut loc pe 17 august. De acolo v-am adus un hands on cu Moto G4 şi Moto G4 Plus, modele midrange poziţionate la bătaie cu LG Nexus 5X şi Huawei P9 Lite. Terminalele au fix aceleaşi dotări, doar că modelul G4 Plus aduce mai mult RAM, cameră mai bună (16 MP versus 13 MP) şi scanner de amprente. Până şi dimensiunile sunt la fel.

Evenimentul a fost mult mai pompos decât cel Samsung, cu Andi Moisescu ca prezentator, 70+ invitaţi şi magicianul de la Abracadabra Marian Ralea pe scenă, puţin incoerent şi emoţionant. Lenovo Moto merge pe ideea de "terminale fără mofturi", care cumva se ciocneşte cu ideea de magie pe care ne-o propunea locul unde a avut loc lansarea.

Trecem acum la ştiri, cu Huawei G9 Plus lansat oficial, drept un telefon cu procesor Snapdragon 625, camera de 16 MP cu OIS şi preţ de 325 dolari. Avem şi panou 2.5D frontal aici şi acest model vine în 2 versiuni: una cu 3 GB RAM şi 32 GB stocare şi una cu 4 GB RAM şi 64 GB stocare. Camera filmează 4K, lucru cu care nici Huawei P9 Plus sau P9 nu se pot lăuda.

O altă veste importantă a ultimelor săptămâni e faptul că nouă Nokia a primit un şef de marketing nou, Pekka Rantala, cu experienţa de CEO Rovio şi angajat Nokia timp de 17 ani. Un oficial Nokia China a şi confirmat că cel puţin 3 terminale cu Android Nougat se afla în pregătire şi ar putea chiar sosi până la finalul acestui an, dacă totul merge bine.

Au avut loc şi scăpări legate de IFA 2016, precum detalii despre ceasul Samsung Gear S3. El va sosi la Berlin pe 31 august şi va avea o variantă Classic mai elegantă, dar şi una sportivă, cu brăţara din silicon. Va avea o margine rotativă a ecranului, va rula Tizen OS şi va aduce un modul GPS, plus barometru. Rezistent la apă şi praf, el va costa undeva peste 1600 lei.

Am aflat în ultima săptămână ca Google lucrează la un sistem nou de operare numit Fuchsia. El ar putea fi utilizat pe device-urile Internet of Things şi are în spate dezvoltatori de la Palm, Apple, Tesla şi Google. Există în proiect chiar şi oameni care au lucrat la platforma de pe terminalele Sidekick. Se menţionează în cod şi compatibilitatea cu iPad şi iPhone şi funcţionarea în tandem cu iOS. Ar putea fi o alternativă la Tizen OS şi Chrome OS.

Revenind la scăpări, am văzut câteva randări şi fotografii hands on cu Huawei Mate 9 şi Huawei Mate S2. Acesta din urmă seamănă cu Nexus 6P şi a primit certificarea TENAA recent. Vine cu un ecran cu Force Touch, Android Marshmallow şi ecran de 5.5 inch Full HD, plus 4 GB RAM şi procesor Kirin 960, plus cameră de 16 MP în spate şi 8 MP în faţă.

Mate 9 ar avea o cameră duală de 20 + 20 MP, port USB Type C şi diagonală de 5.9 inch, plus Android 7.0 ca OS. A scăpat pe web şi Xiaomi Mi Note 2, cu ecran cu muchie curbată dual, sticlă în spate şi faţa, port USB type-C şi camera duala. Va fi un device ultra-high-end, cu procesor Snapdragon 821, 4 sau 6 GB RAM, scanner de amprente ultrasonic, baterie de 3600 mAh şi grosime scăzută.

Între timp tableta Samsung Galaxy Tab S3 a fost confirmată pentru lansare la IFA 2016, cel puţin în versiunea de 8 inch, cu baterie de 4000 mAh, ecran AMOLED, 3 GB RAM şi 32 GB stocare. Primim şi camera de 8 MP, camera frontală de 2 MP, Android Marshmallow şi procesor Snapdragon 652. Trecând la FAIL şi WIN, trebuie spus că mi s-a părut puţin FAIL evenimentul pe bază de "Moto, nu mofturi" organizat de Lenovo Motorola, în ideea că magia se cam contrazice cu lipsa de mofturi.

Andi Moisescu şi Marian Ralea ne-au servit un discurs plin de truisme, în care magia a fost cam monedă de schimb şi placeholder de orice cuvânt ambiguu îl poţi gândi. Abordare ciudată şi deloc pragmatică, mai mult, cam cu mofturi. Măcar Moto G4 e un produs solid... Pe partea de WIN avem revenirea Nokia pe piaţa de telefoane şi tablete, chiar mai curând decât ne aşteptam, undeva spre finalul anului.

Am putea vedea chiar 3-4 terminale în Q4, conform unui oficial Nokia China, deci am putea avea un final de an spectaculos, cu modele HTC Nexus şi Nokia cu Nougat duelându-se pe piaţă. Abia aştept! Am trecut apoi la întrebări, unde am remarcat că aţi pus peste 100 de întrebări pe YouTube şi o mulţime şi pe Forum, pentru care vă mulţumesc.

Foarte multă lume m-a pus să prezic preţuri de Black Friday, să recomand telefoane sub 2000 sau 1000 de lei şi m-a întrebat dacă mai merită un Huawei P8 Lite sau Galaxy S6 Edge. Am emis o părere despre marca Xiaomi, am făcut predicţii legate de sosirea la review a lui ASUS ZenFone 3 şi am argumentat dacă mai merită cumpărat un iPhone 6 Plus.

Am vorbit despre LG G4 şi dacă mai merită cumpărat, am recomandat o brăţară de fitness sub 300 lei şi am vorbit despre controversele rezultatelor din AnTuTu. Pe YouTube m-aţi întrebat dacă am văzut Prison Break sau Suicide Squad, când va fi Black Friday, dacă Huawei P9 Lite ştie VR şi dacă browser-ul preinstalat pe modelele Samsung e bun de ceva.

Apoi am intrat în secţiunea Diverse, unde am vorbit despre un serial descoperit de mine recent, The Killing. E despre o fată de 17 ani numită Rosie, care e ucisă în Seattle, iar crimă e investigată pe fondul unei lupte politice pentru primăria oraşului. Apare şi în cazino indian la mijloc, mafia poloneză şi multe alte conspiraţii. Actorul din Robocop de acum 2 ani e detectivul secundar, iar Mireille Enos e cea principală. Bună atmosfera!

Am discutat apoi despre melodia nouă a celor de la Metallica, Hardwired şi despre albumul ce vine în noiembrie. Melodia sună a Slayer şi a Metallica veche, ceea ce e un lucru bun pentru purişti. Am mai adus în discuţie şi filmul Secret Life of Pets, o animaţie foarte haioasă, cu Kevin Hart că iepuraş crizat şi animale de casă  gata de rebeliune contra stăpânilor şi în acelaşi timp luptându-se pentru afecţiunea lor.

Pe final am abordat şi două noi jocuri de mobil cu renume: Mr Robot şi Deus Ex GO, primul un fel de Lifeline la preţ de 3 dolari, iar al doilea un excelent urmaş al lui Hitman Go, cu o abordare cyberpunk, la 5 dolari. Am adus vorba în treacăt şi despre Steaua - Manchester City şi umilinţă cu multe goluri de acolo, plus umilinţă cu acea coregrafie dinamovistă.

Acesta a fost Mobicast 131 şi nu uitaţi de concursuri, de multiplele terminale avute în teste şi de avalanşa de scăpări pre IFA. Ne auzim săptămâna viitoare cu acel Mobicast special.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×