Am tot repetat pe parcursul recenziei că Meizu Pro 6 Plus are practic dotările unui Samsung Galaxy S7, eventual şi cu nişte componente reciclate de la Galaxy Note 7. Continuăm pe aceeaşi linie şi la cameră, unde găsim un senzor de 12 MP în spate, cu stabilizare optică pe 4 axe, cu deschidere F/2.0 şi obiectiv cu 6 elemente, plus PDAF. Este un senzor Sony IMX 386, care plusează cu telemetru laser şi un bliţ cu 10 LED-uri în formă de inel.
În față avem o cameră de 5 MP, cu deschidere F/2.0. Ştie şi funcţii Beauty, iar aplicaţia Camera ne-a arătat o viteză OK a realizării capturilor, o interfaţă minimalistă şi funcţii că HDR sau Effect. Avem şi moduri de captură precum Macro, Panorama, GIF, dar şi un Pro cu reglajele clasice balans de alb, ISO, expunere, saturare, focalizare şi shutter. Continuăm cu Slow Motion, Light Field şi Makeup.
Pe noi ne interesează totuşi mai mult galeria realizată pe timp de zi. Aflaţi că zoomul a fost destul de subţire, sau mai bine zis detaliile pe care te aştepţi să le vezi când dai zoom. HDR-ul în schimb şi-a făcut treaba bine, dar în general am simţit culorile prinse de telefon drept reci, cel puţin în prima instanţă. Avem câteva prim planuri foarte reuşite, dar şi unele probleme cu dynamic range-ul obiectelor aflate în fundal.
În general culorile au arătat OK, dacă e vorba de calibrarea lor realistă, fără roşu care devine roz sau albastru care devine mov. Subliniez că dacă eşti în căutare de macro-uri bune, Meizu Pro 6 Plus le livrează pe deplin. În plus, îţi permite să te apropii mult de subiecţi la captura closeup, mai mult decât alte telefoane. La detalii stă el mai slăbuţ, dar ne aşteptam la asta încă de când am auzit ce rezoluţie are.
Personal aş plasa acest telefon la nivel de iPhone 7 şi Galaxy S7 în mare, ceea ce în gama sa de preţ nu e puţin lucru. Panorama este destul de mică la 7966 x 2356 pixeli. Se poate bate şi cu un ZenFone 4, are un HDR destul de capabil, dar capturilor le lipseşte acel gloss specific seriei Samsung Galaxy A să zicem. Se poate totuşi duela cu un Motorola Moto X4, poate şi modelele Moto G6 şi cred că bate un Nokia 6.
Pot spune că nu avem suprasaturare sau supraexpunere aici, nici măcar când e foarte soare afară. Cât despre selfie-uri, efectul Beauty e foarte exagerat şi întinde şi albeşte pielea prea mult. Fără el, avem o captură banală aş spune, de telefon midrange generic de 2017. Se văd porii destul de OK, dar părul e cam "aglomerat" într-un pâlc de fire, în vreme ce fundalul e ars.
În condiţii de concert, acest telefon a fost testat la Electric Castle şi s-a descurcat excelent la apus şi pe întuneric. A prins toate culorile laserelor şi feţele oamenilor în mişcare destul de clar. În continuare are probleme cu dynamic range-ul când e o lumină puternică în fundal, dar noaptea se descurcă bine cu sursele de lumină puternice.
Pe de altă parte, la testele de la Timişoara am avut un bliţ care face lucrurile puţin cam roşii. În general se simte şi că lucrăm doar cu deschidere F/2.0 şi lucrurile arată cam întunecat. Luminile stradale au strălucire rezonabilă, nu prea "umflată" sau exagerată şi în general am fost mulţumit de claritate. Sub Galaxy S7 totuşi, sub un Moto X4 şi Allview Soul X5 Pro aş spune.
Nu e deloc o captură rea şi simt că îl bate pe ASUS ZenFone 4 spre exemplu. Câtă vreme s-a descurcat la un festival de muzică, cu atâtea lumini şi oameni în mişcare are nota de trecere. Atenţie la întunecime şi bliţ totuşi.
Pe partea de video, am filmat în Full HD, format MP4 şi 30 FPS, cu bitrate de doar 12 Mbps. Spun doar pentru că am văzut multe telefoane la 20 Mbps. Aş zice că avem culori OK, dar detaliile nu trec de "aşa şi aşa". Sunt iarăşi probleme cu dynamic range-ul, dar stabilizarea e acceptabilă, că tot ni s-a promis OIS pe hârtie. Nu o să vedeţi refocalizare sau flicker puternic la filmarea din mers.
Captură video selfie e neglijabilă şi nu recomand să fie folosită pentru vlogging. Pe de altă parte avem un microfon FOARTE bun, care a făcut faţă cerinţelor de la Electric Castle. O mică refocalizare am găsit ici şi colo, dar nimic cu adevărat grav. Cel mai important e că avem o claritate bună şi culorile sunt pe felia RGB. Atenţie la zonele puternic iluminate, pentru că se poate lăsa cu supraexpunere la soare.
Nici detaliile nu sunt cine ştie ce şi nu veţi vedea frunzele din coroana copacilor. Filmare 4K arată cel mai bine, mai ales cea cu gândăceii pe fructele roşii. M-a dus cu gândul per total experienta video la un LG G5 sau G6, poate ZenFone 4. Sub un iPhone 7 totuşi, am impresia. Noaptea am fost mulţumit de ce a produs la concerte, în special de modul cum se descurcă microfonul cu basul.
Stabilizarea nu e chiar rea, la ce vânzoleala e acolo şi toate culorile arată bine. La testele de la Timişoara, avem un gălbui OK calibrat, dar iarăşi lucrurile sunt mai întunecate decât la telefoanele testate în ultima vreme, de la Nokia 7 Plus la Xperia XA2. Văd că anumite surse de lumină sunt prelungite în halouri extinse, dar nu într-un mod foarte deranjant. Nu avem motion blur, dar apare grain-ul la cea mai mică tentativa de zoom.
Zic că se bate cu telefoanele midrange din 2017 şi 2018, dar pe Galaxy S7 nu îl ajunge în totalitate şi nici pe iPhone 7. E la 70%-80% din capacitatea lor.
Disponibilitate
Prețuri actualizate