Xiaomi Mi A2 Lite: Cameră bună la culori, detalii, stabilizare electronică

1.228 ori
<b>Xiaomi Mi A2 Lite: Cameră bună la culori, detalii, stabilizare electronică</b>Xiaomi Mi A2 a venit după un Mi A1 care a fost mai degrabă mixt, fără a fi convingător sau memorabil. Mi A2 a fost ceva mai bun, cu câteva prim planuri foarte reuşite, cu detalii mulţumitoare, plus o filmare cu stabilizare electronică OK.

Xiaomi Mi A2 a venit după un Mi A1 care a fost mai degrabă mixt, fără a fi convingător sau memorabil. Mi A2 a fost ceva mai bun, cu câteva prim planuri foarte reuşite, cu detalii mulţumitoare, plus o filmare cu stabilizare electronică OK. Aici suntem totuşi la versiunea Lite, la Mi A2 Lite, care aduce o combinaţie de 12 MP + 5 MP pentru camera principală duală.

Are şi AI şi PDAF, deschidere F/2.2 şi pixeli de 1.25 microni. Există şi captura Bokeh/Portrait, avem şi blitz LED, iar pentru selfie primim doar o cameră de 5 megapixeli, cu deschidere F/2.0, Bokeh şi Beautify. Interfaţa camerei nu e la fel de stock ca şi restul UI-ul, simţindu-se mâna celor de la Xiaomi. Avem opţiuni ca ISO, balans de alb, HHT, Beautify, Tilt Shift, Scene şi Straighten. Viteza de captură este medie aş spune.

Am ajuns şi la galeria foto realizată cu acest telefon, care a inclus fotografii luminoase şi destul de realist colorate. Suntem undeva între Xiaomi Mi A1 şi Mi A2 la capitolul calitate. Selfie-urile au fost prea albicioase şi m-au făcut să arăt prea mult ca o păpuşă, deloc realist. Şi asta cu Beautify la nivel doar 2 din 5. În principiu opţiunea te face să pari mai tânăr şi o să fie apreciată de sexul frumos pentru că scoate ridurile.

Captura Bokeh nu convinge, e doar de nivel mediu, sub un Huawei Mate 20 Lite sau P20 Lite. Suntem şi sub midrangerele Motorola, Moto G6-urile aş spune, deşi camerele sună similar. Culmea e că nu avem culori rele deloc, suntem la nivel de Moto G6 Play, poate Moto G6 în zilele bune. Mi A2 Lite se mai poate compara şi cu HTC U11 Life şi focalizarea şi prim planurile au fost excelente.

Dynamic range-ul a fost OK şi camera s-a descurcat atât cu soarele în spate, cât şi în faţă. Am avut şi o captură sau două care au ieşit mai albăstrui, dar nimic grav. La fel cum am spus la Xiaomi Mi A2, zoom-ul livrează atunci când faci crop pe PC, deci stăm binişor la detalii. Şi zoom-ul e bun direct din telefon, deci la acest capitol bile albe.

Şi ca să mai continuăm comparaţiile, mi se pare că Mi A2 Lite e puţin sub Motorola One şi puţin de tot sub LG Q7. Rămân cu ideea că e egal cu Moto G6 Play, HTC U11 Life şi eventual egal sau peste Galaxy A6 (2018). Cert e că livrează la culori şi detalii şi bate Huawei Y-urile.

Trecem la captura nocturnă, unde avem veşti proaste. Apar cadre roz, neclare, întunecate, iar halourile luminilor sunt prea mari. Zoom-ul e slab, detaliile nu impresionează şi camera nu se descurcă atunci când intră surse puternice de lumină în cadru. Bliţul mi se pare că albeşte prea mult imaginea, dar staţi liniştiţi, pentru că pe lângă alb, avem şi multe capturi roz sau portocalii, nu că ar fi flatant.

La distanţă nu veţi distinge mare lucru şi mă gândesc că acest model e ca un Nokia 5 sau poate chiar mai jos de atât la captura foto low light.

La filmare, am operat în Full HD la 30 FPS, MP4 şi 20 Mbps. Detaliile nu mai impresionează aici, mai ales la marginile capturii şi la distanţă. Culorile livrează iarăşi, cu nuanţe convingătoare, pe care nu te deranjează să le priveşti şi pe un ecran mai mare. Zoom-ul nu merită complimente, dar stabilizarea nu e rea, aşa cum nu a fost rea nici la Mi A2. Electronică evident.

https://www.youtube.com/watch?v=sC3n4OspEyw

Schimbarea de expunere şi focalizare se face binişor, ca şi focalizarea la panning. Microfonul şi-a făcut bine şi am filmat destul de fluid în general. Ca să vă faceţi o idee, la fiecare pas făcut pe zăpadă, am auzit clar acel "crunch" pe înregistrare, deci microfonul chiar e bun. Sunt probleme cu dynamic range-ul şi cerul arata nerealist uneori. Nici filmarea selfie nu m-a convins, pentru că e prea albă parcă. Trăsăturile şi expresiile faciale sunt bine surprinse totuşi.

Ce e drept am văzut mai rău de atât la filmare, dar în principiu batem un Xiaomi Mi A1 şi Samsung Galaxy J. În condiţii nocturne filmarea a tremurat serios, am avut halouri uriaşe şi imagine întunecată. Zoom-ul a fost slăbuţ, iar filmările au fost cam roz. Mi se pare că nu descurcă deloc atunci când are lumini puternice în faţă, iar reflexiile şi blur-ul nu ajută deloc.

Rămânem cu detaliile foto, culorile şi poate ceva stabilizare electronică de calitate.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×