Nokia 6.2: Camera deloc constantă, are 3 probleme pentru fiecare atu

2.169 ori
<b>Nokia 6.2: Camera deloc constantă, are 3 probleme pentru fiecare atu</b>Nokia 6.2 are o cameră care sună a midrange în 2018, sună acceptabil în 2019 şi mai are puţin şi sună a entry level în 2020. Vorbim despre o cameră de 8 megapixeli în faţă pentru selfie, dar şi de o cameră tripla în spate, cu senzor principal de 16 MP..

Nokia 6.2 are o cameră care sună a midrange în 2018, sună acceptabil în 2019 şi mai are puţin şi sună a entry level în 2020. Vorbim despre o cameră de 8 megapixeli în faţă pentru selfie, dar şi de o cameră triplă în spate, cu senzor principal de 16 MP, camera ultra-wide de 8 MP şi senzor Bokeh de 5 MP. Avem şi bliţ LED, filmare 4K şi deschidere F/1.8 pentru camera principală. Camera ultra-wide are câmp vizual de 118 grade.

Video-review Nokia 6.2, secțiunea Camera

Avem şi PDAF pentru camera principală şi pixeli de 1 micron. Opţiunile includ captura RAW, Night, Portrait şi interfaţa mi se pare foarte lentă, atunci când faci trecerea între opţiuni.

Trecem şi la galeria foto, realizată la final de ianuarie 2020, într-o zi destul de însorită. Claritatea capturilor cu camera principală este OK, dar pozele cu camera ultra-wide au o tentă mov sau albastră. Cerul va ieşi de obicei prea alb şi e nevoie de HDR pentru a repara asta, dar o face bine. În general telefoanele Nokia au avut un HDR de calitate. Culorile jucăriilor din parcă arata OK, poate puţin spălăcit şi fără viaţă, dar cred că există şi unii care le prefera aşa în loc de prea exuberante.

Ca şi la Nokia 7.2 stăm bine la prim planuri, prin detalii şi claritate. Bokeh-ul parcă nu m-a convins, fiind OK la unele cadre precum cel cu statuia, dar exagerând cu blurr-ul la unele jucării. În bătaia soarelui culorile m-au mulţumit total, poate chiar mai mult decât la Nokia 7.2, oricât de ciudat ar suna. Roşul arată OK şi albastrul la fel. Capturile selfie nu sunt foarte clare, au o focalizare defectuoasă, asta văzându-se la părul facial, la mustață și barbă. Amintesc de cele de pe Galaxy A40 să zicem. Unele sunt cam roşiatice.

Captura Bokeh e totuşi OK, deşi parcă a ratat nişte fire de păr din vârful capului. Pozele din profil sunt ceva mai bine focalizate. Zoom-ul a fost acceptabil pentru o abordare digitală, aproape de Huawei P30 Lite să zicem. Am mai făcut o transă de selfie-uri spre final şi mi se pare că Bokeh-ul accentuează mult textura tenului, deci îl recomand pentru selfie-uri mai bune. Am dat şi zoom pe câteva fotografii şi aş zice că detaliile sunt acceptabile.

Rămânem cu prim planuri bune, selfie de A40, culori OK la camera principală şi un ultra-wide pe care nu îl recomandăm deloc.

Să vedem cum stăm cu captura low light, care la Nokia 7.2 nu ne-au dat pe spate. Mai toate pozele sunt mişcate şi întunecate, dar cele ultra-wide nu pot fi postate în social media. Sunt neclare, amplifica sursele de lumină şi pierd detalii. Camera principală face capturi ceva mai clare, doar că sunt întunecate. Nuanţele de roşu arată bine la acele maşini de pompieri, dar vegetaţia e de un verde ireal în toate cadrele şi nu se vede separarea de frunză din tufiş.

Zoom-ul e slab şi diferenţele de colorit sunt mari între camera principală şi cea ultra-wide. Una din cinci poze ar putea fi bună noaptea... ar putea. Culmea e că ultimele 2 poze din galerie cu acel glob de Crăciun arata binişor. Clar suntem sub Xiaomi Mi A3 şi telefoanele Motorola One. Eventual să ne batem cu Galaxy A20e, A40, poate un Motorola One.

Trecem şi la captura video, cu supraexpunere serioasă şi refocalizare din plin. Microfoanele îşi fac treaba bine şi am prins ambianta veselă din parc. Zoom-ul e slab, provocând zgomot imediat. Avem chiar mai multe refocalizări decât la Nokia 7.2, dacă vă vine să credeţi. Filmarea selfie e arsă, prea albă, deloc bine focalizată şi lipsită de detalii. Nu e bună de vlogging, asta e clar. Filmarea din mers e stabilizată acceptabil să zicem, în ideea că imaginea nu tremura prea mult şi nu avem flicker. E totuşi supraexpusa şi apare şi ceva refocalizare.

Filmarea 4K e ceva mai tremurată, dar are culori vii şi multe detalii. De fiecare dată când te opreşti din panoramat camera focalizează iar cu un efect de "vibraţie" care deranjează vizual. E păcat pentru că nu avem o filmare 4K rea. Cerul e totuşi prea alb, turcoaz la ultima filmare şi începe şi vântul să afecteze microfonul. O simplă panoramare în sus spre cer şi adio focalizare. Aş spune că e nevoie de o actualizare software care să ne scape de refocalizarea omniprezentă.

Rămâneţi la filmare 4K pentru că nu e rea şi microfonul e OK. Suntem maxim la nivel de Moto G6 şi LG Q7 poate.

Şi acum să vorbim despre filmarea nocturnă cu Nokia 6.2. Se aude un sunet constant în fundal, care e binişor redat, dar în rest totul tremura ca piftia. Luminile nu sunt clare, e o grămadă de zgomot, clar nu recomandăm filmarea noaptea. Eventual dacă filmezi de pe trepied şi într-o zonă bine iluminată. În video-ul 2 se aude binişor muzică, iar maşina de pompieri e... vizibilă şi atât. Ah ce video psihedelic ar fi ieşit dacă aveam şi camera ca lumea... A venit şi vântul şi a stricat tot din păcate. Nokia 6.2 filmează că o cameră de bord de automobil noaptea, poate mai rău.

Nokia 6.2 e sub Redmi Note 8T la un preţ similar sau mai mare şi sub Xiaomi Mi A3 la 300 de lei mai mult. Se poate bate cu Moto G7 Power sau să îl dovedească şi eventual cu Galaxy A20e şi A40, dar e greu cu acesta din urmă... Suntem dezamăgiţi.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×