Xiaomi Mi 9T: Cameră cu unele pretenţii de flagship-midrange, filmare 4K bună, multe detalii

7.092 ori
<b>Xiaomi Mi 9T: Cameră cu unele pretenţii de flagship-midrange, filmare 4K bună, multe detalii</b>Xiaomi Mi 9T, Redmi K20 sau cum vreţi să îi spuneţi are o cameră destul de ţeapănă pentru preţul plătit. Începem prin cameră pop up selfie de 20 de megapixeli, care se remarcă prin luminiţele lateral, care îi dau nişte extra personalitate. Camera în..

Xiaomi Mi 9T, Redmi K20 sau cum vreţi să îi spuneţi are o cameră destul de ţeapănă pentru preţul plătit. Începem prin cameră pop up selfie de 20 de megapixeli, care se remarcă prin luminiţele lateral, care îi dau nişte extra personalitate. Camera în sine are deschidere F/2.2, pixeli de 0.8 microni şi protecţie din sticlă de safir. Ofertă şi funcţii AI, Beautify şi Palm Shutter, dar şi AI Studio Light. Filmează şi Full HD la 30 FPS.

Video-review Xiaomi Mi 9T, secțiunea Camera

Camera din spate este un combo triplu, clasic pentru 2019, începând de la senzorul de 48 de megapixeli, cu pixeli de 1.6 microni şi pixel binning 4 în 1. Are deschidere F/1.75 şi pariez pe un senzor Sony aici, poate chiar IMX586. Avem şi o cameră de 8 MP telephoto în ansamblu, cu zoom optic 2X, dar şi pixeli de 1.12 microni şi deschidere F/2.4. Totul este completat de o cameră de 13 megapixeli, ultra-wide, cu unghi de 124.8 grade, ceea ce l-ar face chiar mai larg decât ce oferă Samsung la 120 de grade.

Camera lui Xiaomi Mi 9T

Mai avem şi PDAF şi Contrast Detection Focus, dar şi blitz single tone. Camera din spate poate face cadre la rezoluţie full de 48 MP, capturi Portrait, Panorama, are mod Pro, HDR, AI, corecţie a distorsionării ultra-wide şi filmare 4K la 30 FPS. Vine şi cu Super Slow Motion la 960 FPS.

Aplicaţia Camera rămâne minimalistă, cu puţine opţiuni, dar măcar avem un Night Mode chiar şi pe acest midranger. Să trecem acum la galeria foto realizată ziua.

Pe default telefonul scoate poze de 12 MP şi au fost făcute într-o zi toridă de septembrie 2019. Privesc acum acele cadre cu alte zeci de telefoane midrange care mi-au trecut prin mână şi avem multipli termeni de comparaţie, unii chiar mai scumpi. Verdele vegetaţiei mi se pare puţin însufleţit de procesare a telefonului, dar în mod surprinzător nu avem supraexpunere, în ciuda soarelui puternic. Cerul are nuanţe OK, nu devine turcoaz. Zoom-ul 2X nu a fost rău deloc şi am avut mai puţin zgomot decât mă aşteptam şi asta chiar şi la 3-5X.

Cadrele ultra wide nu le simt deformate sau curbate şi culorile rămân destul de OK. Avem acea captură edificatoare cu poarta parcului IOR, care a ieşit bine şi cu soarele în faţă. Voi susţine în continuare că verdele frunzelor e prea viu şi văd că îţi trebuie ceva răbdare să prinzi cadrele closeup că lumea, mă refer la focalizare aici. Jucăriile din parc au nuanţe corecte de roşu, albastru, galben şi verde, doar că în spate balansul de alb şi expunere pot juca feste din cauza soarelui puternic.

Camera selfie nu m-a dat pe spate, pentru că a generat acel efect de "faţă de păpuşă" şi ochii nu au arătat natural şi uman. Detaliile sunt OK, dar nu se face destulă focalizarea pe fata mea şi mai alunecă din focalizare şi pe fundal. Textura tenului e OK, avem şi multe detalii şi coloritul e acceptabil. Decupajul bokeh se face binişor, deşi firele de căşti au fost şi ele blurate în mod ciudat. Aici fata capătă o textură ceva mai OK decât la cadrele normale.

Aş remarca o claritate neaşteptat de bună a fundalului la unele selfie-uri. Am făcut Bokeh-uri şi cu camera din spate şi sunt depaaaarte de ce oferă midrangerele Samsung şi Huawei. Umbra arborilor pare să fi jucat feste acestui Bokeh în fotografiile cu statuia. Textura şi claritatea sunt de admira totuşi la fotografiile standard cu statuia. Avem şi capturi cu flori, trandafiri în acest caz, cam vii şi accentuaţi coloristic, din procesare pe device. Jeturile spumoase de apă ale fântânii din parc au fost prinse în mod excelent şi observ că îmi repet în minte cuvântul "textură" ca un punct forţe al acestei camere.

Am sute de fotografii cu fântâna aşa, dar niciodată spumă nu a arătat aşa bine. Apar şi nişte prim planuri reuşite cu jucării după şi nişte culori foarte vii. Aş zice că mai e de lucru la colorit şi Bokeh, dar în rest mă declar mulţumit. Expunere mult mai bună decât orice telefon Motorola sau Nokia din 2019, o mulţime de detalii, peste Galaxy A50 şi Huawei P30 Liţe, între Galaxy A70 şi A80 să zicem. Sub generaţiile Galaxy A51 şi Huawei P40 Lite. Poate comparabil cu ZenFone 6 în cele mai bune momente.

Trecem la captura low light având în minte reperele midrange din 2019: Xiaomi Mi A3, Motorola One Vision, parcă şi Huawei Nova 5T. Puteţi uita de captură ultra wide aici, ea amplifica excesiv sursele de lumină şi deformează marginile. Camera principală nu prinde o cantitate aşa mare de lumină ca alţi rivali şi deseori a lăsat mult zgomot pe zonele cu vegetaţie. Modul Night mai scoate la lumina cadre, dar ca un OnePlus mai vechi, nu mai mult de atât. Există zone mişcate şi zgomotoase la captura Night, dar măcar creşte luminozitatea.

Cadrele urbane de la Iulius Town arată ceva mai bine, dar e pur şi simplu prea întuneric faţă de ce suntem obişnuiţi. Dacă dai zoom o să vezi că în depărtare şi lateral e mereu prea mult zgomot. În mâini stabile, cu mod Pro şi cu Night poţi scoate rezultate mai bune. Din start sunt bătute telefoanele de început de 2019: Galaxy A50, A70, P30 Lite. E sub Motorola One Vision şi parcă şi sub Xiaomi Mi A3 sau cel mult comparabil cu el.

Am ajuns şi la captura video, cu detalii "moi" şi supraexpunere serioasă. Verdele prea viu de la poze e radioactiv aici. Ne descurcăm bine cu focalizarea, panoramarea rapidă şi obiectele în mişcare. Claritatea  OK la distanţă medie şi mare şi la zoom până la 2-3X. Filmarea 4K are un uşor efect de "baleiere", dar e mult mai bine stabilizata decât am văzut la multe telefoane, cel puţin la panoramarea standard. O grămadă de detalii, culori în continuare prea vii şi zone arse, dar parcă nu aşa rău că la FHD.

Filmarea selfie e prea mişcată şi tremurată, iar poziţia camerei pop up nu e cea mai comodă pentru vlogging. Textura tenului e OK, dar parcă lipseşte acel "ceva". Avem şi un Slow Motion de efect, dar nu foarte clar şi o filmare cu trandafiri, fântâni şi un cer în sfârşit bine reprezentat. E un telefon care stă bine la focalizare, stabilizare la panoramare şi detalii. Am şi dat câteva ture de fântână şi pentru un telefon fără pretenţie de stabilizare optică, eu zic că stabilizează bine, peste Motorola One Vision şi Moto G7 Plus, care au OIS.

Cu puţină indulgenţă, filmările 4K se pot considera de flagship, lejer comparabile cu ZenFone 6 şi Galaxy A80.

Noaptea stâlpii de iluminat creează halouri mari şi zoom-ul e slab imediat după 1.5X. Imaginea tremură şi la simplă panoramare şi fără să faci mare lucru. Apar şi ceva reflexii în plus, dar culorile au fost mulţumitoare. Claritatea nu e totuşi satisfăcător distribuită pe tot cadrul şi unele zone arată bine, în vreme ce altele sunt serios distorsionate. Filmarea din mers e slab stabilizată. Măcar nu are nuanţe mov sau portocalii că Galaxy A50.

-3% din preț pe QuickMobile.ro, cupon: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×