Samsung Galaxy S22 Ultra sosește pe piață drept un Note "pur-sânge", cu slot S Pen și până la 1 TB de stocare

3.716 ori
<b>Samsung Galaxy S22 Ultra sosește pe piață drept un Note "pur-sânge", cu slot S Pen și până la 1 TB de stocare</b>Ziua cea mare este aici, ziua evenimentul Unpacked care ne aduce lansarea seriei de telefoane Galaxy S22. Despre modelele de bază S22 și S22+ ați aflat deja detalii din materiale dedicate, ceea ce înseamnă că în postarea de față ne axăm

Ziua cea mare este aici, ziua evenimentul Unpacked care ne aduce lansarea seriei de telefoane Galaxy S22. Despre modelele de bază S22 și S22+ ați aflat deja detalii din materiale dedicate, ceea ce înseamnă că în postarea de față ne axăm pe MVP-ul Samsung Galaxy S22 Ultra, un Note în adevăratul sens al cuvântului care poate mai mult ca niciodată confirmă renunțarea la iubita serie de telefoane cu stylus. Ce ne rezervă acest Ultra aflați din rândurile de mai jos.

Design

Dacă Galaxy S21 Ultra a fost ceva mai cuminte din punct de vedere al design-ului, fără a se depărta prea mult de limbajul de design regăsit pe modelele S21/S21+, acum succesorul său trece printr-o transformare completă. Acel look boxy îndrăgit ce fanii seriei Note se întoarce odată cu S22 Ultra și ca pachetul să fie complet, revine și acea nuanță de bronz pe care o apreciau mulți la Note 20.

Galaxy S22

Pentru a spune și mai clar și răspicat faptul că aici nu e de joacă și că avem de-a face cu un smartphone axat pe productivitate, S22 Ultra schimbă și design-ul modului foto din spate. Astfel, în timp ce S22 și S22+ merg pe aceeași temă cu modulul de cameră care continuă pe rama metalică, modelul Ultra renunță complet la modul și lasă obiectivele foto descoperite. Scade astfel uriașa protuberanță pe care o vedeam la predecesor.

Galaxy S22 Ultra

Avem și muchii plate sus și jos, iar în zona inferioară își face apariția acum și locașul dedicat pentru stylus-ul S Pen care vine direct la pachet și nu opțional precum se întâmpla la S21 Ultra. Dacă ți-ai luat un S21 Ultra și ai vrut și un S Pen te-ai lovit de o cheltuială extra reprezentată de către husa dedicată cu S Pen integrat, câteva sute de lei în plus. Aici slotul dedicat pentru accesoriu ne salvează de alți bani cheltuiți și cel mai important, ne oferă stylus-ul mereu la îndemână fără necesitatea unei huse extra care făcea telefonul “baban”.

Pe Samsung Galaxy S22 Ultra dar și pe micul S Pen îl avem protejat în regim IP68 pentru rezistență la apă și praf, cu avertizarea de a nu fi scăpate în mare sau pisicină. Telefonul vine pe nuanțe de Negru, Alb, Verde și Burgundy, având desigur corp unibody cu ramă metalică și spate din sticlă cu finisaj mat. Greutatea crește cu 2 grame față de predecesor din cauza stylus-ului și ajunge la 229 grame, iar dimensiunile telefonului sunt de 163.3 x 77.9 x 8.9 mm. 

Display

Ajungem la display unde lucrurile par similare precum le-am lăsat pe predecesor, cu toate că există și elemente noi. Privim aici asupra unui panou Dynamic AMOLED 2X de 6.8 inch, cu muchii laterale curbate și rezoluție QHD+. Primim rată de refresh variabilă de 120 Hz (1-120Hz în funcție de conținut), tehnologie Eye Comfort Shield cu sistem de control al luminii albastre bazat pe AI și touch sampling rate de 240Hz în Game Mode.

Galaxy S22 Ultra

Există și ceva numit Vision Booster pentru îmbunătățirea calității și aflăm că panoul de față a primit certificarea pentru acoperirea 100% DCI-P3. Ecranul lui S22 Ultra poate atinge o luminozitate maximă de 1750 nits și are un contrast de 3.000.000:1. Tot în display găsim integrat scanner-ul de amprente ultrasonic de nouă generație și aflați că aici primim protecție Gorilla Glass Victus+.

Hardware

Ca în fiecare an pe seria Galaxy S22 avem și un upgrade de procesor, iar în cazul variantei europene de S22 Ultra avem un Exynos 2200. Acesta este un cipset pe arhitectură de 4nm, anunțat oficial la mijloc de lună ianuarie și compus dintr-un nucleu principal Cortex-X2, 3x nuclee Cortex-A510 și 4x nuclee Cortex-A510 pentru eficiență energetică. Marea noutate este reprezentată de către soluția GPU custom realizată în parteneriat cu AMD.

Specificații Samsung Galaxy S22 Ultra:

  • Display: Dynamic AMOLED 2X, 6.8 inch, QHD+, 120Hz, Gorilla Glass Victus+ 
  • Procesor: Exynos 2200
  • Configurații: 8 + 128 GB, 12 + 256/512 GB, 12 + 1 TB stocare
  • Cameră selfie:40 mpx, f/2.2, FOV 80 grade
  • Cameră spate: 108 mpx wide (dual Pixel, f/1.8) + 12 mpx ultra-wide (120 grade) + 10 mpx telephoto (zoom optic 3x) + 10 mpx periscop (zoom optic 10x) 
  • Conectivitate: 5G, WiFi 6E, Bluetooth 5.2, LTE, USB-C, NFC, UWB
  • Baterie: 5000 mAh, încărcare 45W pe fir, 15W wireless, Wireless PowerShare
  • Securitate: scanner de amprente ultrasonic
  • OS: Android 12, One UI 4.1
  • Accesorii: S Pen, cablu USB-C, cheiță SIM
  • Culori: bronz, alb, negru
  • Altele: certificare IP68
  • Audio: difuzoare stereo

Îl numim AMD GPU și știm că este bazat pe arhitectura RDNA 2, având promisiunea de livrare a unei experiențe de gaming pe mobil la nivel de consolă. Configurațiile lui Galaxy S22 Ultra sunt 4 la număr și sună astfel: 8 GB RAM + 128 GB stocare, 12 GB RAM + 256 GB stocare, 12 GB RAM + 512 GB stocare, respectiv 12 GB RAM + 1 TB stocare. Aceasta din urmă cu 1 TB stocare va sosi doar pe piețe selectate.

Cameră foto 

Așa cum spuneam mai sus, telefonul aduce un modul de cameră foto actualizat din punct de vedere vizual, fără acea proberanță mare. Nu mai avem un modul în sine care integrează camerele foto, fiecare “plutind” pe suprafața panoului din spate. La prima vedere setup-ul pare identic cu ce ne livra și predecesorul, doar că apar noi tehnologii de procesare și probabil senzori foto actualizați, despre care încă nu avem detaliile complete.

Galaxy S22 Ultra

Camera principală are 108 mpx, tehnologie Dual Pixel Autofocus, stabilizare optică a imaginii și deschidere f/1.8. I se alătură o cameră ultra-wide de 12 mpx (120 grade), o cameră telephoto de 10 mpx cu zoom optic 3x și o cameră periscop de 10 mpx cu zoom optic 10x. Avem și 100x Space Zoom care combină zoom-ul optic 10x și pe cel digital 100x cu ajutorul tehnologiei AI Super Resolution. Filmăm 8K, iar pentru captura selfie ni se pune la dispoziție o cameră frontală de 40 mpx. 

S Pen

Un Note, pardon un S22 Ultra nu ar fi complet fără S Pen, iar aici avem un accesoriu de nouă generație care nu doar că primește un locaș dedicat în corpul telefonului, ci și upgrade-uri. Astfel, stiloul oferă acul latență/input delay de doar 2.8 ms, asta în condițiile în care smartphone-ul Galaxy Note 20 Ultra livra un pen cu latență de 9 ms.

Galaxy S22 Ultra

De această dată avem de-a face cu un stylus smart, care se încarcă automat odată introdus în locașul dedicat. Avem acel buton fizic pe S Pen pentru a realiza selecții de text, gesturi în aer și desigur conectivitate Bluetooth. Se pot lua notițe rapid, iar pentru cei care se simt inspirați există aplicații dedicate de desen.

Baterie și altele

Samsung Galaxy S22 Ultra aduce la interiorul carcasei cu grosime de 8.9 mm o baterie de 5000 mAh, așadar avem aceeași capacitate ca și predecesorul. Diferența este reprezentată de faptul că de această dată primim suport pentru încărcare rapidă la 45W vs. 25W anterior, dar desigur nu și încărcătorul necesar la pachet. Acesta este identificat drept EP-T4510NBEGEU și astfel îl veți găsi menționat de către retaileri, la sume de 250-300 lei.

(Fotografii hands-on Galaxy S22 Ultra)

Pe partea software avem Android 12 cu One UI 4.1 aplicat peste și cu mici modificări față de 4.0. Apropo, există și aici tehnologia UWB care este folosită în unele cazuri pentru a transforma smartphone-ul în cheie digitală pentru automobil.

Preț și disponibilitate

Samsung dă startul programului de precomandă chiar azi pe data de 9 februarie, iar până la livrare avem ceva de așteptat. Iată prețurile: 

-3% din preț pe QuickMobile.ro, cupon: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×