Samsung Galaxy A71: Cameră mult mai bună decât a fost cea de pe Galaxy A70 la vreme sa

12.349 ori
<b>Samsung Galaxy A71: Cameră mult mai bună decât a fost cea de pe Galaxy A70 la vreme sa</b>Samsung Galaxy A71 ar trebui să ofere o experienţă familiară, având 3 din 4 camere de pe Galaxy A51 şi 2 din 4 camere şi de pe Galaxy A70s. Practic deja ştim cum se comportă camera Macro de pe A51, pe care o regăsim şi aici, dar şi camera ultra-wide de..

Samsung Galaxy A71 ar trebui să ofere o experienţă familiară, având 3 din 4 camere de pe Galaxy A51 şi 2 din 4 camere şi de pe Galaxy A70s. Practic deja ştim cum se comportă camera Macro de pe A51, pe care o regăsim şi aici, dar şi camera ultra-wide de 12 MP. Să o luăm treptat totuşi...

Video-review Samsung Galaxy A71, secțiunea Camera

Decupată în centrul ecranului, în zona de sus se afla o cameră selfie de 32 MP, cu suport pentru filmare 4K. În spate avem un setup quad, cu senzor principal de 64 megapixeli, cu deschidere F/1.8 şi PDAF. Apoi vine o cameră ultra-wide de 12 MP, cu deschidere F/2.2. Mai avem şi o cameră Macro de 5 MP şi Bokeh de 5 MP, dar şi un bliţ LED şi filmare 4K. În interfaţa camerei găsim funcţii că AI, Moving Pictures, Night, Pro, Slow Motion, Super Steady şi Live Focus. Le ştim de la telefoanele Samsung din ultimul an.

Interfață grafică camera Samsung Galaxy A71

Camera principală combina 4 pixeli în 1 pentru a scoate fotografii de 16 MP mai clare şi capturând mai multă lumină. Puteţi face şi capturi la rezoluţie Full HD, bine ascunsă în opţiunile de aspect ratio sub numele de 4:3H. Simt că Samsung ar trebui să o facă ceva mai vizibilă.

Trecând la galeria foto, am prins o zi cu soare şi vreme caldă şi primul lucru remarcat e că am prins un cer mult mai realist decât cel surprins cu Galaxy A51. Nuanţele sunt cele percepute cu ochiul, nu prin pensula vreunui pictor romantic. HDR-ul îşi face treaba bine şi avem chiar şi o captură ultra wide cu soarele în faţă în care culorile nu suferă vreo deformare. Ca de obicei Samsung oferă cele mai generoase unghiuri la ultra-wide. Urmează o serie de capturi selfie, care arată excelent ca textura, detalii, colorit al fetei.

Stă mult mai bine decât Galaxy A70 şi A50 şi cam la fel de bine cum am stat cu Galaxy A51. Live Focusul m-a separat perfect de fundal şi a scos în evidenţă şi mai mult textura bărbii şi pielii. Puncte în plus pentru gamă largă de culori ale tenului, cu zone mai închise şi mai deschise. Continui să fiu surprins plăcut de albastrul cerului, dar şi al apei din lacul Parcului IOR şi îmi vin în minte comparaţii cu Galaxy A80 şi Galaxy S10e. Zoom-ul nu face o impresie deosebită totuşi, fiind doar acceptabil pentru pragul de zoom digital.

Captură ultra wide nu deformează subiecţii de pe margini, nu deformează culorile şi pierde extrem de puţine detalii pe margini şi la distanţă, dar nu deranjant. E mult peste camerele ultra-wide de pe telefoanele midrange din 2019, în special ca expunere şi culori. Am apreciat nuanţele de albastru ale jucăriilor din parc, dar şi pe cele de roşu şi galben şi avem un Bokeh excelent cu un dalmaţian de jucărie, perfect decupat faţă de fundal. Avem şi destul de multe capturi landscape, în condiţiile în care eu nu fac mai mult de 5-6 cadre de gen de obicei, dar aici telefonul se descurcă chiar bine.

Chiar şi apa e limpede şi redată texturat cum trebuie, nu expusă exagerat şi fără detalii. M-am aventurat apoi la seria de capturi Macro, dând câteva rateuri cu un con de brad, pentru a obţine până la urmă calitatea dorită. Ochii personajelor din Sesame Street au fost totuşi mai relevanţi în dreptul capturii Macro, iar camera de 5 MP de aici se dovedeşte mult peste ce au putut să facă la capitolul Macro Huawei Nova 5T sau Xiaomi Redmi Note 8T şi Redmi Note 8 Pro.

Fotografiile de 64 de megapixeli au prins o grămadă de detalii, dar câteva dintre ele au ieşit cam prea albicioase şi deschise la culoare. Măcar nu s-au făcut lent. Realizând cadrele în aceleaşi zone ca şi iPhone 8, mi-au amintit de calitate sa, dar şi de a lui iPhone X, ceea ce nu e puţin lucru. Nu avem absolut nici o problema la culori, Bokeh, Macro, ultra-wide şi aceasta ar fi cam cea mai bună cameră de midrange din 2020. E peste Galaxy A51 clar, peste Huawei P40 Lite cu puţin şi comparabilă cu camera lui Galaxy A80 şi S10e.

Am ajuns şi la captura low light, unde din nou întrecem clar Galaxy A51 şi pe Galaxy A70. Culorile sunt naturale, iar captura ultra wide "umfla" totuşi halourile becurilor.  Subiectele aflate la distanţă devin uşor blurate. Sunt totuşi încântat de cum se descurcă camera principală cu claritate, culorile şi stâlpii de iluminat. Avem şi un prim plan reuşit cu broaşte metalice, dar zoom-ul nu e ceva deosebit. Cantitatea de lumină capturată e satisfăcătoare în zona midrange şi unde nu e, avem modul Night. Acela e în cel mai bun caz la nivel de telefon OnePlus să zicem, nu de flagship Huawei sau Samsung.

Am avut şi spre final de galerie câteva cadre mai roşiatice, influenţate de stâlpii aceia roşii de iluminat. Cantitatea de lumină şi claritatea nu sunt de telefon midrange aici, sunt de flagship mai vechi, deci o bilă albă.

Am ajuns şi la filmare, cu o claritate excelentă, dar contrast exagerat al chipului meu, excesiv iluminat. Stabilizarea a fost OK pe camera frontală. Pe cea din spate a fost chiar excelentă şi am coborât nişte scăpări în viteză destul de mare, fără vreun flicker de imagine. Lucrând cu Full HD a apărut totuşi ceva expunere extra de vegetaţie şi zgomot la distanţă, dar repet, zero tremurături la filmarea din mers. Cerul a fost cam turcoaz sau alb la filmarea Full HD, dar lucrurile au stat mai bine la cea 4K.

O să vedeţi şi că imediat cum treceţi pe 4K se pierde stabilizarea, dar câştigaţi detalii şi un color mai viu, prea viu poate, cu contrast potentat mult şi expunere ridicată. Microfonul a prins bine ambianță muzicală din jur, zgomote şi voci. Avem şi o filmare selfie 4K şi e mai slab stabilizata, dar tot cu contrast prea intens de la soare. Chipul e plin de detalii şi expresiv. Dacă ai lumină bună, poţi scoate un vlog convingător. Eternă alegere se întâmplă aici: filmezi FHD cu mai puţine detalii şi stabilizare mai bună sau 4K cu mai multe detalii şi claritate, dar mai tremurat.

Am înţeles că Samsung ar vrea să aducă SuperSteady şi pe 4K cu un update viitor... În mare filmarea mi se pare la fel ca la Galaxy A51, deci nu chiar rea pentru un telefon midrange. Parcă Honor View 20 filma mai bine sau Xiaomi Mi Mix 3, flagship-uri pensionate, care sunt cu 500 de lei mai ieftine acum. Filmăm totuşi mai bine decât Xiaomi Redmi Note 8 Pro, Note 8T, Mi 9T şi majoritatea telefoanelor Motorola midrange. În condiţii low light camera se descurcă cu firmele luminoase, dar orice panoramare atrage flicker şi zgomot extra.

Lampioanele tremură şi unele coloane de lumină sunt alb pur, fără contur. Apar şi ceva reflexii când fixezi sursele de lumină şi focalizezi pe ele. Culorile arată OK şi recomand să panoramaţi lent noaptea dacă vreţi să înţelegeţi ce filmaţi. Microfonul e din nou bun, ca şi ziua, dar în mare aş zice că nu e o cameră de filmat din mers. Dacă stai pe loc şi filmezi la un concert s-ar putea să îţi placă ce iese. Dacă filmezi monumente noaptea e OK, numai să nu faci panning brusc şi violent.

Cumva zoom-ul m-a mulţumit având în vedere condiţiile. Peste Galaxy A51 mai ales că nu avem aşa multă refocalizare şi nici foarte multe dungi peste imagine.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×