Intel recunoaște că procesoarele sale din a 13-a și a 14-a generație manifestă probleme de stabilitate și promite o rezolvare

1.283 ori
<b>Intel recunoaște că procesoarele sale din a 13-a și a 14-a generație manifestă probleme de stabilitate și promite o rezolvare</b>Recent am postat un editorial amplu, după o cercetare legată de problemele de stabilitate pe care le manifestă o parte din procesoarele Intel de ultimă generație. Aceste inconveniente au fost remarcate de utilizatori din întreaga lume încă din primele

Recent am postat un editorial amplu, după o cercetare legată de problemele de stabilitate pe care le manifestă o parte din procesoarele Intel de ultimă generație. Aceste inconveniente au fost remarcate de utilizatori din întreaga lume încă din primele luni de la achiziție. Cumva Intel a recunoscut deja că ele există, CPU-urile sunt într-adevăr instabile, dar a tot încercat să dea vină pe producătorii de plăci de bază, spunând că aceștia nu respectă indicațiile sale când vine vorba de profilele BIOS-ului. Ei bine, Intel a făcut cercetări și pare că a ajuns la rădăcina problemei. Mai jos am detalii.

Compania a oferit o explicație oficială pe blog-ul său. Pare că sunt afectate doar CPU-uri din a 13-a și a 14-a generație, iar problemele sunt cauzate de tensiuni de operare ridicate, rezultate dintr-un algoritm de microcod defectuos.

Iată ce spune Thomas Hannaford, angajat al companiei:

„Pe baza unei analize extinse a procesoarelor Intel Core din generațiile 13 și 14, returnate din cauza problemelor de instabilitate, am determinat că tensiunea de operare ridicată este cauza acestor probleme. Analiza noastră confirmă că tensiunea ridicată provine dintr-un algoritm de microcod care solicită incorect tensiuni CPU-ului.”

Intel ne asigură că nu e vorba despre un defect hardware al CPU-urilor, iar algoritmul din acest microcod va fi modificat pentru a rezolva problemele de instabilitate. Patch-ul pare că va sosi undeva la jumătatea lunii august sub formă de update de BIOS. Aș reaminti că a fost deja oferită o astfel de actualizare, însă acum vorbim despre una nouă care va corecta practic acest algoritm defectuos. 

Cumva tot la producătorii de plăci de bază se ajunge, aceștia fiind nevoiți să livreze noi actualizări pentru a rezolva problemele.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×