Dacă e vineri, atunci e momentul pentru un nou Mobicast, ajuns la ediţia 113. În acest videocast ne axăm în special pe lansarea lui HTC 10, dar şi pe debutul noii versiuni a site-ului nostru. Am primit şi noi telefoane în teste, precum Xiaomi Mi 5, sau LeTv Le 1s, plus Samsung Galaxy A5 2016 şi iPhone SE, dar de această dată pe bune.
Începem cu primele impresii despre Xiaomi Mi 5, telefon care e destul de alunecos şi care aduce puţin cu Galaxy S7, deşi Xiaomi a mai avut un model cu muchii ale spatelui curbate şi înainte ca Samsung să adopte acest design. Telefonul face selfie-uri destul de bune, dar camera principală parcă nu a impresionat în mod deosebit, deşi ce e drept am testat-o într-o zi cam înnorata.
Am remarcat şi că handsetul e unul dintre cele mai înguste smartphone-uri high end testate la Mobilissimo.ro. LeTV 1S e un handset cu procesor MediaTek Helio X10, 3 GB RAM şi ecran full HD de 5.5 inch, plus o baterie de 3000 mAh. Trecem la ştiri, unde aflăm că publicaţia Daily Mail, sprijinită de entităţi financiare ar intenţiona să cumpere Yahoo. Licitaţia va avea loc pe 18 aprilie şi printre numele vehiculate că participante se numără şi Google, dar şi Verizon, plus publicaţia Time.
Microsoft făcea o ofertă de 44 de miliarde de dolari în 2008 pentru Yahoo, dar suma care circulă acum e de doar 8 miliarde de dolari. Între timp aflăm că OnePlus 3 a fost listat în magazinul Oppomart, cu procesor Qualcomm Snapdragon 820 şi 4 GB RAM, dar şi preţ de 999 dolari. Vine cu un ecran Full HD de 5.5 inch, 32, 64 sau 128 GB stocare, camera de 16 megapixeli în spate şi frontală de 8 MP, dar şi cu scanner de amprente.
La bord avem Oxygen OS bazat pe Android Marshmallow. Evenimentul săptămânii este după cum am scris lansarea lui HTC 10, un telefon cu ecran Quad HD de 5.2 inch şi camera frontală cu stabilizare optică. Flagship-ul HTC pe anul curent are şi tehnologie BoomSound şi două difuzoare la bord. Terminalul vine cu un corp metalic unibody, cu margini şlefuite în mod deosebit, încât să fie lucioase.
Panoul frontal e pe bază de sticlă 2.5D, iar la bord găsim un scanner de amprente integrat în butonul Home. Camera selfie de 5 MP are deschidere F/1.8 şi lentila ultra wide, iar camera principală are rezoluţie de 12 MP şi vine cu tehnologie Ultrapixel 2.0 şi telemetru laser, dar şi captura RAW şi stabilizare optică, plus filmare 4K.
HTC BoomSound e la bord, plus acustica Dolby şi primim un difuzor plasat la bază pentru frecvente joase şi unul integrat în earpiece pentru înalte. Dotările includ un procesor Qualcomm Snapdragon 820, 4 GB RAM, o baterie de 3000 mAh cu tehnologie Quick Charge 3.0 şi port USB Type C. Va exista şi o variantă HTC 10 Lifestyle, care va fi un soi de model HTC 10 Liţe, ce înlocuieşte procesorul cu un Snapdragon 652 şi scade cantitatea de RAM la 3 GB. Acel model ar fi disponibil doar în anumite regiuni ale globului, aparent acolo unde HTC 10 nu va ajunge în varianta flagship.
Camera lui HTC 10 a fost testată deja de către DXoMark şi a atins un scor de 88 de puncte, adică acelaşi ca la Galaxy S7 şi S7 Edge, stând excelent în top. Şi asta mai ales dacă avem în vedere că HTC One M9 era pe locul 22 anul trecut în acelaşi test Dxomark. Au fost apreciate în special focalizarea rapidă, calitatea video, stabilizarea şi captura low light.
În altă ordine de idei a fost anunţat oficial şi Meizu Pro 6, cu procesor MediaTek Helio X25 deca core şi blitz din 10 LED-uri, dar şi cu ecran Super AMOLED de 5.2 inch, cu rezoluţie Full HD, plus 4 GB RAM, 32 sau 64 GB stocare şi baterie de 2560 mAh. Primim şi conectivitate 4G LTE, port USB Type C, camera de 21 MP şi panou 2.5D cu muchii rotunjite. Preţul este de 386 dolari.
Mai aflăm că Amazon a lansat un nou e-reader, pe numele său Kindle Oasis şi măsurând doar 3.4 mm în cel mai subţire punct al său. Costă 289 de dolari, preţ cam piperat ce e drept şi vine cu un ecran de 6 inch Paperwhite, cu tehnologie E-Ink Carta. Va avea o variantă WiFi şi una 3G şi aduce 4 GB stocare, plus 60% mai multe LED-uri decât Amazon Kindle Voyage de anul trecut.
E-readerul are şi un accesoriu sleeve ce include o baterie şi se conectează via sistem magnetic. Accesoriul extinde durata de funcţionare cu luni de zile în mod standby.
Trecem la FAIL şi WIN, ambele aparţinând de HTC 10 în această săptămână. La FAIL avem felul în care s-a lansat telefonul. După 2 luni de teasere şi sute de scăpări, plus promisiunea unui eveniment special şi live streaming pe 12 aprilie, tot ce am primit a fost un clip de 2 minute, preînregistrat cu un oficial HTC care detalia designul. Atât, doar atât... şi asta în condiţiile în care alte companii, precum Huawei aduc actori de la Hollywood pe scenă şi colaborează cu Messi sau pun în scena piese de teatru şi concerte, că Samsung.
WIN-ul ar fi ca HTC 10 se anunţă foarte solid, cu rezultate excelente în benchmark-uri şi teste de cameră ce confirmă o optică foarte bună. Telefonul are şi atuul suportului AirPlay, dar şi o interfaţă ca de obicei inedită, prin uşurinţă de personalizare. Putem să ne jucăm cu widgeturi, aplicaţii şi stickere, care se pot plasa oriunde pe homescreen-uri.
În secţiunea Întrebări v-am explicat de ce săptămână trecută am avut doar podcast şi nu şi videocast, din cauză că am avut prea multă treabă cu noul site. Am trecut apoi la întrebări de pe Forum şi YouTube. Am fost întrebaţi de mulţi utilizatori când testam LG V10 şi speram să îl primim în curând. Am primit şi întrebări legate de cele mai bune RPG-uri şi jocuri de pe mobil, dar şi de părerea noastră despre telefonul Vernee Apollo.
Am vorbit despre ce telefon aş cumpăra dacă aş avea buget nelimitat şi am discutat despre duelul dintre PC şi console pe partea de gaming. Am fost întrebat şi ce se întâmplă dacă un telefon sau o tabletă e încărcată la un PlayStation 2 şi dacă merită schimbat un HTC One M8 cu un Galaxy S6 Edge Plus. Aţi mai fost curioşi să aflaţi când vom face drop test-uri şi teste de rezistenţă la apă şi apoi am vorbit despre noul trailer al filmului Dr. Strânge.
În secţiunea Diverse am vorbit despre organizarea şi compartimentarea noului site Mobilissimo.ro. El a debutat în weekendul trecut, în noaptea dintre 9 şi 10 aprilie. Aflaţi că am structurat Homepage-ul, astfel încât conţinutul să poată fi foarte uşor de accesat şi privit, dar şi de reţinut cu familiaritate pentru navigare.
Ştirile pe care le oferim pot fi filtrate în funcţie de tipul de device, de la telefon la tableta, ceasuri şi altele. Totul se reglează folosind acele mici pătrate colorate pentru filtrare. Puteţi vedea şi topuri în timp real pentru cele mai populare telefoane, sau cele mai comparate tablete, dar avem şi o secţiune pentru noi apăraţii.
Am împărţit ştirile în categorii, precum cele HOŢ, recenzii, editoriale, opinii, aplicaţii şi evident şi recenzii jocuri. Cea mai populară porţiune a site-ului este cea de Ştiri, în care postăm deseori informaţii înainte ca ele să ajungă la GSMArena, Phone Arenă sau Pocketnow, care ne-au citat în multiple rânduri. În zona Telefoane veţi găsi cea mai mare bază de date cu telefoane din România, fiecare model cu descrieri speciale şi specificaţii detaliate.
În plus, telefoanele testate au şi benchmark-uri afişate, teste de luminozitate şi teste comparative. La fel se aplică şi la secţiunea tablete şi ceasuri, iar recenziile au primit un nou format, care le segmentează şi le face mai lizibile. Notele au un design special şi se afla la final de review, într-o casetă specială, după plusuri, minusuri şi concluzii.
Forumul a rămas în mare la fel, iar secţiunea Reduceri vă este de asemenea recomandată cu căldură, afişând automat produsele cu reduceri, ajungând şi la 80% uneori chiar. Mare atenţie între ora 12 şi 13 zilnic, când apar cele mai bune reduceri şi puteţi prinde super oferte. Vă oferim şi un mecanism de comparaţie între telefoane şi tablete, prin care aflaţi şi care sunt cele mai populare device-uri ale momentului.
Am detaliat în videocast şi zona de Galerie Foto, Live Blogging şi Timeline, disponibil doar pe mobil, dar şi secţiunea Autori, prin care ne cunoaşteţi mai bine. Cam acesta a fost Mobicast 113 şi ne auzim la ediţia 114, după ce vom fi testat Xiaomi Mi 5 şi iPhone SE şi revenim cu notele finale. Ne găsiţi pe noul site, Forum, Twitter, Facebook şi YouTube.