Samsung Galaxy S22+ Unboxing + Huse Cubz Mobiledirect: un soi de iPhone 13 Pro Max cu Android mai manevrabil, cu GPU AMD (Video)

2.601 ori
<b>Samsung Galaxy S22+ Unboxing + Huse Cubz Mobiledirect: un soi de iPhone 13 Pro Max cu Android mai manevrabil, cu GPU AMD (Video)</b>Samsung a prezentat pe 9 februarie noile sale telefoane flagship, cele din seria Galaxy S22 şi v-am oferit atunci câte un hands on pentru fiecare model. Acum revenim cu un unboxing pentru Samsung Galaxy S22+ şi cum cutia sa

Samsung a prezentat pe 9 februarie noile sale telefoane flagship, cele din seria Galaxy S22 şi v-am oferit atunci câte un hands on pentru fiecare model. Acum revenim cu un unboxing pentru Samsung Galaxy S22+ şi cum cutia sa nu e chiar plină, am zis să plusăm şi cu nişte... accesorii. E vorba despre 3 huse rezistente Cubz de la Mobiledirect, care primesc la rândul lor o prezentare în clip şi câteva detalii mai jos.

Telefonul îl cam ştiţi deja: varianta intermediară dintre S22 şi S22 Ultra, cu încărcare mai rapidă decât S22, ecran mai mare şi baterie mai mare. Costă de la 5199 lei şi primiţi cadou şi căşti Galaxy Buds Pro în perioada de precomanda. Basca, eMAG oferă şi un card cadou de 100 lei, dar și 100 lei extra reducere dacă folosești codul promo "s22". 

Pe scurt

Samsung Galaxy S22+ mizează pe un ecran plat, spate plat şi muchii mai degrabă plate decât curbate. E un S22 mai mare, cu singurele diferenţe între telefoane fiind diagonala mai mare aici, bateria mai mare şi încărcarea la 45W. Are aceeaşi cameră cu 3 senzori în spate, cu zoom optic 3X şi senzor principal de 50 MP, dar şi Gorilla Glass Victus+ pe faţă şi spate.

Telefonul aduce şi noul procesor Exynos 2200 cu GPU AMD care ar urma să ofere un tip de ray tracing pe mobil. Samsung aduce şi noi culori în acest an, iar pe lângă negru şi alb telefonul are parte şi de nuanţa Pink Gold, pe care o avem noi, dar şi verde. Este un terminal mai manevrabil decât predecesorii şi mai orientat spre gameri parcă.

În cutie

În cutie se află doar cablul de la USB-C la USB-C, manualul şi cheiţa pentru SIM

Design

Samsung a mers pe o abordare mai plată şi mai compactă în acest an. A scăzut diagonala cu 0.1 inch faţă de S21+, a scăzut şi lungimea cu câţiva milimetri şi talia de la 7.8 mm la 7.6 mm. Noul telefon cântăreşte acum doar 196 de grame, față de S21+ şi ale sale 200 de grame. Are certificare IP68, pentru rezistenţa la apă şi praf şi se găseşte pe alb, negru, roz/auriu şi verde.

Galaxy S22+

Când îl ţin în mână şi îl manevrez îmi dă o uşoară senzaţie de iPhone 13 Pro Max mai uşor, acesta e feeling-ul resimţit de degete. Ai mai mult spaţiu de priză pe rama metalică laterală şi beneficiem de sticlă în faţă şi spate, cu protecţie Gorilla Glass Victus+. Construcţia e premium şi pentru 6.6 inch, aş zice că telefonul e manevrabil.

Samsung a anunţat că foloseşte în cadrul programului Galaxy For the Planet plastic colectat din ocean şi reciclează plase de pescuit utilizate pentru produsele sale, ambalaje şi accesorii. 

Hardware

Cat despre hardware, aici cred că ştiţi deja tot, de la ecranul de 6.6 inch la procesorul Exynos 2200. Nu strică totuşi o recapitulare, aşadar să începem. Samsung Galaxy S22+ ne propune un ecran Dynamic AMOLED 2X de 6.6 inch, cu rezoluţie de 2340 x 1080 pixeli. Are suport HDR10+, dar şi protecţie Gorilla Glass Victus+. Oferă şi refresh rate de 120 Hz şi în ciuda faptului că oficial Samsung precizase că refresh rate-ul dinamic e între 10 Hz şi 120 Hz, de fapt ar fi între 48 Hz şi 120 Hz, conform unei corecţii făcute ulterior. Există şi tehnologia Vision Booster, care se adaptează la lumina ambientală pentru a oferi vizibilitate în plus ecranului şi contrast îmbunătăţit. 

Galaxy S22+

Procesorul este un Samsung Exynos 2200 de 4 nm, un CPU cu GPU Xclipse 920 cu tehnologie AMD şi ray tracing mobil. Avem parte şi de 8 GB RAM şi 128 GB stocare UFS 3.1, dar nu şi de slot microSD, ceea ce nu e neapărat o surpriză. Bateria de 4500 mAh se încarcă la 45W, dar nu avem încărcător în cutie, aşa că trebuie să cumpărăm unul. Există şi suport pentru încărcare wireless la 15W, încărcare inversă wireless la 4.5W, apropo.

Nu primim jack audio, dar avem la dispoziţie difuzoare stereo, unul sus în earpiece. Pentru securitate Samsung a pus cititorul de amprente ultrasonic în ecran, cu o viteză de deblocare crescută. La capitolul conectivitate avem 5G, Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2, GPS, AGPS, Glonass, BDS, Galileo, dar şi NFC şi port USB-C 3.2

Cameră

Upgrade-ul de la Galaxy S21+ pare mai mare aici decât a fost de la Galaxy S20+ la modelul de anul trecut. Camera principală de 12 MP e înlocuită de una de 50 MP, cu deschidere F/1.8 şi stabilizare optică, dar şi Dual Pixel PDAF. Apoi camera telephoto de 64 MP de anul trecut, cea cu zoom optic 1.1X e înlocuită de una de 10 MP cu zoom optic 3X şi stabilizare optică. Apare şi o cameră ultrawide de 12 MP, cu unghi de 120 de grade şi cu rol în captura Super Steady, dar şi cu pixeli de 1.4 microni. Avem parte şi de filmare 8K la 24 FPS.

Galaxy S22+

În față se află cam aceeaşi cameră de 2 generaţii încoace, una de 10 MP cu filmare 4K la 60 FPS şi cu autofocalizare. Modurile camerei includ Pro Photo şi Video, Single Take, Portrait Video, Night, Super Slow Mo, Slow Mo şi multe altele. Avem şi un AI care recunoaşte scenele, inclusiv documentele şi situaţiile indoor, dar şi Portrait pentru animale de companie şi care diferenţiază mai bine subiecţii umani, până la nivel de fir de păr. Apare şi un Night Portrait aici, dar şi Auto Framing, care poate detecta până la 10 oameni în cadru şi să focalizeze pe ei.

Senzorul principal este cu 23% mai mare şi capturează mai multă lumină. Samsung a dat şi un nume tuturor tehnologiilor sale care au legătură cu captura nocturnă, Nightography. Acesta pare să fie punctul cheie al camerei sale. Avem şi zoom digital 30X şi acel mecanism de lock zoom, care fixează imaginea când treci de 10-15X. 

Software

Samsung Galaxy S22+ rulează Android 12 cu One UI 4.1 şi la prima vedere nu văd prea multe extra-uri de la One UI 4.0. Primim acea funcţie care extrage culorile din wallpaper şi le aplică la nivel de iconuri şi meniuri, simbolurile verzi pentru microfon şi camera activate încât să vă daţi seama când sunt accesate de aplicaţii, dar şi un Device Care mai bine explicat cu smiley-uri. Avem parte şi de istoric al permisiunilor acordate, iconuri mai bine explicate pentru cameră foto şi Knox Vault pentru securitate.

Huse Mobiledirect:

1. Husă CUBZ Beetle Series Carbon Fiber Black

Aceasta este o husă foarte uşoară şi foarte uşor de pus pe telefon. Costă 37.99 lei la Mobiledirect.ro şi are aderență bună. Este confecţionată din silicon rezistent la şocuri şi pe laterale are un material dublu anti şoc, care o ajută la o protecţie mai bună la impact. E bună ca protecţie pentru şocuri şi zgârieturi, atât pe spate, cât şi pe lateral. Textura şi look-ul de fibră de carbon vor atrage publicul. Gelul moale se mulează perfect şi nu se deformează în timp.

2. Husă CUBZ Hybrid Slim Ring Black 

Tot la Mobiledirect.ro am găsit husa Hybrid Slim Ring Black, la 36.7 lei. Acel inel metalic din spate are triplu rol: fixează mai bine telefonul pe suport auto, te ajută să îl ţii mai bine pe deget la selfie şi are şi rol de suport/kickstand pentru a viziona filme sau clipuri pe YouTube. Partea care îl înconjoară aduce cu un cap de robot din Transformers. 

Husa este una hibrid, realizată din gel TPU la interior şi plastic la exterior. Protejează telefonul de şocuri şi zgârieturi şi uşurează utilizarea terminalului cu o mână. E mai grea şi mai ranforsată decât husa de mai sus şi are colţurile întărite. Mobiledirect o are şi în variante mai colorate.

3. Husă CUBZ Hybrid Ring Kickstand Acrylic Black/Silver 

Am ajuns şi la o husă cu spate transparent, care lasă la vedere nuanţa Pink Gold a telefonului nostru. Costă 37.31 lei şi vine la rândul cu suport cu aceleaşi 3 roluri de mai sus: proptit pentru vizionare video, fixat pe suport auto, fixat pe deget pentru selfie. Este o husă din 2 piese, cu margini din gel TPU şi spate din plastic transparent. Este foarte subţire şi uşoară, compatibilă cu încărcătoarele wireless şi are marginile ridicate pentru a proteja ecranul la căzături. 

Impresii

Samsung Galaxy S22+ îmi dă senzaţia de telefon pentru gameri şi cei care privesc video-uri pe telefon, dar şi o alternativă mai bună pentru iPhone-urile cele mari. Până acum S20+ şi S21+ erau doar model median între S20/S21 şi Ultra-uri. Acum avem şi încărcare mai rapidă şi un zoom pe măsura celui de pe iPhone 13 Pro Max. Pentru mine senzaţia e că avem aici un iPhone 13 Pro Max mult mai uşor şi manevrabil, cu Android şi cu mult mai multe moduri foto, cu un plus pe partea de captură nocturnă. 

Samsung Galaxy S22+, prețuri actualizate:

Samsung Galaxy S22+ Unboxing:

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×