A trecut încă o săptămână toridă şi odată cu ea au venit noi evenimente şi noi terminale în teste. Am participat la un concurs local de Clash Royale şi am primit la test telefoane precum Huawei P9 Plus, Huawei P9 Lite, sau UHANS S1 şi Blackview Ultra Plus, care seamănă cu modele iPhone.
Am participat la un eveniment Samsung, organizat în Bucureşti şi având ca punct central o competiţie de Clash Royale. Jocul celor de la Supercell este unul casual/strategic, care implică utilizarea unei bare mov de energie, pe care o cheltuim pentru a etala cărţi/unităţi pe un eşichier. Acolo se afla 3 turnuri ale inamicului şi 3 ale noastre, iar primul care dă jos mai multe turnuri în 3 minute câştiga.
George Buhnici a fost amfitrion şi boss final al concursului, iar competiţia a fost în sistem piramida între jurnaliştii participanţi. Am ajuns în runda 2 prin noroc, dar am fost învins de Octavian Fulger, care a jucat foarte bine la nivel aerian, cu baloane. Scopul evenimentului a fost să demonstreze că Galaxy S7 e capabil de captură video a jocului, de streaming 4G şi de gaming în acelaşi timp.
Competiţia a fost transmisă în regim de live streaming pe Facebook şi YouTube şi puteţi să mă vedeţi şi pe mine pe acolo. Revenind la ştiri, Pantech a revenit pe piaţa telefoanelor, după un an de absenţa. Ei au fost achiziţionaţi de altă firmă şi cel mai nou model al lor este Sky Im-100, care costă 390 de dolari şi arăta foarte inedit.
În spate găsim o rotiţă dedicată pentru modificarea volumului, iar terminalul oferă 100 de nivele de precizie pentru acelaşi volum. Acesta e un music phone, care e oferit la pachet cu un difuzor numit Stone, ce are şi rol de încărcător wireless. La bord avem un procesor Snapdragon 430, 2 GB RAM şi 32 GB stocare, dar şi baterie de 3000 mAh.
Am aflat şi că Xiaomi Mi Note 2 ar putea sosi în 3 versiuni, printre care şi una cu ecran curbat în stil Galaxy S7 Edge. Terminalul are şi un chip audio HiFi şi suporta încărcare rapidă a bateriei. Vor exista variante cu ecran Full HD sau Quad HD de 5.7 inch, procesor Snapdragon 820 sau 823 şi până la 6 GB RAM. Pe plan local Evolio a lansat tableta M8, care vine cu un ecran de 8 inch şi suport 3G.
Terminalul are 8 GB stocare, slot microSD, procesor quad core de 1.34 GHz, 1 GB RAM şi camera principală de 2 MP, plus frontală VGA. Există aici şi o baterie de 3000 mAh, WiFi, Bluetooth 4.0, GPS, Android 5.1 ca OS şi preţul este de 449 lei. Între timp Vodafone a lansat Romoji, o aplicaţie axată pe emoji-uri specific româneşti.
Ele includeau atât mâncăruri tradiţionale, cât şi monumente şi emoticoane umane cu basmale sau căciuli tradiţionale. Atunci când România era la EURO existau şi romoji-uri cu fular tricolor şi tricoul naţionalei. Aplicaţia e disponibilă în App Store şi Play Store. Au continuat scăpările legate de iPhone 7, care ar putea să aibă jack audio până la urmă, dar şi două slot-uri SIM mai nou, conform unei scăpări de componente sub formă de fotografii.
Unele scăpări se mai şi contrazic, astfel ca surse reputate afirmau că iPhone 7 Plus nu ar mai avea camera duala, din cauza unor probleme de producţie, pentru ca apoi să revină aceasta opţiuni. Aparent au fost mutaţi senzorii frontali, după cum indica diferite folii de protecţie apărute online. Samsung a lansat între timp o nouă tableta, modelul Galaxy Tab A 10.1 2016, cu un ecran de 10 inch cu rezoluţie Full HD şi preţ de pornire de 309 dolari.
Terminalul rulează Android 6.0 Marshmallow şi are procesor octa core de 1.6 GHz, 2 GB RAM, baterie de 7300 mAh, slot microSD şi camera de 8 megapixeli în spate. În fată avem o cameră de 2 MP, iar tableta aduce şi un mod special de utilizare de către cei mici, Kid Mode. O altă veste importantă e că Peter Chou, cofondator HTC şi CEO o bună perioadă de timp ar părăsi definitiv compania.
El a fost înlocuit drept CEO de către cofondatoarea Cher Wang şi primise un rol de conducere al secţiunii HTC Future Development Lab, supervizând HTC Vive. Acum descoperim că va pleca definitiv , deşi un rol onorific rămâne disponibil. Chou e mai ocupat în aceste zile cu compania Digital Domain, care realizează efectele speciale pentru filme ca Iron Man, Transformers, Titanic sau Tron: Legacy.
În ce priveşte secţiunea FAIL şi WIN, ştiu că nu are de-a face cu telefoanele, dar la FAIL clar avem ieşirea României de la EURO 2016. După un meci bun cu Franţa, o repriză bună cu Elveţia, cumva România a eşuat în încercarea de a bate modesta Albanie. Mai trist e ca şi albanezii au picat, pentru că nu au ştiut să speculeze avantajul şi nu au mai dat încă un gol României, adică fix cât le trebuia. FAIL!
WIN-ul aparţine lui Samsung Galaxy S7, pentru felul în care se descurcă cu streaming-ul video via 4G, în vreme ce rulează Clash Royale şi înregistrează jocul, fără să se încingă şi fără să scadă bateria dramatic. Am văzut aceste aspecte în acţiune la concursul de Clash Royale şi puţine telefoane Android se pot lăuda cu funcţii similare.
Am trecut şi la întrebări, unde am răspuns legat de rasa mea preferată de câine, ce inovaţie modulara aş implementa pe telefoane şi care ar fi telefonul meu ideal. Am discutat despre skateboarding, despre Uber şi despre planurile mele de concediu, dar am răspuns şi la o întrebare legată de viaţă de după moarte. A fost şi o întrebare despre soundbar-uri, una despre iPad Mini 3 (dacă merită cumpărat), dar şi despre ochelarii Ray Ban şi care e motivul pentru care arăt interfaţa camerei în unboxing-uri.
Am răspuns şi legat de franciza Transformers şi am recomandat un handset cu cameră bună până în preţul de 1000 de lei. În secţiunea Diverse am discutat despre Angry Birds Movie, care a fost cam fad şi prea scurt, dar uneori şi haios. Red mi se pare un personaj prea frustrat şi anumite subiecte precum problemele cu furia mi se pare ieşite din realitatea celor mici, publicul ţintă până la urmă.
O comedie mai pe gustul meu a fost Pop Star: Never Stop Never Stopping, în stil sketch SNL şi cu Andy Sanberg că actor principal. El e povestea clasică a unui boy bând, din care se desprinde o vedetă în stil Justin Bieber şi eşuează spectaculos şi în văzul tuturor. Am încercat şi demo-ul pentru Resident Evil 7 Biohazard, care m-a dezamăgit rău, în ideea că e o banală clonă de Silent Hill, care e foarte slabă, nu are monştri şi nici măcar nu e atât de înspăimântătoare.
Am vizitat şi două terase pe care nu le-am mai încercat până acum în Bucureşti, Grădina Eden şi Grădina Verona, ambele liniştite, oaze de răcoare cu mulţi pomi şi limonadă bună. Grădina Eden este un ponton uriaş de lemn printre copaci practic, iar Verona se află în spatele primului Cărturești la Romană. Acesta are preţuri cam exagerate la mâncare.
La final am recomandat o carte, Flowers of Algernon, despre o persoană cu IQ foarte mic şi grad de retard, care ajunge geniu după un experiment şi apoi încearcă să se integreze printre oamenii care au râs de el. Devine prieten cu un şoarece care a primit acelaşi experiment, se îndrăgosteşte, dar apoi tratamentul îşi pierde efectul şi totul devine o dramă, pe măsură ce IQ-ul se pierde.
Există şi un film din anii 60-70, care a adus un Oscar actorului principal. Acesta a fost Mobicast 123 şi ne reauzim la următorul, după ce mai testam câteva modele Huawei şi handset-uri din China. Ne găsiţi pe Forum, Twitter, Facebook, site, YouTube şi Google+.