Mobicast #303: Podcast despre dezbaterea petiţiei contra Samsung cu Exynos, review Huawei P40 Pro şi debut global Xiaomi Mi 10

1.153 ori
<b>Mobicast #303: Podcast despre dezbaterea petiţiei contra Samsung cu Exynos, review Huawei P40 Pro şi debut global Xiaomi Mi 10</b>Încă o săptămână s-a dus şi încercăm să vă alinăm auto izolarea prin intermediul celui mai nou podcast şi videocast săptămânal, Mobicast #303. În acest episod discutăm despre lansarea lui Huawei P40, P40 Pro şi P40 Pro+, dar şi despre

Încă o săptămână s-a dus şi încercăm să vă alinăm auto izolarea prin intermediul celui mai nou podcast şi videocast săptămânal, Mobicast #303. În acest episod discutăm despre lansarea lui Huawei P40, P40 Pro şi P40 Pro+, dar şi despre recenzia terminalului, plus debutul internaţional al seriei Xiaomi Mi 10. Vorbim despre Redmi K30 Pro şi noul abonament Orange Yoxo şi avem un segment nou, de Dezbatere, de această dată cu privire la petiţia contra utilizării de procesoare Exynos pe telefoanele Samsung, preferând în schimb un Snapdragon. Răspundem la întrebări, vorbim despre jocuri şi seriale, dar şi alte activităţi pe care le puteţi face când staţi în casă, de la gătit de pâine la cântat la chitară.

Iată ştirile săptămânii:

1.Redmi K30 Pro şi Redmi K30 Pro Zoom au debutat oficial. Sunt telefoane flagship cu procesor Snapdragon 865 şi 5G, dar cu ecran de doar 60 Hz. Păstrează şi abordarea old school cu camera pop up selfie. Preţ de pornire 390 de euro, deloc rău. 

2.Huawei P40 a debutat oficial, ca varianta cu ecran de 6.1 inch plat a lui P40 Pro, cu baterie mai mică şi cameră triplă în loc de quad în spate. Evident este mai ieftin, dar păstrează CPU-ul, camera de 50 MP şi 5G-ul. 

3. A venit şi Huawei P40 Pro, care are o cameră quad cu zoom optic 5x, hibrid 10x şi digital 50x. Are decupaj pilulă în faţă, pentru camera selfie duală şi porneşte de la 999 euro. 

4. Telefonul a primit întâi unboxing de la noi şi primele impresii, apoi o recenzie detaliată, lungă, ca pe vremuri. 

5. A mai debutat şi Huawei P40 Pro+, o surpriză, cu zoom optic de 10x, o premieră în zona smartphone, dar şi cu zoom 100x. El se va bate cu Galaxy S20 Ultra la zoom în acest an. Păstrează în mare dotările lui P40 Pro în rest, doar că se încarcă wireless la 40W. 

6. A venit şi Huawei Sound X în Europa, o boxă cu acustică Devialet, care va concura cu Apple HomePod, având un design similar şi 8 difuzoare. 

7. A mai fost prezentat şi ceasul Huawei Watch GT2e, o variantă Lite de Huawei Watch GT2 în mare, cu autonomie de până la 2 săptămâni. 

8. Am fost surprinşi de câteva valuri de reduceri la Altex, unele chiar mai bune decât de Black Friday. Soundbar de doar 200 de lei şi TV Samsung 4K sub 1000 de lei sunt doar 2 exemple. 

9. A sosit şi Xiaomi Mi 10 Lite 5G, un telefon midrange 5G, cu o cameră quad şi cu nuanţe viu colorat. Costă doar 349 de euro. 

10.Xiaomi Mi 10 a debutat la rândul său global, ocazie cu care i-am aflat preţul pentru Europa: 799 euro. Devine cel mai ieftin telefon cu filmare 8K. 

11. Pentru cine vrea mai mult, există Xiaomi Mi 10 Pro, care costă 999 euro şi e pe primul loc în DxOMark.  

12. Au fost anunţate şi noi electrocasnice şi dispozitive electronice Xiaomi, ca routere, televizoare, căşti şi altele de gen, toate la preţuri bune. 

13. Orange a lansat abonamentul Yoxo, unul complet digital şi gândit pentru perioada când #stamacasa. Poţi să adaugi şi să scoţi opţiuni din aplicaţia dedicată, să plăteşti totul online şi să te dezabonezi şi abonezi tot online. La final de lună traficul rămas îţi este dat înapoi ca bani. 

14. Am făcut un top 5 cu cele mai bune maşini de făcut pâine, pentru această perioadă de auto izolare în care încerci să îţi găseşti o ocupaţie şi poate vrei să revii la originile panificaţiei româneşti. 

Dezbatere:

În loc de FAIL şi WIN am inaugurat un nou segment, Dezbatere. În această săptămână am dezbătut petiţia făcută de fanii Samsung pentru ca gigantul sud coreean să nu mai pună procesoare Exynos pe telefoanele sale, ci doar Snapdragon-uri. S-au strâns zeci de mii de semnături, iar dacă mă iau după comparaţii online, zeci sau sute de comentarii, ceva e la mijloc. 

Pot confirma că S20 Ultra se încinge şi că în urmă cu câţiva ani când am testat un Note cu Snapdragon şi un Note cu Exynos, Snapdragon-uri a stat un pic mai bine la performanţă şi autonomie. Problema e de bani: Samsung nu va dori să plătească pentru pachetul CPU + modem 5G şi nu cred că aţi vrea şi telefoane mai scumpe de acum încolo din cauza procesorului. O soluţie ar fi transformarea Exynos-urilor încât să fie mai aproape de Snapdragon-uri. Vă invit la dezbatere pe YouTube, Forum şi pe grupul de Facebook. Cine are dreptate? Fanii sau Samsung?

Întrebări:

Am ajuns şi la Întrebări, cu prioritate pentru cei de pe Forum. Acolo am fost întrebat dacă am jucat Doom Eternal şi ce părere am despre el. Din păcate nu l-am jucat, dar am urmărit o tonă de gameplay-uri şi am o opinie... nu prea bună față de jocul din 2016. Pe YouTube am răspuns legat de achiziţia unui Note 9 sau iPhone XS Max, dar şi legat de review-ul lui Oppo Find X2 Pro. Am făcut o recomandare între iPod Touch 7 şi Nokia 5310 (2020), abordând şi subiectul Quad DAC de la LG. 

Cineva a vrut un tur de redacţie (mai greu pe pandemie), dar şi o recomandare legată de achiziţionarea lui Xiaomi Mi A3 în 2020. Apoi am vorbit despre Huawei P40 Pro şi punerea serviciilor Google pe el, plus product placement cu un LG V60 într-un clip de la Eminem. Am avut şi un curios care ne-a întrebat care credem că va fi cel mai futurist smartphone posibil, iar apoi am făcut o recomandare între iPhone XR şi Galaxy Note 10.

Diverse:

1. Începem secţiunea Diverse cu o recomandare de serial, "Devs", "Divizia de Dezvoltare" în România. E un fel de "Fringe" combinat cu "Silicon Valley" în cel mai ciudat mod posibil. Avem câţiva programatori ciudaţi care lucrează la o companie dubioasă, cu computere cuantice, care văd în trecut şi viitor. Fondatorul are o obsesie cu moartea fiicei sale şi cu Iisus pe cruce. Apar conspiraţii şi crime şi multiple discuţii despre ramificarea realităţii şi modul în care o percepem. Îl găsiţi pe HBO Go, scris de Alex Garland, omul cu scenariul pentru "Sunshine", "28 Days Later", "Annihilation" şi "Ex Machina". 

2. Am ajuns şi la jocuri şi am încercat Overdox, o ciudăţenie simpatică şi gratuită pe Android. E un dungeon crawler combinat cu Battle Royale, cu 10-12 personaje care pornesc din puncte diferite ale unui dungeon şi tot adună puteri, upgrade-uri şi bani pentru a intra în arenă centrală şi a se bate contra a 100 de monede. Armele şi armurile arată excelent. 

3. Am mai încercat şi "Dragon Raja", un MMORPG cu o grafică fantastic de bună pentru mobil. Arată cel puţin de PS3 şi solicită mult telefonul. E foarte inspirat de Final Fantasy XV, cu personaje emo şi efeminate, dar are o lume uriaşă şi foarte populată, plină de activităţi. Nu prea am interacţionat cu gameri deocamdată, dar povestea pare să fie interesantă, chiar dacă haotic spusă. E gratuit, dar ocupă câţiva GB buni. 

4. În această perioadă de izolare, mulţi caută hobby-uri. O idee ar fi să te apuci de chitară, mai ales că Fender, gigantul chitarelor oferă un abonament gratuit Fender Play pe 3 luni muzicienilor aspiranţi. Poţi avea tutoriale video de chitară pe telefon, desktop, tabletă şi laptop, plus alte tipuri de lecţii profi. Mii de piese de la artişti mari, toate la îndemână prin Fender Play. 

La final nu uitaţi că trebuie să #stamacasa dacă vrem să scăpăm de Covid-19 şi să ne protejăm bătrânii, pe noi, economia şi viitorul omenirii. Nu mai e de glumă cu Coronavirusul de ceva vreme deja. Nu uitaţi şi că ne puteţi asculta podcastul pe Anchor.fm, Spotify, iTunes şi Google Podcasts.

-3% din preț pe QuickMobile.ro, cupon: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×