După ce ne-am fript cu câteva telefoane de la branduri de categorie B din China, care promiteau camere duale excelente în faţă şi spate, e momentul să vedem dacă şi UHANS Max 2 intră în rând cu ele sau trece clasă. Pe hârtie lucrurile sună bine: cameră duală în spate, cu senzor de 13 MP + 2 MP, iar în faţă o cameră duală cu senzor de 13 MP + 2 MP.
Aplicaţia Camera porneşte cam lent şi realizarea fotografiilor se face tot lent, ca şi focalizarea. Zoomul e la rândul său cam de melc şi trebuie spus că uneori ecranul nu răspunde chiar optim la comenzi. Mi s-a întâmplat să nu pot să fac fotografii, pentru că butonul shutter nu răspundea şi trebuia să apăs pe butoanele de volum. În rest opţiunile sunt cam de bază: detectare facială, anti shake, zero shutter delay, Beauty şi un Bokeh numit aici SLR.
Cam puţine funcţii şi opţiuni aş spune, mai ales în lipsa unor funcţionalităţi de captură manuală.
Galeria ne-a adus şi primele veşti bune, cu fotografii surprinzător de clare şi luminoase ziua. Culorile arată excelent, capturile au acel gloss al telefoanelor bune şi prim planurile arată foarte bine. HDR-ul albeşte prea mult lucrurile şi e drept că am avut câteva capturi mai albicioase sau albaştrii, spălăcite mai bine zis. Zoomul e cam slab, pentru că se pierd detaliile cum ajungi la 2-3X.
Selfie-urile nu sunt chiar rele la detalii şi textura pielii şi îmi place mai ales cum am surprins ochii în bătaia soarelui. Captură selfie Bokeh pune blur-ul de capul ei, deci puteţi uita de un Portrait eficient. Revenind la camera principală, face o Panoramă cam micuţă, la 5632 x 544 pixeli şi nu prea poate înfrunta soarele cum trebuie. Unele capturi au arătat spre "sepia".
Pe de altă parte nuanţele de galben şi albastru au fost mereu în grafic. Păcat că HDR-ul da greş în 10 cazuri din 10. La final mă surprind pe mine însumi comparând calitatea capturii cu ZenFone 3, doar că mai puţin constant. E peste Huawei P9 Lite parcă şi parcă şi peste Xiaomi Mi A1 cu asteriscul de rigoare la inconstanță. E cu siguranţă peste Bluboo-uri, vă pot garanta!
Captură nocturnă a adus şi halouri mari pentru luminile stradale, ceva "ceaţa" şi o nuanţă albăstrie neplăcută. Fotografiile au fost foarte întunecate, iar clădirile au avut o textură OK. Capturile cu blitz au ieşit albăstrii şi cu toate obiecţiile mele, tot stăm mai bine decât Bluboo S1 sau S8. Clar nu e vreun Xperia sau ZenFone, dar în rândul chinezăriilor nu sta rău.
Prim planurile vor ieşi bine indiferent dacă e zi sau noapte.
Filmările s-au realizat la parametri clasici, în Full HD, MP4, la 30 FPS şi 17 Mbps. Am prins o zi însorită de ianuarie pentru capturi video şi am înregistrat o textură OK a apei. Există totuşi refocalizare din plin aici, apărând cam des. La distanţă detaliile pălesc, iar în general ce m-a mulţumit au fost claritatea şi culorile. A cam tremurat imaginea şi am avut prea multă refocalizare, simt nevoia să spun asta iar.
La testul de stabilizare rezultatul nu a impresionat, dar măcar aici nu a mai apărut blestemata de refocalizare. Microfonul a surprins bine oameni şi pescăruşi, ambulanţe şi ţipete de copii răsfăţaţi. Culorile sunt calibrate binişor, ca la poze şi avem şi o schimbare eficientă şi precisă a expunerii când trecem de la soare la umbră. Apropo de soare, am avut şi ceva necazuri cu dynamic range-ul.
Dacă nu ar fi refocalizarea... chiar fi o filmare OK. În principiu suntem la nivel de Huawei Mate 10 Lite, poate şi LG Q6.
Noaptea am reuşit să capturăm un concert ad hoc la Timişoara, sau mai bine zis un mixaj, iar microfonul şi-a făcut treaba bine. Păcat de zoom, de tremurătura imaginii şi de claritate. Practic nu bifăm nici o căsuţă pozitivă cu filmarea după apus. Măcar e mai puţină refocalizare, dar la cum tremură imaginea şi cât de întunecată e, e greu să zici ceva pozitiv aici.
La zoom am pierdut detalii, iar filmarea a fost la 9 FPS, deci s-a mişcat în frame-uri mai mereu. Măcar am rămas cu microfonul bun...
Disponibilitate
Prețuri actualizate