Mobicast #300: Podcast/videocast aniversar despre lansare Huawei P40 Lite, Galaxy S20 Ultra unboxing, prezentare Huawei Mate Xs + coronavirus în România

564 ori
<b>Mobicast #300: Podcast/videocast aniversar despre lansare Huawei P40 Lite, Galaxy S20 Ultra unboxing, prezentare Huawei Mate Xs + coronavirus în România</b>Am ajuns şi la numărul rotund de 300 de podcasturi şi videocasturi, odată cu acest Mobicast #300. Totul începea în ianuarie 2014 cu un podcast înregistrat cu un iPhone 5 la

Am ajuns şi la numărul rotund de 300 de podcasturi şi videocasturi, odată cu acest Mobicast #300. Totul începea în ianuarie 2014 cu un podcast înregistrat cu un iPhone 5 la acea vreme, ulterior cu iPhone 7, apoi cu reportofon şi lavalieră şi din această ediţie cu un microfon profi de podcaster, stil Joe Rogan. Am inaugurat şi rubrici ca Diverse sau Întrebări, am făcut şi Ask Me Anything şi live de câteva ori şi iată-ne aici, după 6 ani de podcast.

În ultima săptămână au debutat multe terminale noi, cele programate pentru MWC 2020, care nu s-a mai ţinut din cauza coronavirusului. Vorbim despre noile modele Xperia, despre LG V60 ThinQ, despre Huawei Mate Xs, care a primit o prezentare de la noi, dar şi despre Samsung Galaxy S20 Ultra, care a primit un unboxing. În plus avem şi o prezentare de laptop, dar şi un debut de Huawei P40 Lite. Am vorbit şi despre coronavirusul ajuns în România, am răspuns la întrebări şi la final am vorbit despre fotbal, box, seriale şi un joc ciudat de mobil. Nu uitaţi că ne găsiţi şi pe Anchor.fm, Spotify, iTunes, Google Podcasts.

Iată ştirile săptămânii:

1. A debutat de nicăieri parcă Sony Xperia 1 II. Este un flagship cu procesor Snapdragon 865 şi readuce ecranul 4K în actualitate. Are şi o tehnologie specială Motion Blur Reduction, echivalent cu refresh rate de 90 Hz. Poate cel mai ciudat nume de flagship...

2. A mai venit şi un nou telefon midrange de la Sony, Xperia 10 II, care are ecran OLED şi procesor cam vechiuț, Snapdragon 665. Măcar vine cu zoom optic 2X şi are cameră triplă în spate

3. A debutat şi Realme X50 Pro 5G, cu ecran de 90 HZ şi procesor Snapdragon 865. Se remarcă mai degrabă prin încărcarea rapidă la 65W şi nuanţa verde smarald. 5G şi 8 GB RAM la 599 euro.

4. Huawei Mate Xs a debutat oficial şi noi i-am realizat un review hands on detaliat. E cel mai mare pliabil de pe piaţă, vine cu o balama îmbunătăţită şi o cameră quad puternică, între Huawei P30 Pro şi Mate 30 Pro. Procesorul e respectabil şi pare mai business acest model decât alte pliabile.

5. Am făcut şi o inedită prezentare de laptop, Huawei MateBook D14, care ni se pare un model ideal pentru corporatişti, oamenii care lucrează cu Office, jurnalişti sau studenţi. Îmi place în special tagul NFC şi Huawei Share, dar şi muchiile înguste ale ecranului.

6. Huawei a mai anunţat şi o primă tabletă 5G din portofoliul său, modelul MatePad Pro 5G. Acesta vine cu procesor Kirin 990, stylus şi alimentare wireless inversă. Are şi prima cameră selfie decupată în ecran pe o tabletă şi mai vine şi cu stylus şi tastatură, la un preţ nu chiar rău.

7. A mai debutat şi Huawei MateBook X Pro 2020, un laptop cu procesor Intel Core Gen 10 şi cameră web pop up, dar şi un cititor de amprente în butonul Power. Rulează Windows 10 şi are baterie de 56 Wh la bord. Costă 1499 euro în varianta cu Core i5, 16 GB RAM şi sSD de 512 GB.

8. Vivo iQOO 3 a devenit oficial, ca un telefon flagship, cu procesor Snapdragon 865, 5G şi stocare UFS 3.1. Iese în evidenţă prin designul de cameră în stil Huawei P40, conform scăpărilor, dar şi nuanţa portocalie cu picăţele. La doar 472 de euro varianta 5G se poate bate cu mulţi rivali.

9. A mai debutat şi Samsung Galaxy M31, unul dintre cele mai aşteptate telefoane midrange, care intră lejer şi la categoria battery phone chiar, având o baterie de 6000 mAh. Are ecran generos Super AMOLED, de 6.4 inch şi o cameră quad în spate, toate la doar 192 de euro.

10. Au sosit şi Honor View 30 Pro şi Honor 9X Pro la nivel internaţional, după ce ele debutaseră în China la final de 2019. Primul are CPU de Mate 30 Pro, doar că vine cu ecran IPS cu decupaj dublu pentru camera selfie. În spate avem o cameră tripla respectabilă, dar la nivel de Huawei P30. Honor 9X Pro este mai accesibil, dar tot cu diagonală mare, la 6.59 inch. În spate găsim o cameră triplă. Costă doar 249 euro acest model.

11. Ervin a redactat un articol detaliat despre situaţia 5G la nivel european, dar şi în România şi legat de faptul că am putea pierde trenul 5G. Am detaliat şi ce am putea pierde şi în ce domenii şi am făcut o listă cu ţările care vor să colaboreze sau nu cu Huawei. V-am arătat cu cifre şi cum stăm în Europa faţă de Asia.

12.LG V60 ThinQ 5G a debutat şi el oficial, pe neaşteptate, cu un ecran de 6.8 inch, o cameră duală alături de senzor ToF 3D şi baterie de 5000 mAh. Ca de obicei LG mizează pe acustica high end, certificare militară, dar aduce şi filmare 8K acum. Şi acest model are un accesoriu Dual Screen, adică o husă cu ecran, ca şi predecesorul.

13. Am scos din cutie Samsung Galaxy S20 Ultra 5G şi v-am spus ce primiţi în cutie, dar şi cum stăm cu bonusul Galaxy Buds+ la precomanda. Am reînnoit primele impresii şi am făcut o comparaţie cu Note 10+ şi o corecţie adusă legat de cameră de 108 MP faţă de hands on.

14. A mai venit şi un alt telefon aşteptat cu sufletul la gură, Huawei P40 Lite. El costă 299 de euro, are 4 camere şi procesor Kirin 810. E de fapt Huawei Nova 6 SE rebranduit şi vine cu nuanţe feminine vii. Setupul de cameră e leit Redmi Note 8T.

15. Încă un malware chinuie posesorii de terminale Android, Cerberus RAT, derivat dintr-un atacator de aplicaţii de banking. Fură PIN-uri, date de autentificare şi coduri 2FA din Google Authenticator. Troianul e totuşi încă în dezvoltare şi funcţiile nu au fost finalizate încă.

16.Vivo APEX 2020 a văzut lumina zilei, ca un telefon concept plin de inovaţie: ecran curbat la 120 de grade, camera din spate cu gimbal şi zoom optic 7.5X, încărcare wireless la 60W, cameră selfie sub display.

17.Vivo Z6 5G a sosit şi el, cu procesor Snapdragon 765G, sunând ca un rival pentru Redmi K30 sau Redmi K30 Pro. Are încărcare la 44W, 5G şi un design familiar. Porneşte de la doar 300 de euro.

FAIL şi WIN:

FAIL: Coronavirusul a ajuns în România, cam asta ar fi FAIL-ul săptămânii şi nu asta e grav, cât faptul că autorităţile nu sunt pregătite, iar presa este isterică. Nu e cu mult mai gravă decât o gripă obişnuită, dacă ai un organism sănătos, iar dacă te speli pe mână mereu şi nu bagi mâna în gura sau în ochi la fiecare 10 minute ar trebui să fii OK. Extinderea sa europeană pare a fi totuşi o problemă mare, cu anulare de Salon Auto de la Geneva, GDC 2020, poate şi EURO 2020.

WIN: Avem şi veşti bune pe fond de coronavirus, cu eMAG, care a donat 1 milion de măşti sanitare către Ministerul Sănătăţii. Asta ar fi primul WIN pe săptămâna asta.

Al doilea WIN este că Google a aplicat pentru licenţa de a colabora cu Huawei pe viitor, deci am putea vedea cele două companii lucrând împreună din nou. Ar creşte competitivitatea pieţei din nou şi ar motiva rivali ca Samsung sau Apple să inoveze. 

Întrebări:

Am ajuns şi la întrebări, întâi pe Forum unde am avut un curios care a dorit să ştie dacă voi face RetroReview la iPod Classic de generaţie a cincea (slabe şanse, deşi... never say never). Am fost întrebat şi ce părere am despre Surface Neo şi Surface Duo, dar şi de ce nu merge reverse charge la un Huawei P30 Pro cu anumite dispozitive. Cineva a vrut să ştie şi ce telefon mi-aş lua după cele actuale, pe viitor, ca un mic wishlist. Apoi am avut şi pe cineva care a fost curios ce fac cu OnePlus-ul după ce îl schimb.

Trecând şi la YouTube, aici am fost întrebat când e gata recenzia la Galaxy A71 şi Galaxy S10 Lite, dar şi ce părere mai am despre Allview Soul X6 Mini. Am speculat despre viitorul iPhone, am vorbit despre sosirea lui Android 10 pe Galaxy A70, am recomandat un telefon "frumuşel" cu baterie bună, dar am vorbit şi despre recomandarea unui OnePlus 6 versus un Xiaomi Mi 9T. Cineva a fost curios legat de efectul ecranelor în care stăm cu ochii asupra vederii noastre.

Diverse:

1. Am vorbit despre un nou serial Netflix, Giri/Haji. E despre 2 fraţi din Japonia, unul poliţist şi celălalt asasin pentru Yakuza. Acesta din urmă fuge din Japonia în Marea Britanie, unde se ascunde sub protecţia unui gangster local. Fratele poliţist vine şi el în UK pentru a îl aduce înapoi pe cel pierdut, în vreme ce încearcă să administreze ameninţările Yakuza la adresa familiei sale. Avem şi personaje carismatice ca Rodney, un tânăr şi suferind băiat gay, care are o problemă cu drogurile şi e informator pentru poliţie. Vedem destrămarea unei familii şi crearea alteia, cu secţiuni anime neaşteptate şi muzică bună.

2. Am văzut meciul retur Sevilla - CFR Cluj şi mi-a părut foarte rău de CFR. Golul lor mi s-a părut valabil, iar Sevilla a avut şi foarte mult ghinion, dar a şi jucat destul de prost, fără suflet şi ambiţie. Faptul că CFR nu a luat gol de la o echipă aşa mare la ea acasă e mare lucru totuşi. Măcar păcat de golul lui Păun şi de noul regulament FIFA. Sevilla a dovedit că e cu adevărat în criză şi nu îi dau şanse în fața Romei mai departe în UEFA.

3. Nu am uitat de meciul de box al greilor Tyson Fury cu Deontay Wilder, în care Fury l-a umilit pe american. Cel mai bun pumn dreapta din ultimele decenii a fost demontat tactic şi trimis la podea. Ba cică ar fi avut chiar timpanul spart şi s-a şi văitat că a avut un costum prea greu la intrarea în scenă. Cert e că Deontay nu ştie să boxeze de foarte aproape sau de departe şi aici l-a învins Tyson Fury. A fost un strateg excelent şi să vedem ce face cu Joshua pe viitor, o bătălie pur britanică. Nu am mai văzut de ceva vreme prosopul aruncat aşa la box.

4. Şi un joc merită menţionat în treacăt că exemplu negativ, Hijacker Jack, de fapt un overlay cu grafică de control de jocuri peste un filmuleţ de categorie C cu mafioţi. Cineva a pus elemente de control prin tap şi swipe peste o filmare cu nişte influenceri milionari care îşi găsesc o sosie, chiar tu personajul central. De aici încolo e cocalareală pe yachturi, sărit din avion şi viaţă de lux până apar mafioţii rivali. Jocuri din astea erau pe PC acum 20 de ani şi cineva credea că asta e viitorul jocurilor. Se pare că nu… 

Vă mulţumim că ne-aţi fost alături 300 de Mobicasturi şi vă promitem încă cel puţin 300 de alte podcasturi.

-3% din preț pe QuickMobile.ro, cupon: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×