ZTE Nubia Red Magic 3s: Camera bate orice predicţie de pe hârtie, livrează aproape de marele rival ROG

760 ori
<b>ZTE Nubia Red Magic 3s: Camera bate orice predicţie de pe hârtie, livrează aproape de marele rival ROG</b>Toate telefoanele de gaming pe care le-am văzut până acum au fost modeste la capitolul foto/video. Asta pentru că acel aspect e deseori neglijat în favoarea altor dotări. Pe hârtie nici acest ZTE nu sună a campion, cu o cameră singulară al cărei merit..

Toate telefoanele de gaming pe care le-am văzut până acum au fost modeste la capitolul foto/video. Asta pentru că acel aspect e deseori neglijat în favoarea altor dotări. Pe hârtie nici acest ZTE nu sună a campion, cu o cameră singulară al cărei merit ar fi filmarea 8K, dacă nu ar fi la doar 15 FPS. Vestea bună e că avem de-a face cu un senzor cu pedigree, un Sony IMX586, găsit şi pe OnePlus 7 Pro, ASUS ZenFone 6 şi chiar pe ASUS ROG Phone II.

Video-review ZTE Nubia Red Magic 3s, secțiunea Camera

Camera are deschidere F/1.7 şi pe lângă captura video 8K la 15 FPS avem şi filmare 4K la 60 FPS. Primim şi bliţ LED aici. În față găsim o cameră selfie de 16 MP, cu deschidere F/2.0. O altă noutate, pe lângă filmarea 8K este captura slow motion la un nou nivel, 1920 FPS, în beta totuşi. Interfaţa camerei e minimalistă dar totuși completă. Vine cu mod de captură Night, Pro şi o zonă Camera Family, care concentrează alte aplicaţii foto pentru a le avea la îndemână.

Să trecem totuşi la galeria foto. Am făcut fotografiile într-o zi însorită de ianuarie 2020 şi ştiţi cu toţii cât de cald a fost în ianuarie. Am pornit cu aşteptări mici, poate pentru că nu prea am testat ZTE-uri în ultimul deceniu. Am apreciat foarte mult textura obiectelor, persoanelor şi vegetaţiei capturate. Ştiam că senzorul e capabil de asta, ce e drept. Puteţi face şi fotografii la rezoluţia full de 48 MP, nu doar pe cele default la 12 MP.

Mickey Mouse

Detaliile abundă în ambele situaţii, chiar şi la 12 MP. Apreciez şi acel HDR eficient la cadrul cu copacul uriaş. Îmi plac foarte mult nuanţele de roşu şi albastru de la jucăria cu Mickey Mouse şi avem şi nişte prim planuri superbe. Dynamic range-ul arată OK şi nici cerul nu a fost deformat în vreun fel. Ştiţi că unele telefoane, chiar şi cu pretenţii fac cerul turcoaz sau prea alb. Avem o focalizare reuşită la prim-planuri, fără a fi nevoie de multiple tentative.

Aş zice că zoom-ul e subţirel, pentru că apare zgomotul imediat, chiar şi la 3X să zicem. Am prins până şi câteva fotografii cu soarele direct în faţă, fără mari artefacte şu probleme. Văzând cât de bună e camera aceasta singulară, îmi pare rău că nu au pus şi una telephoto şi una wide, pentru că ar fi putut fi un fel de trendsetter printre telefoanele de gaming. Rezultatele foto sunt comparabile sau chiar peste cele ale lui ROG Phone II. Atenţie totuşi în zonele mai slab iluminate, pentru că se aşterne un fel de "gri" asupra fotografiilor, cum avem la acele cadre cu acel glob pământesc.

Am simţit nevoia să pun HDR-ul la treabă şi nici el nu a fost de ajuns. Selfie-urile sunt puţin cam albicioase, atât când vine vorba de fundal, cât şi de faţă subiectului. Rezultatele sunt detaliate, clare şi sunt mulţumit şi de culori şi textura, mai ales cea a părului. Uneori fața arată ca de păpuşă, dar măcar nu se întâmplă prea des. Păcat de imagine albicioasă...

În condiţii low light camera e inconstanta. Adică, la artificii am scos 5 poze bune din 30, de Anul Nou. În rest la captura noastră clasică din Timişoara luminilor au generat halouri mari şi ce e drept am operat în condiţii de ceaţă totuşi. Detaliile au arătat acceptabil şi în partea a doua a galeriei am avut şi câţiva stâlpi de iluminat care au ieşit binişor, fără halouri mari. Claritatea devine mai bună spre final de galerie. Night Mode parcă e prea insistent, insistă prea mult să ilumineze tot.

Claritatea e totuşi ce trebuie. Zoom-ul e slab şi din nou simt că se poate bate cu ASUS ROG Phone II, doar că e mai inconstant. Depăşeşte clar Razer Phone 2. Atenţie la acele câteva cadre care au nuanţe mov ciudate, confirmând lipsa de constantă în condiţii low light. Modul Night îşi face treaba totuşi.

Hai să discutăm şi despre video. Mi s-a părut că am filmat cu o acustica cu destul de mult ecou, deci microfonul nu prea îşi face treaba. Culorile şi claritatea sunt ceea ce doream de la celebrul senzor Sony, doar că imaginea tremură cam mult şi e cam albă. La filmarea din mers stabilizarea nu e chiar optimă, dar măcar nu avem efectul acela infam de "flicker". Filmarea selfie a fost chiar plăcută: fața este expresivă, are textura suficientă să fie credibilă şi detalii. Păcat de stabilizare, dar dacă te filmezi pe loc şi faci streaming cu faţa ta în jocuri o să fii mulţumit.

Captura 8K la 15 FPS e un gimmick şi în lipsa de TV 8K am privit-o cam degeaba, dar la acel frame rate iroseşti televizorul scump cât o maşină. Filmările 4K arată totuşi excelent: clare, detaliate, plăcute, frame rate OK, dar culorile sunt prea vii, prea procesate. Cerul iese alb/turcoaz, neplăcut. Cumva prin mulţimea de ecouri şi sunete ciudate capturate de microfoane au răzbătut şi voci OK. Camera se descurcă bine cu subiecţii în mişcare (maşini) şi panoramează fără motion blur.

Focalizarea este precisă şi rapidă şi dacă mă gândesc puţin filmarea per total e bună, minus culorile prea vii, prea săturate. Faptul că dynamic range-ul nu e chiar rău e mare lucru pentru un smartphone. Trecem şi la captura video low light, unde avem de toate: reflexii aiurea, imagine tremurată, detalii slabe, deci nu prea ne dă pe spate. În mod bizar imaginea nu e aşa galbenă cum vedem de obicei când filmăm în acest context, unde luminile stradale sunt galbene. E mai mult gri/albă, ceea ce mi se pare o abatere de la normă. E ciudată nuanţa... ştiind cum o vede ochiul uman.

Filmarea selfie e plină de grain şi tremurată, deci aţi face bine să nu vă filmaţi pe întuneric când vă jucaţi. Panoramarea e OK, sursele de lumină nu sunt exagerate, dar captura e cam întunecată dacă nu ai câteva surse de lumină mai capabile în jur. Să zicem că e OK, între midrange şi high end. Păcat de microfoane...

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×