Samsung a prezentat astăzi seria de telefoane Galaxy S22, care include modelele Galaxy S22, S22+ şi S22 Ultra. Ele păstrează în mare designul predecesorilor, dar aduc upgrade-uri la nivel de ecran, procesor, funcţii ale camerei. În acest material ne ocupăm de mezinul din gașcă, care în sfârşit are spate din sticlă, Galaxy S22.
Samsung Galaxy S22 video hands-on:
Design
Telefonul măsoară 7.6 mm în grosime şi cântăreşte 168 de grame. Are certificare IP68 şi poate supravieţui la scufundarea în apă dulce timp de 30 de minute, până la o adâncime de 1.5 metri. Va sosi pe nuanţe de roz, negru, verde, alb şi are ramă din aluminiu (Armor Aluminum cel de la Z Flip 3 şi Z Fold 3) şi Gorilla Glass Victus+ în faţă şi spate.
Muchiile ecranului şi decupajul în ecran au rămas cam ca la generaţia S21. A se remarca şi rama lucioasă a telefonului, dar şi mica placă metalică de pe modulul foto. Telefonul este plat şi în faţă şi în spate.
Display
Samsung Galaxy S22 are un ecran de 6.1 inch, un Dynamic AMOLED 2X, cu rezoluţie Full HD+ şi cu refresh rate de 120 Hz. Este un refresh rate adaptabil, între 10 şi 120 Hz. Gamerii se vor bucura să afle că primim şi touch sampling rate de 240 Hz, asta în Game Mode. Există şi o funcţie Vision Booster (cartografiază dinamic tonalitatea ideală a unei imagini crescând contrastul culorilor în funcţie de ce e în jur şi de conţinut), dar şi un Eye Comfort Shield, care elimină lumină albastră.
Ecranul analizează mediul din jur şi îşi optimizează afişajul la nivel de culori şi luminozitate. Vision Booster face vizionarea de conţinuturi diferite şi adaptată mai bine la interior şi la exterior. Este analizată distribuţia luminii şi apoi remapate tonurile de culoare. Rezultatul? Conţinutul se vede mai bine în bătaia soarelui.
Hardware
- Display: 6.1 inch, Dynamic AMOLED 2X, 2340 x 1080 pixeli, 120 Hz
- Procesor: Exynos 2200 sau Snapdragon 8 Gen 1
- RAM: 8 GB
- Stocare: 128/256 GB
- Baterie: 3700 mAh, încărcare la 25W pe fir şi 15W wireless
- Cameră: Selfie: 10 MP Dual Pixel PDAF
- Principală: 50 MP wide Dual Pixel PDAF, OIS + 12 MP ultrawide + 10 MP telephoto cu zoom optic 3X, OIS
- Conectivitate: 5G, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2, USB-C 3.1, NFC
- Altele: cititor de amprente ultrasonic
Cameră
Samsung Galaxy S22 foloseşte o cameră frontală de 10 megapixeli, cu unghi de captură de 80 de grade şi deschidere F/2.2. În spate găsim o cameră triplă cu design leit cu al predecesorului, cu modul înfăşurat în jurul coltului stânga şi bliţ separat. Acest modul include o cameră principală de 50 MP, cu stabilizare optică şi tehnologie Dual Pixel Autofocus, dar şi unghi de 85 de grade şi deschidere F/1.8.
Avem parte şi de o cameră ultrawide cu deschidere F/2.2 şi unghi de 120 de grade, dar şi o cameră telephoto de 10 MP, cu zoom optic 3X, stabilizare optică, deschidere F/2.4 şi unghi de 36 de grade. Samsung a plusat la capitolul AI, care te ajută să filmezi mai bine iluminat noaptea spre exemplu şi mai clar. S-a îmbunătăţit şi captura Bokeh, cu o hartă AI stereo de adâncime, aşa precisă că ajunge la nivelul firului de păr.
Samsung oferă şi funcţii speciale de captură Portrait pentru animalele de companie, dar şi Night Portrait pentru capturile Bokeh nocturne. Pentru stabilizare avem opţiunea Super Steady, iar tehnologiile de Auto Framing şi Tracking pot detecta mai multe subiecte în mişcare în cadru şi să focalizeze pe ele pe rând. Poate detecta oameni până la 5 metri distanţă şi până la 10 oameni diferiţi într-un singur cadru.
Software
Telefonul rulează Android 12 cu One UI 4.1 aplicat peste. Avem parte şi de un Google Duo upgradat, care acum îţi permite să vizionezi clipuri alături de prieteni (Google Duo Video Sharing), amintind de o funcţie colaborativa similară din iOS 15. Poţi partaja şi Netflix şi browserul, Galeria cu prietenii. One UI 4.1 se axează pe customizare şi control al confidenţialităţii. Samsung a creat tool-uri care te ajută să personalizezi iconuri, notificări, teme, wallpaper-uri şi multe altele.
Color Palette poate lua culorile de bază din wallpaper şi să le aplice în meniuri şi iconuri. Extra emoji-uri, GIF-uri şi stickere au fost adăugate la tastatură. Acum poţi alege ce ţii privat şi există un Privacy Dashboard dedicat în One UI 4.1. Poţi vedea ce aplicaţii au accesat micronul, cameră, localizarea în ultimele 24 de ore sau 7 zile. Există şi un indicator verde pe ecran care arată momentul când camera şi microfonul sunt folosite de aplicaţie.
(Fotografii hands-on Galaxy S22)
Samsung a încheiat un parteneriat cu Microsoft pentru a oferi o experienţă de continuitate între PC şi telefon, cu suita Office şi nu numai. Poţi folosi telefonul pe PC prin mirroring, poţi prelua notificări pe PC şi face transferuri între telefon şi PC cu drag and drop.