OnePlus 12 Unboxing: telefonul Hasselblad revine, mai dens şi cu fiabilitate sporită

1.523 ori
<b>OnePlus 12 Unboxing: telefonul Hasselblad revine, mai dens şi cu fiabilitate sporită</b>Unul dintre primele telefoane cu procesor Snapdragon 8 Gen3, anunţat încă de la final de an 2023 este OnePlus 12. Iată-l ajuns în sfârşit în România, primind imediat şi un unboxing de la noi. A crescut bateria, la 5400 mAh, avem

Unul dintre primele telefoane cu procesor Snapdragon 8 Gen3, anunţat încă de la final de an 2023 este OnePlus 12. Iată-l ajuns în sfârşit în România, primind imediat şi un unboxing de la noi. A crescut bateria, la 5400 mAh, avem în continuare optică Hasselblad, iar camera principală are senzorul Sony Lytia de pe OnePlus Open.

La 10 ani de la primul OnePlus avem telefonul complet aici, care include şi o cameră periscop şi zoom digital până la 120X chiar. Are şi 16 GB RAM, buton slider Mute şi un vapor chamber generos pentru gameri. Porneşte de la 949 euro şi avem detalii despre el mai jos.

Ce e în cutie?

În cutia telefonului se află un încărcător SuperVOOC, cu alimentare la 100W şi cu port USB-A. Apoi apare şi celebrul cablu roşu, de la USB-C la USB-A, dar şi stickere, manual şi cheiţa metalică. Avem şi beneficii via cod QR scanabil. Plus valoarea SAR în Quick Guide. Parcă mai mare decât la S24 Ultra. E vorba despre 0.95 W/KG la cap şi 1.27 W/KG la corp, dar şi 2.66 W/KG la membre. Cam mult la membre...

Design 

Telefonul arată fix ca predecesorul său, cu acea cameră care iese în evidenţă față de rivali. Modul în care modulul său metalic continuă pe lateral aduce cu un Google Pixel, dar mi se pare că acea porţiune metalică e prea uşor de murdărit... sau că arată uşor murdară mereu. Telefonul pare mai... dens decât predecesorul şi e mai greu şi mai gros. Măsoară 9.2 mm în grosime şi cântăreşte 220 de grame.

OnePlus 12

Are protecţie Gorilla Glass Victus 2 în faţă şi Gorilla Glass 5 în spate. Plus o ramă din aluminiu. Certificarea se mulţumeşte doar cu IP65, nu se duce la IP68, din păcate. Avem totuşi parte de rezistenţă la apă şi praf. Nu uităm de butonul slider Mute şi vreau să subliniez că OnePlus 12 e cu 15 grame mai greu şi cu 0.7 mm mai gros decât OnePlus 11. 

Se găseşte pe negru, verde şi argintiu şi are o construcţie solidă. Am văzut că designul spatelui nu e chiar apreciat de mulţi, din comentariile voastre de pe YouTube cel puţin.

Display

OnePlus 12 dispune de un ecran de 6.82 inch, cu rezoluţie Quad HD+ (3168 x 1440 pixeli) şi cu un panou AMOLED LTPO care poate ajunge la 1 Hz, când afişează imagine statică, dar şi 120 Hz la gaming spre exemplu. Atinge până la 4500 de nits luminozitate, ceea ce e uriaş. Avem de-a face aici cu un panou 10 bit, unul cu muchii înguste şi care e uşor curbat pe margini. Imersiv şi foarte luminos, la prima vedere. 

OnePlus 12

Avem parte şi de PWM Dimming la 1920 Hz, care protejează ochii utilizatorilor de efectele nedorite ale flicker-ului. Ecranul are muchii foarte înguste, ajungându-se la un raport ecran-corp de 93.5%. Plus Dolby Vision, Pro XDR suportate aici. O tehnologie numită Aqua Touch te ajută să ai input tactil cât mai responsiv şi când telefonul e proaspăt stropit sau ud.  

Hardware

La interior se află un procesor Snapdragon 8 Gen3, un CPU de 4 nm, cu un vapor chamber mare, de peste 9000 de milimetri pătraţi. Acest procesor octa core are GPU Adreno 750 şi o particularitate: deşi nucleul principal e tactat mai jos ca la S24 Ultra, celelalte 7 sunt mai sus. Avem parte şi de 16 GB RAM LPDDR5X, dar şi de 512 GB stocare UFS 4.0. 

Bateria de 5400 mAh se încarcă la 100W pe fir (în 26 minute ajunge de la zero la 100%) şi la 50W wireless. Avem parte şi de încărcare inversă wireless la 10W. Pe partea de conectivitate bifăm Wi-Fi 7, 5G, port USB-C 3.2, GPS dual band, NFC, infraroşu. Dispunerea antenelor este la 360 de grade. Cititorul de amprente este unul optic şi este integrat în ecran, iar lista de dotări e completată de un senzor de spectru de culoare. 

Cameră

Trecând la cameră, primim una selfie de 32 de megapixeli, decupată în ecran şi cu filmare 4K. Are deschidere F/2.4. În spate se află acel modul uşor de recunoscut, cu un senzor principal vedetă, cel Sony Lytia 808 de 50 de megapixeli. Este rudă cu cel de pe OnePlus Open şi adoptă un design stacked, cu mai multe fotodiode suprapuse. Are deschidere F/1.6, stabilizare optică, Dual Pixel PDAF. Apoi vine camera de 64 de megapixeli, cu deschidere F/2.6 şi mecanism periscop. Oferă zoom optic 3X, dar cel digital ajunge la un impresionant 120X. Are şi PDAF.

A treia cameră este cea de 48 de megapixeli, cea ultrawide, cu captură la unghi de 114 grade. Are PDAF şi ea şi ajuta la captura Macro, la o distanţă de 3.5 cm. Mai primim şi blitz LED, iar Hasselblad se ocupă de calibrarea culorilor. Filmarea ajunge până la 8K la 24 FPS şi avem parte şi de Dolby Vision.

OnePlus 12

Sony Lytia 808 poate înlătura artefactele şi glare-ul roşu. Avem parte şi de cel mai nou algoritm HDR, dar şi de un aşa numit Master Mode, care ia locul modului Pro. Sunt nuanţe şi tente speciale, dar şi look special, inspirat de camerele Hasselblad. Putem regla în modul "Pro" nuanţa, claritatea, contrastul, saturarea. 

Există şi ceva numit Hasselblad Portrait, cu un look special al portretelor, mai spre DSLR, un blur mai cuceritor decât pe un smartphone clasic. Se aplică la Portrete cu zoom până la 3X chiar. 

Software

OnePlus 12 rulează OxygenOS 14, aplicat peste Android 14 şi cu 4 ani de actualizări Android, plus 5 ani de actualizări de securitate. Always On Display-ul sau îţi poate afişa amprenta de carbon, iar experienţa software e cam cum am lăsat-o anul trecut. Avem Zen Space pentru a ne deconecta şi relaxa, o interfaţă minimalistă şi care preia de la OPPO iconurile customizabile şi sidebar-ul cu aplicaţii plutitoare. 

Se pot pixela automat fotografiile cu documente, carduri bancare, pentru extra securitate. Putem de asemenea extrage text din capturile de ecran. OnePlus Cloud e sincronizat la Google Photos şi aduce şi 15 GB stocare în cloud pentru poze. Nu dispare nici Shelf, colecţia de widgeturi şi funcţii puse la îndemână pentru tot soiul de scenarii de utilizare. 

OnePlus 12

Avem şi aplicaţie de luat notiţe, Notes, dar şi o altă aplicaţie de relaxare, O Relax. Plus o aplicaţie Games, cu tuning de performanţă, DND, vibraţii pentru gameri şi chiar funcţii eSports. OnePlus a implementat aici ceva numit Trinity Engine, care asigură o funcţionare fluidă a terminalului pe termen lung. E şi ceva numit "Vitalization", la nivel de CPU, ROM şi RAM şi promisiunea de frame rate constant în jocuri. GPU-ul ar fi cu 25% mai rapid decât cel de pe OnePlus 11, iar consumul de energie e mai redus în jocuri decât pe alte terminale.

Poţi avea şi până la 6 aplicaţii deschise în fundal timp de 72 de ore, asta mai aduce acel Trinity Engine. Temperatura va fi redusă cu până la 7 grade mulţumită acelui vapor chamber şi avem şi disipare a căldurii pe bază de.... capilaritate. 

Impresii

OnePlus 12 e clar tunat pentru fiabilitate şi gaming. E gândit pe termen lung şi se vede şi la actualizări. E drept, doar 4 ani, nu 7 ca Samsung. Are SAR mai mare decât S24 Ultra şi e mai mare, greu şi dens decât predecesorul. Camera plusează la Portrait-uri în stil DSLR, zoom digital 120X şi interfaţa nu a primit mari schimbări. Designul polarizează mult lume şi nu ştiu dacă înspre bine. Mi se pare telefon de gaming şi Portret, cu un super ecran la pachet.

OnePlus 12, prețuri actualizate:

OnePlus 12 Unboxing

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×