Mobicast #283: Podcast/videoscast Mobilissimo.ro despre lansarea lui Google Pixel 4, am fost la Zurich şi Bruxelles + România - Norvegia

1.338 ori
<b>Mobicast #283: Podcast/videoscast Mobilissimo.ro despre lansarea lui Google Pixel 4, am fost la Zurich şi Bruxelles + România - Norvegia</b>S-a mai adus o săptămână de toamnă, de şcoală, de facultate sau de job şi continuăm să avem lansări interesante. Le rezumăm în acest Mobicast, ediţia 283 a podcastului şi videocastului Mobilissimo.ro. Avem în sfârşit un Google

S-a mai adus o săptămână de toamnă, de şcoală, de facultate sau de job şi continuăm să avem lansări interesante. Le rezumăm în acest Mobicast, ediţia 283 a podcastului şi videocastului Mobilissimo.ro. Avem în sfârşit un Google Pixel 4 şi Pixel 4 XL lansat, după multe scăpări şi zvonuri, iar între timp am avut şi un trimis la Zurich şi Bruxelles, unde Huawei a prezentat tehnologie 5G şi a susţinut cauza în fața UE. 

Podcast:

Avem şi un Oppo Realme X2 Pro cu dotări ultra high end şi preţ fantastic, dar şi noi gadgeturi Google Pixel şi Nest, plus costumele spaţiale NASA pentru viitoarea aselenizare prezentare oficial. Avem şi FAIL şi WIN, răspunsuri la întrebări şi la Diverse vorbim de seriale, fotbal şi jocuri.

Iată ştirile săptămânii:

1. Am fost prezenţi la două evenimente organizate de Huawei în ultima săptămână, întâi la conferinţa 5G Gear up din Elveţia, de la Zurich, apoi la Bruxelles, unde Huawei şi-a prezentat planurile şi poziţia cu privire la proiectele sale 5G europene. Am văzut şi un demo 5G cu streaming dublu 8K, cu mixare de 2 clipuri live şi am aflat că Huawei a deschis un centru de cercetare cu scopul de a îmbunătăţi securitatea în reţea. În plus am aflat şi în ce domenii va contribui tehnologia 5G. La Bruxelles a fost o dezbatere pe tema 5G, care a inclus şi oameni de la Nokia, Ericsson, Huawei şi operatori de telefonie, dar şi presa. Au fost doar concluzii, nu şi hotărâri, iar fiecare ţară UE va hotărî dacă lucrează cu Huawei sau nu.

2. A devenit oficial Oppo Realme X2 Pro, un flagship cu dotări ultra high end, ca ecran de 90 Hz, procesor Snapdragon 855+ şi camera quad, la sub 400 de euro. Are şi încărcare ultra rapidă la 50W. 

3. A debutat în sfârşit şi Google Pixel 4, variantă mai mică a flagship-ului de toamnă de la Google. Are ecran de 5.7 inch şi baterie de 2800 mAh, iar în spate dispune de două camere. Avem şi control prin gesturi şi deblocare facială, plus Astro Fotografie şi reglare duală de expunere. 

4.Pixel 4 XL are ecran de 6.3 inch şi baterie de 3700 mAh. În rest are aceleaşi dotări ca modelul cel mic şi vine cu procesor Snapdragon 855, dar şi ecran de 90 Hz şi control prin gesturi via Project Soli/ Motion Sense.

5. A sosit şi PixelBook Go, un laptop compact şi uşor cu Chrome OS la bord şi diagonală de 13.3 inch. Procesorul său porneşte de la Core m3 şi ajunge la Core i7 şi avem până la 16 GB RAM la bord. Are taste silenţioase şi corp din magneziu. 

6. A mai sosit şi Nest Mini, o nouă boxă inteligentă cu Google Assistant şi urmaş pentru Google Home Mini din 2017. Are un design similar, dar bas de 2 ori mai puternic. 

7. A debutat şi noua pereche de căşti Pixel Buds 2, cu design inspirat de Chromecast şi Google Assistant ca funcţie principală. Costă 179 de dolari, au două microfoane la bord per cască şi vor veni de abia în primăvară cu un Google Assistant 2.0. 

8. Am văzut şi noile costume spaţiale NASA oficiale pentru aselenizarea din 2024, dacă totul merge bine. Acum sunt mai pliable la genunchi şi coate şi aflăm că există şi variante unisex. 
 
9. ASUS ROG Phone II este în sfârşit disponibil oficial în România, la preţul recomandat de 4500 de lei. Avem şi o listă cu jocuri recomandate ce ajung la 120 FPS. 

10. MOTO RAZR 2019 a primit dată de debut şi anume 13 noiembrie, printr-un eveniment în SUA. Va fi un telefon pliabil vertical, care aminteşte de modelul cu clapeta RAZR. 

FAIL şi WIN:

FAIL: Samsung a recunoscut că sunt probleme mari cu cititorul de amprente din ecranul lui Galaxy S10 sau Galaxy Note 10, care îi permite oricui să deblocheze terminalul, chit că nu se potriveşte amprenta cu a ta. Ar fi de vină protecţiile de ecran non Samsung, dar şi un gel special aplicat pe protecţie sau un model 3D. 

WIN: Jocul Sky, disponibil gratuit pe iOS este primul joc care m-a făcut să plâng. Nu e atât un joc, cât o experienţă de conexiune umană pură cu alţi gameri şi e un concept genial. 

Întrebări:

Am ajuns şi la întrebări, cam puţine de data asta, dar măcar am răspuns la toate. Am fost întrebat dacă Xiaomi Mi 9T Pro va fi mai ieftin decât e acum şi cum de China îşi permite să interzică atât de multe lucruri, de la NBA la PewDiePie sau DJ Zedd. Pe YouTube m-aţi întrebat dacă aleg PS4 sau Xbox One S şi dacă am făcut sporturi de lupte. Am discutat dacă mai merită un Galaxy S10e acum şi dacă mai e valabil "războiul" dintre Apple şi Samsung. Am amintit şi de ASUS ZenFone 6 şi avantajele sale. Am oferit şi părerea mea cu privire la cel mai bun telefon midrange al momentului.

Diverse:

1. Serialul "Living With Yourself" a debutat pe Netflix cu câteva zile în urmă. Actorul principal este Paul Rudd, din "Ant Man" şi el este un bărbat de vârstă mijlocie stresat de muncă şi relaţia cu soţia sa. Îşi creează o clonă care e superioară la toate capitolele, dar ajunge să se certe şi bată cu el, pentru că perfecţiunea sa e deranjantă. 8 episoade care te vor face să îţi pui întrebări legate de dorinţa ta de a fi mai bun sau perfect. 

2. Am vorbit apoi despre România - Norvegia, terminat 1-1 şi jucat pe Arena Naţională în prezenţa a 30.000 de copii. Norvegia a fost peste în prima repriză, dar România a avut ocazii mai periculoase. Din păcate au egalat nordicii pe final, dar nu nemeritat. Mitriță a fost de departe omul meciului, în vreme ce Puşcaş a fost anti erou. Şi Tătărușanu a fost fantastic. Ideea de a aduce copiii la stadion a fost genială şi galeria a fost parcă şi mai puternică în glas, în comparaţie cu un meci standard. La imn era un moment special când se auzeau glasurile mici. 

3. Nu am uitat şi de o recomandare culinară, de această dată cu restaurantul "Mexicani" din Centrul Vechi al Capitalei. Aşa cum îi zice şi numele, este un restaurant mexican, cu o tortilla excelentă, dar foarte scumpă. 35 de lei şi cu cartofii 45 lei. A fost prima oară când am încercat un sos de prune, care merge excelent cu cartofii prăjiţi, iar carnea şi condimentele au fost excelente, lipia fragedă, picanteria medie spre tare.  

4. Am jucat şi noul Rayman Mini, exclusiv în Apple Arcade, cu 48 de nivele de Rayman micşorat şi de macro fotografie. Controlul e gândit în mod deştept, dar sunt şi obstacole frustrante şi level design reciclat şi concepte reciclate din alte jocuri trecute Rayman pe mobil. Am adus puţin în discuţie şi PES 2020 Mobile, care e în Early Access, dar care pare mult sub FIFA 20 Mobile la prima vedere, mai ales ca grafică.

Acesta a fost Mobicast 283 şi ne reauzim la 284 cu un pas mai aproape de recenzii finalizate de iPhone-uri 11.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile.ro dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×