Am ajuns şi la ediţia cu numărul 126 a podcast-ului şi videocast-ului nostru săptămânal, deja tradiţionalul Mobicast, care va aduce de această dată câteva lansări de telefoane în Asia, dar ne axăm şi pe isteria Pokemon GO şi alte noutăţi interesante. Avem şi o serie de huse pentru tablete Apple şi Samsung de la Logitech pentru voi, în cadrul unui giveaway ce va fi detaliat ulterior.
Probabil anunţul săptămânii e cel de confirmare a evenimentului Samsung ce va avea loc pe 2 august la New York şi ni-l va aduce cel mai probabil pe Galaxy Note 7. Aflaţi şi că tableta ASUS ZenPad 3S 10 e acum oficială, drept un device elegant cu talie subţire şi ecran de 9.7 inch ce oferă o rezoluţie de 2048 x 1536 pixeli. Terminalul măsoară între 5.18 şi 7.15 mm în grosime şi are o cameră principală de 8 MP în spate şi frontală de 5 MP.
Primim şi buton Home în zona frontală, cu scanner de amprente integrat, iar ecranul aduce tehnologie Tur 2 Lire. Tableta va costa 341 dolari şi are 4 GB RAM, 32 GB stocare şi baterie de 5900 mAh. A fost anunţat oficial şi Motorola Moto E3, cu preţ de doar 99 euro şi care vine cu un ecran HD de 5 inch, carcasa din policarbonat şi procesor quad core.
Are şi camera de 8 MP, certificare pentru rezistenţa la contact cu stropi de apă şi integrează o baterie de 2800 mAh. Moto E3 oferă suport 4G LTE, rulează Android Marshmallow şi vine în magazine în septembrie. Orange România a anunţat teste pentru viteze mobile de 1 Gbps şi a confirmat acoperirea extinsă în timpul concediilor, pe rutele A1, A2, A3 şi DN1.
A fost prezentat oficial şi un test cu viteza de 1 Gbps la download, serviciul lansat pe viitor permiţându-ne să facem streaming 4K pe mobil fără probleme şi având rol şi în zona Internet of Things. Revenind la debuturile hardware, a văzut lumina zilei Ulefone Metal, un device cu ecran HD de 5 inch, 3 GB RAM şi scanner de amprente, dar şi panou 2.5D în faţă.
Are procesor octa core MediaTek MT6753, 16 GB stocare, slot microSD şi o cameră principală de 8 MP, dar şi secundară de 2 MP. Bateria e destul de generoasă, la 3050 mAh şi avem Android 6.0 MArshmallow că OS. Produsul vine cu suport 4G LTE şi cântăreşte 155 de grame. Măsoară 9.35 mm în grosime. ASUS a avut câteva lansări în Asia, printre care şi smartphone-ul ZenFone 3 Max, care se prezintă cu baterie de 4100 mAh, 3 GB RAM şi permite încărcarea altor device-uri via cablu USB OTG.
Integrează un ecran Full HD de 5.2 inch, 32 GB stocare, cameră foto de 13 MP în spate şi frontală de 5 MP. Rulează Marshmallow şi costă 200 de dolari. În China a fost lansat Huawei Maimang 5, un model care ar putea debuta în alte regiuni sub numele de Huawei G9. Da senzaţia de varianta mini a lui Huawei Mate 8 şi vine cu o carcasă unibody metalică, cu muchii rotunjite, display Full HD de 5.5 inch cu sticlă 2.5D şi procesor Snapdragon 625 tactat la 2 GHz.
Avem parte şi de o cameră de 16 megapixeli în spate şi frontală de 8 MP, plus 3 GB RAM şi 32 GB stocare, totul la 358 dolari. Tot Huawei l-a anunţat pe Honor 8 în China, cu senzor foto dual în spate de 12 MP, după modelul lui P9, iar dotările includ şi 4 GB RAM, ecran de 5.2 inch Full HD, sticlă 2.5D şi procesor octa core HiSilicon Kirin 950.
Primim şi slot microSD, emiţător infraroşu, camera de 8 MP frontală şi baterie de 3000 mAh. Pe partea de FAIL şi WIN avem un singur fenomen, cu un caz clasic de Jekyll şi Hâde: Pokemon GO. El are ca WIN faptul că lumea a început să se mişte, să facă sport şi să iasă din casă de dragul acestui joc, iar Nintendo a primit o nouă viaţă şi poate ne va aduce şi Mario şi Zelda pe mobil.
La capitolul FAIL e faptul că jocul provoacă dependenta, au început să aibă loc tot felul de accidente, inclusiv auto, jafuri ale gamerilor momiţi cu Pokemoni şi cine a găsit şi un cadavru în vreme ce căuta Pokemoni. Ca să nu mai vorbim ca şi banală plimbare la aer curat îşi pierde utilitate dacă stai cu nasul în telefon şi ratezi totul în jur.
Trecând la întrebări, pe Forum am fost întrebat de ce aleg AMD şi nu Intel şi când o să fac şi alte reviews la smartwatch-uri. Apoi am răspuns legat de surpriza toamnei în materie de tehnologie şi am detaliat cum porţi conecta o tabletă Samsung sau un telefon la un televizor. Pe YouTube am avut peste 70 de întrebări, lucru îmbucurător şi semn că a venit vacanţă.
Acolo am fost întrebat ce părere am despre finală EURO, dacă merită cumpărat LG Nexus 5X sau Huawei P9 Liţe, care cred că va fi telefonul anului şi ce tableta recomand până în 2000 lei. Aţi vrut şi un top 3 filme de acţiune sau comedie ale verii, dar şi să aflaţi dacă vom face recenzii de laptopuri. Am ales între Galaxy s7 Edge şi Huawei P9 şi mi-aţi cerut şi părerea despre Samsung Galaxy A5 (2016) de cumpărat în acest moment.
În secţiunea DIVERSE am vorbit evident despre finală EURO 2016, care a început dramatic pentru Portugalia, ce l-a pierdut pe Cristiano Ronaldo din cauza unei accidentări fix la început de meci. Pe final Portugalia a dat lovitura în prelungiri, cu un gol puţin cam norocos, după ce Franţa ratase super ocazie în minutul 90.
Francezii au cam picat fizic în prelungiri, iar portughezii erau mai bine pregătiţi la sală şi că fizic, asta ar fi cam explicaţia victoriei lor. Am fost să văd în sfârşit şi filmul Warcraft, care a am fost sub aşteptări. Mi-a plăcut mult povestea şi "jocul" orcilor, dar oamenii au fost sub orice critică. Actorul din Vikings care îl juca pe cavalerul principal era sictirit şi plictisit şi mereu se vaită, iar regele oamenilor era o puşlama neconvingătoare, actorul Dominic Cooper din Preacher.
Doar Medivh, vrăjitorul a fost convingător, iar orcita aceea corcită era pusă fix pentru eye candy, fiind sexy şi atât. Fără ea povestea era cam la fel. Am văzut şi Central Intellience, cu Kevin Hart şi the Rock şi am plecat din sală după vreo 40 de minute, pentru că dialogurile erau extrem de prost scrise. The Rock a fost OK că joc, fiind mereu acel "big baby" pe care îl ştim din comedii, dar Hart e exagerat de isteric, chiar şi pentru Hart.
Am mai văzut şi X Men Apocalypse, peste aşteptări şi destul de dramatic, cu un Fassfenber şi Macavoy în zile mari, în vreme ce actorii tineri au fost cam meh, dacă pot să zic aşa. E binişor scris şi e excelent ca final de trilogie, plus peste predecesor. Am recomandat pe final jocurile de mobil Iron Maiden Legacy of the Beast şi Ghostbusters Slime City, iar apoi am abordat Pokemon GO.
L-am jucat şi eu pe Android şi aflaţi că m-am şi împiedicat în vreme ce vânăm Pokemoni noaptea, dar nu am păţit nimic grav. Conceptul e simplu: instalezi aplicaţia, dai un nume personajului tău, îi personalizezi lookul şi apoi vezi o hartă cu zona ta. Acolo apar animaţii cu Pokemoni aflaţi pe o rază de câţiva metri în jur.
Apeşi pe Pokemon şi se deschide camera cu o funcţie augmented reality. Apoi arunci cu un Pokeball şi ai prins creatura. O vei putea actualiza folosind items şi să participi la dueluri la Pokemon Gyms, care în Bucureşti sunt plasate la biserici. Îţi încarci itemurile gratis la părculeţele de joacă pentru copii. Cam asta e tot, e addictive şi sincer e un joc care îmi place, dar nu ştiu dacă voi mai fi atras şi după o lună să zicem.
Acesta a fost Mobicast 126 şi ne găsiţi până săptămâna viitoare pe Forum, Twitter, Facebook, Google+, site şi Youtube.