Umblă vorba în târg chiar la debutul lui Motorola Moto Z2 Play că ar folosi chiar camera lui Samsung Galaxy S7, ceea ce nu e puţin lucru. Vorbim despre un senzor de 12 MP, cu deschidere F/1.7, tehnologie Dual Pixel, PDAF, telemetru laser şi blitz dual LED. Avem şi filmare 4K, iar pentru selfie primim o cameră de 5 MP, cu deschidere F/2.2 şi propriul său blitz LED, plus lentila wide angle.
Camera e capabilă să focalizeze rapid, chiar foarte rapid, iar captura foto se realizează la rândul său destul de rapid. Aş zice că stăm OK şi la nivel de zoom (fluid), iar aplicaţia camera are o interfaţă stock şi vine cu opţiuni clasice precum Panorama, HDR sau Slow Motion. Avem şi opţiuni din zona Manual, că expunere, ISO, balans de alb, focalizare şi shutter.
Să lăsăm teoria şi să trecem la practică. În prima fază acest telefon Motorola a prins numai culori plăcute privirii, vii, dar şi calibrate acătării, fără ciudăţenii şi culori ce nu fac parte din "tabelul periodic" ca să zic aşa. Selfie-urile arată binişor, deşi fundalul lor a fost ars la primele tentative. Am apreciat totuşi textura pielii la selfie-uri şi luminozitatea nu a fost rea deloc.
La testul de zoom detaliile au fost mai degrabă în zona "lasă că merge şi aşa", decât vreo realizare magnifică. E vorba atât despre detaliile prinse în prima fază, cât şi cele care se văd când dăm zoom in pe PC. Măcar rămânem cu focalizarea bună, la prim plan şi fundal, dar şi la alternarea între cele două. Foarte des am remarcat cât de luminoase sunt cadrele prinse cu acest telefon, poate chiar prea luminoase uneori.
Nu e totul perfect, căci uneori am avut parte şi de câteva fotografii mai neclare, deci nu suntem la nivel de flagship. Prim planurile arată foarte bine şi claritatea e excelentă în cazul lor. Totuşi când avem fundaluri bine iluminate de soare, se pot produce arsuri. Nuanţele de roşu şi verde au arătat cel mai bine, iar acele prim planuri şi macro-uri lăudate mai sus au avut nevoie de răbdare, pentru că uneori au ieşit şi ceva mai neclare.
Cu răbdare ies totuşi excelente macro-urile. Captura HDR rezolvă ceva din problemele amintite mai sus cu nuanţe, arsuri şi altele de gen. Suntem sub Galaxy S7, la nivel cu ASUS ZenFone 3 şi Huawei P10 Lite, dar sub Huawei Honor 8 puţin. La captura foto low light avem un blitz luminos, culori bine calibrate, dar uneori apare şi un fel de "ceaţă albă" cam neplăcută privirii.
Zoomul scade serios detaliile şi captura e foarte pragmatică. Suntem încântaţi de luminozitate şi nici halourile luminilor stradale nu au fost prea exagerate. Ceva zone roz au mai fost prinse în cadru şi nu avem prea mult gălbui, faţă de multe alte telefoane de pe piaţă. Aş pune Moto Z2 Play pe aceeaşi poziţie cu Huawei P9 Lite (2017) şi P10 Lite la captura nocturnă.
Conturul şi textura clădirilor arata foarte bine, dar sunt şi ceva zone mai neclare, la depărtare. Aş zice că e pe măsura aşteptărilor si limitelor unui midrange.
Trecând la video, aflaţi că am filmat în format MP4, Full HD sau 4K, la 17 Mbps sau 40+ Mbps. Cerul arată cam turcoaz, e cam ars, dar în afară de asta culorile au fost calibrate acceptabil. E clar faptul că nu avem vreo stabilizare răsărită pe aici, lucru care se vede de la primul clip cu panning la ultimul test de stabilizare.
Focalizarea este excelentă ca acurateţe şi viteza şi nici claritatea nu a şchiopătat. Schimbarea de expunere a fost subtilă, iar zoomul a fost în grafic până la 3X. Microfonul nu e chiar stelar când se porneşte vântul, dar în rest e acceptabil. E clar faptul că acest telefon filmează mai bine decât Moto Z Play şi stabilizează un pic mai bine (electronic) decât predecesorul.
Suntem iar la nivel de P9 şi P10 Lite, dar parcă sub Galaxy A5 (2017). La captura video low light am avut ceva motion blur la panning, halouri mari şi ceva flicker şi nuanţe gălbui ca icterul. Se refocalizează, practic o ciorbă de defecte aş zice. Doar zoomul şi detaliile mai salvează situaţia şi per total mă declar neimpresionat. Zic că Moto Z2 Play se poate bate cu ZenFone 4, care nici el nu prea a impresionat când s-a lăsat întunericul.
Filmarea e mai luminoasă decât la Moto Z Play sau Huawei-urile P Lite, dar şi mai puţin gălbuie decât predecesorul totuşi. Aş zice totuşi că Huawei P10 Lite şi poate şi ZenFone 3 stau cu un fir de păr mai bine, fiind măcar constante noaptea.
Disponibilitate
Prețuri actualizate
- eMAG.roaflă prețul
- evoMAG.roaflă prețul
- QuickMobile.roaflă prețul
- Marketonline.roaflă prețul
- Cel.roaflă prețul
- F64.roaflă prețul
- Orange.roaflă prețul
- Compari.roaflă prețul