OPPO a avut una dintre cele mai palpitante lansări din 2024, prezentând presei noul telefon midrange Reno11 F în Alpii Italieni. Avem de-a face cu un telefon numai bun de vlogging şi de selfie, cu Bokeh Flare evoluat, cu filmare 4K pentru camera frontală şi un CPU care şi-a dovedit deja abilităţile la testele noastre. Este şi telefonul oficial al echipelor naţionale de fotbal ale României. Plus că vine cu o sumedenie de cadouri, bonusuri la debut. Costă 1799 lei şi îl scoatem din cutie mai jos.
Oferte speciale
Reno11 F costă 1799 lei şi îl găsiţi în www.oppostore.ro. Dacă îl luaţi de acolo primiţi şi 3 ani de garanţie şi încărcător de 67W SuperVOOC la pachet, în cutie separată, deoarece nu are unul în propria cutie. Cadouri oferite cu acest produs mai includ husa, căşti, OPPO Bând, 4 ani de Battery Protect Plan, plus şansă de câştig a unor bilete la EURO 2024. Trebuie doar să înscrii factura pe site-ul oficial.
Ce e în cutie?
Doar un manual, cablu USB-C la USB-A, cheiţa SIM, manual şi garanţie.
Design
OPPO Reno11 F are o grosime de 7.5 mm, deci e subţire şi cântăreşte doar 177 grame. E plat, pe faţă şi spate, dar şi lateral şi are corp fabricat din policarbonat. E certificat IP65, deci rezistă la apă şi praf cu brio. Printre nuanţele în care este disponibil se numără Palm Green (îl avem noi), dar şi un albastru oceanic şi un mov Coral.
Stă bine la priză, dar e destul de lung. Partea bună e că nu e foarte lat, deci e manevrabil. Spatele are un verde mat cu un uşor degrade, iar modulul foto e lucios. Muchiile ecranului sunt surprinzător de înguste pentru un midrange. E arătos, dar verdele închis e ceva mai sobru, mai degrabă decât tineresc.
Display
OPPO Reno11 F integrează un ecran AMOLED 2.5D de 6.7 inch, cu rezoluţie de 2412 x 1080 pixeli, refresh rate de 120 Hz şi suport HDR10+. Ajunge până la 1100 de nits de luminozitate, are protecţie Panda Glass şi vine cu muchii înguste.
Hardware
OPPO Reno11 F foloseşte un procesor MediaTek Dimensity 7050 de 6 nanometri, cu 8 nuclee şi are şi GPU Mali G68 MC4. E acelaşi CPU de pe realme 11 Pro+, OPPO Reno 10 şi realme 12+ 5G. Are şi 8 GB RAM şi 256 GB stocare UFS 3.1, dar şi slot microSD, o veste bună. Bateria de 5000 mAh se încarcă la 67W pe fir, ceea ce ar însemna 100% atinşi în 48 de minute.
Are şi încărcare inversă, deci are rol de power bank. Nu vine cu jack audio şi are doar un singur difuzor, jos. Pe partea de conectivitate avem 5G, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2, GPS, Glonass, Galileo, BDS, QZSS, NFC, infraroşu, port USB-C 2.0. Senzorii includ un cititor optic de amprente integrat în ecran, accelerometru, giroscop, senzor de proximitate şi busolă.
Cameră
Să vorbim şi despre camere! Camera frontală integrată în ecranul lui Reno11 F este una de 32 megapixeli, cu deschidere F/2.4 şi filmare 4K la 30 FPS. În spate găsim o cameră principală de 64 de megapixeli, cu deschidere F/1.7 şi PDAF, plus una de 8 MP ultrawide, cu deschidere F/2.2 şi unghi de 112 grade. A treia cameră este una de 2 megapixeli, una Macro, cu deschidere F/2.4.
Avem şi blitz LED şi filmare 4K la 30 FPS, plus stabilizare electronică asistată de giroscop. Interfaţa camerei include opţiuni ca Panorama, Time Lapse, Text Scanner, Hi-Res, Slow Mo, Sticker, Night, Macro, Dual View Video, dar şi Portrait, cu "filtrele" AI Color Portrait şi celebrul deja Bokeh Flare, cunoscut de la OPPO Reno 6 încoace.
Există şi reglaj de deschidere (aperture), pentru nivelul de blur, plus opţiuni de retuşare la Bokeh. În zona Photo avem reglaje de expunere, iar telefonul pune la bătaie şi HDR. Pe partea video avem opţiune Ultra Steady, dar şi Portrait Video cu Bokeh Flare şi un alt tip de filmare cu blur dar doar în 720p. Opţiunea Pro aduce şi reglaje de expunere, balans de alb, focalizare, shutter, ISO.
Poţi filma Bokeh Flare şi cu camera din spate şi cea din faţă.
Software
Telefonul rulează Android 14, cu ColorOS 14.0 ca interfaţă custom. Poţi adăuga încă 8 GB RAM cu funcţia RAM Expansion, iar pe partea de personalizare de UI avem tuning de iconuri, widgeturi, layout, wallpaper, tranziţii. Pentru multitasking avem split screen în zona de Recents, dar şi bată laterală (sidebar), care declanşează o fereastră plutitoare ce ajută la multitasking.
Există şi funcţia Quick Launch, cu care faci swipe în sus de la cititorul de amprente pentru a accesa shortcut-uri spre diferite aplicaţii şi funcţii. Plus un Kids Mode şi Simple Mode. Gamerii primesc un Game Toolkit, cu reglaje de frame rate, vibraţii 4D, captură de ecran şi profiluri pentru fiecare joc. Aplicaţiile preinstalate includ Linkedin, Notes, WPS Office, Zen Space. Phone Manager administrează resursele terminalului, dar avem şi tool-uri anti hack.
Impresii
OPPO Reno11 F este un telefon bun pentru vlogging, filmare 4K cu camera frontală, filmare cu fundal blurat. E pentru călători, pentru tineri, puştani, adolescenţi. Se încarcă rapid, e arătos, dar poate mai sobru decât ar trebui. Clar zona frontală e mai arătoasă decât la Galaxy A-uri, muchiile fiind mai înguste. E pregătit şi de gaming şi are multiple filtre arătoase pentru selfie şi portrait.
OPPO Reno11 F, prețuri actualizate: