HTC U11 Life sună bine pe hârtie când vine vorba de camere, cu un senzor de 16 MP în spate şi unul de 16 MP în faţă. Camera principală vine cu suport PDAF, BSI, deschidere F/2.0, captură RAW și filmare 4K. Are şi blitz LED, dar nu are stabilizare optică. Vine totuşi cu HDR Boost.
În faţă se află o cameră de 16 MP cu focalizare fixă. Experienţa de utilizare a camerei implica o focalizare rapidă ca viteză, o viteză OK de fotografiere, dar aplicaţia Camera porneşte cam lent. Interfaţa este una personalizată şi nu stock, tipică HTC totuşi. Zoomul e rapid şi precis, iar opţiunile includ Panorama, Hyperlapse, Slow Motion şi un Mod Pro cu reglaje pentru focalizare, balans de alb şi expunere, dar şi ISBO şi shutter.
Galeria foto a fost realizată pe o zi caldă de început de vară şi ne aduce un HDR care transformă nuanţă de verde în ceva mai realist şi bine calibrat. În general verdele nu a fost o nuanţă prinsă bine de acest telefon, de aceea am subliniat ce poate HDR-ul. Am avut şi ceva cadre mai înnorate şi câteva capturi spălăcite. Nuanţele de albastru arată bine aş zice, iar prim planurile au fost bunicele.
Cât despre selfie-uri, fată pare prea "moale", fără consistenţă aceea umană a unui selfie natural. Nu arată a 16 megapixeli şi uneori am avut o senzaţie de "lentilă murdară". Măcar rămânem cu trandafiri fotografiaţi de aproape şi arătând foarte bine. Panorama e generoasă, la 12.326 x 1362 pixeli, iar selfie-urile au fundalul ars serios. Am dat şi zoom cu rezultate mediocre, iar captura landscape nu a ieşit rău deloc.
Dynamic range-ul a avut ceva necazuri, când aveam o zonă într-o fotografie care era bine iluminată şi una iluminată mai slab. Porţiunea albă îneca tot şi cea întunecată era neclară. Senzaţia e că suntem undeva între ASUS ZenFone 2 şi ZenFone 3, pe la nivel de Galaxy A6 (2018), poate puţin sub. Activăm în zona lui Huawei Mate 10 Liţe şi LG Q6 mai mult. Mă aşteptam mai mult pur şi simplu pentru numele de "HTC U11", chiar şi Life.
Noaptea avem un blitz foarte alb şi bine iluminat, iar capturile au fost cam întunecate. Halourile sunt mari, culorile arată OK (mai ales de aproape) şi ştiu că sună şocant, dar totul a fost mai puţin blurat decât ziua, sau mai bine zis mai rar blurat. Nu vă faceţi totuşi iluzii prea mari, pentru că aici suntem la nivel de ZTE Nubia midrange... sau de Lenovo K. Şi cu toate acestea aşteptările create ziua au fost depăşite noaptea...
HTC U11 Life face poze de Nokia 5 sau Nokia 6 noaptea aş spune. E drept că mai apar şi nuanţe galbene sau albăstrii ciudate, dar nu la modul aşa grav cum am văzut la alte telefoane. O surpriză oarecum plăcută aş zice.
La captura video am avut parte de o uşoară pierdere de focalizare la panning, dar măcar mă pot declara satisfăcut de microfon, care a prins bine toată ambianţă. Nici zoomul nu e rău, iar culorile arată credibil şi pentru neofiţi. Minus verdele evident, păcătosul verde care ne-a şicanat la foto şi ne-a şicanat şi la alte telefoane cu ştaif, ca Huawei P20 Pro.
Şi cerul arată OK, iar filmarea 4K s-a făcut la 55 Mbps, cu ceva probleme de dynamic range. Măcar are culorile bine calibrate şi claritatea în grafic. Arată bine, nu chiar la nivel de flagship, dar poate emite ceva pretenţii între midrangere. Îmi place acel gloss al jucăriilor de la locul de joacă pentru copii din parc. Camera frontală filmează cam tremurată şi supraexpus şi nu va tenta vloggeri. Fața e prea albă, prea de Casper.
Nici stabilizarea electronică nu e rea pe acest telefon şi pot spune că nu am pierdut focalizarea că la Samsung Galaxy A6 2018 spre exemplu. Parcă zonele întunecate de vegetaţie sunt prea întunecate pentru filmarea diurnă. Zic că HTC U11 Life filmează că Xperia XA1, e sub Xperia XA2 şi sub Moto X4. E cam ca un LG Q6 sau un Allview X4 Soul Infinity mai răsărit.
Filmarea low light are motion blur la panning, microfonul iar are notă de trecere şi avem şi nuanţe roşiatice neplăcute. Lumile stradale s-au "umflat", au dospit, sunt prea mari şi există şi prea mult grain pentru a mulţumi pe pretenţioşi. Object tracking-ul e OK, zoomul e slab şi în mare nu e o filmare memorabilă. Avem şi flicker la mişcări, extra mişcare şi nuanţe roşiatice. Fără pretenţii mari în gama HTC U.
Disponibilitate
Prețuri actualizate
- PCGarage.roaflă prețul
- eMAG.roaflă prețul
- evoMAG.roaflă prețul
- Cel.roaflă prețul
- Orange.roaflă prețul
- Compari.roaflă prețul