Samsung Galaxy S24 Ultra unboxing: primele impresii mai mult decât cimentate acum, ce e special? (Video)

3.892 ori
<b>Samsung Galaxy S24 Ultra unboxing: primele impresii mai mult decât cimentate acum, ce e special? (Video)</b>Cândva între revenirea din jetlag-ul sosirii din SUA şi avalanşa de lansări din România, am găsit timp să scriu şi filmez şi unboxing-ul lui Samsung Galaxy S24 Ultra. Cu un "cârlig" la început, sub forma jurnalului meu de călătorie

Cândva între revenirea din jetlag-ul sosirii din SUA şi avalanşa de lansări din România, am găsit timp să scriu şi filmez şi unboxing-ul lui Samsung Galaxy S24 Ultra. Cu un "cârlig" la început, sub forma jurnalului meu de călătorie din State şi un prilej pentru a readuce la viaţa Mobicast-ul, la fix ZECE ANI de la primul podcast Mobilissimo. Dar despre asta în alt material.

Aici ne axăm pe unboxing-ul telefonului de vârf din gama S24. Samsung Galaxy S24 Ultra mizează că de obicei pe stylus, pe zoom mai avansat decât celelalte modele, chiar dacă... altfel de zoom anul ăsta. Aduce şi ramă din titaniu şi evident Galaxy AI... plus excelentul Circle to Search. Costă 6699 lei şi sosea la precomandă cu 500 de lei card cadou la unii retaileri. Găsiţi impresiile mai jos.

Ce e în cutie?

În cutie nu mai găsim mare lucru de când a fost scos încărcătorul. Primim un cablu de la USB-C la USB-C, o cheiţă SIM şi manualul. Acolo se află şi valoarea SAR a telefonului, pe care o tot citim de la o vreme şi în cazul de faţă este de 1.056 W/kg pentru cap şi 1.30 W/gk pentru corp, ceea nu e rău deloc. E mai bine decât la OnePlus 12, vă zic.

Design

Samsung Galaxy S24 Ultra e un S23 Ultra mai pătrăţos şi cu ramă din titaniu. Are ecranul complet plat şi muchiile plate. Măsoară 8.6 mm în talie, acolo unde predecesorul era 8.9 mm. Cântăreşte 232 de grame, acolo unde S23 Ultra avea 234 de grame, deci tot pe acolo, în marja de eroare. Păstrează diagonală de 6.8 inch şi vine cu certificare IP68, putând fi scufundat până la 1.5 metri adâncime timp de 30 de minute.

Samsung Galaxy S24 Ultra

Se bucură şi de nouă protecţie Gorilla Glass Armor, care nu doar creşte rezistența la zgârieturi şi scăpări, ci şi oferă extra protecţie anti glare. În spate avem Gorilla Glass Victus. Ca materiale folosite, vorbim despre sticlă şi titaniu (pentru ramă). Ca atare şi nuanţele capătă aceste nume: Titanium Black, Titanium Gray, Titanium Violet. Telefonul mai vine pe galben, albastru, verde şi chiar portocaliu.

Display

Samsung Galaxy S24 Ultra

Ecranul rămâne în mare neschimbat de la predecesor, doar că primeşte panou LTPO, care duce refresh rate-ul la 1 Hz, când este afişată o imagine statică. Avem de-a face cu un Dynamic AMOLED 2X, cu rezoluţie de 3120 x 1440 pixeli, cu refresh rate de 120 Hz, suport HDR10+ şi luminozitate până la 2600 nits. Ce e amuzant e că în ciuda a ceea ce am zis eu, muchiile ecranului sunt de fapt mai groase decât la S23 Ultra şi avem un raport ecran-corp cu 1.4% mai mic.

Hardware

În ce priveşte hardware-ul, telefonul are în dotare un procesor Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 de 4 nanometri, octa core, cu un nucleu Prime tactat mai sus decât la rivali, inclusiv ASUS ROG Phone 8 Pro şi OnePlus 12. E vorba despre 3.39 GHz versus 3.3 GHz. În mod inedit celelalte 7 nuclee sunt tactate mai jos pentru S24 Ultra faţă de OnePlus 12.

Primim şi 12 GB RAM LPDDR5X, dar şi stocare UFS 4.0 ce porneşte de la 256 GB, dar apare şi în versiuni de 512 GB sau chiar 1 TB. Nici urmă de microSD, nicio surpriză. Cu aceste dotări "bestia" sare de 1.9 milioane de puncte în AnTuTu, ca să ştiţi. Bateria de 5000 mAh şi-a păstrat datele la fel ca la predecesor şi mă refer aici la încărcare la 45W pe fir, la alimentare wireless la 45W şi la încărcare wireless invers la 4.5W. 

Samsung Galaxy S24 Ultra

Continuăm, cu difuzoare stereo, dar nu şi cu jack audio. Iar, nimic nou, se practică de la iPhone 7 încoace. Cititorul de amprente este unul ultrasonic, integrat în ecran, nu optic, ca la toţi rivalii. Apropo, speakerele sunt tunate de AKG. La conectivitate avem de-a face cu un port USB-C 3.2 jos, cu 5G şi Wi-Fi 7, dar şi suport Wi-Fi 6e până ce găsim suficiente routere Wi-Fi 7. Plus Bluetooth 5.3, GPS, Glonass, Galileo, BDS, QZSS, NFC pentru plăți şi UWB pentru Smart Tag. Senzorii extra sunt busola, barometrul, accelerometru şi giroscop.

Cameră

Şi iată-ne ajunşi şi la cameră. Iarăşi, pe hârtie nu sunt schimbări mari, în afară de camera periscop. Camera selfie rămâne decupată în ecran, cu senzorul de 12 MP cu Dual Pixel PDAF sosit anul trecut pe S23 Ultra. Are HDR10+ şi filmare 4K la 60 FPS. Deschidere F/2.6, HDR.

În spate se află un senzor de 200 de megapixeli, care operează cu deschidere F/1.7, stabilizare optică, PDAF multi direcţional şi telemetru laser. Trecem apoi la noul venit, camera periscop de 50 MP, cu zoom optic 5X. Ia locul camerei de 10 MP cu zoom optic 10X, în ceea ce poate fi teoretic un pas în spate, până vezi ce mostre scoate noul venit. De altfel combină 4 pixeli în 1 şi oferă cadre de 12.5 MP cu această cameră şi duce detaliile 10X-ului digital la nivelul unei camere cu astfel de zoom optic. Şi aici avem stabilizare optică, iar deschiderea este F/3.4.

Samsung Galaxy S24 Ultra

Urmează camera de 10 megapixeli telephoto, cu zoom optic 3X şi tehnologie Dual Pixel PDAF. A patra cameră este cea ultrawide de 12 megapixeli, cu filmare Super Steady, cu deschidere F/2.2 şi captură la 120 de grade. Are Dual Pixel PDAF şi ea. Bifăm şi blitz LED, filmare 8K la 24 FPS şi văd că Auto Optimize e dezactivat ca mod default şi trebuie activat de tine. E mai bine aşa, pozele sunt mai oneste dacă sunt neprocesate, dar le poţi da tu un extra fler cu Optimize din setări.

Analizând setările găsim aici filmare 10 bit HDR, filmare cu bitrate crescut, dar şi zoom Audio sau captura la 360 de grade folosind microfonul de pe anumite căşti. Există şi o stabilizare "Baked in" deja activată, pe lângă cea Super Steady la video. Captură RAW e şi ea în cărţi şi avem şi aplicaţia externalizata Expert RAW. 

Ce ne oferă interfaţa camerei? Vă zic sincer că nimic nou în afară de captură cu două camere simultan: fata/spate sau două din spate cuplate: principală + ultrawide, tele + ultrawide, tele + principală. Avem şi opţiuni ca Pro Photo şi Pro Video, Night, Food, Panorama, Slow Mo, Hyperlapse, Portrait Video, Single Take şi clasicele moduri Portret, cu gradaţii de blur şi opţiuni Studio. 

Mai sunt multe de zis la cameră, dar le aflaţi în recenzie.

Software, Galaxy AI

Samsung Galaxy S24 Ultra primeşte 7 ani de actualizări Android, ceea ce este impresionant, şi se ia după modelul Google Pixel şi iPhone... ish. Are la bord Android 14, cu One UI 6.1 şi în afară de mici modificări la Quick Settings, album art pentru player muzical, bară de luminozitate, ceva mici setări extra nu avem prea multe de spus la software.

Avem în continuare DeX Wireless pentru productivitate prin conectarea la monitor, mouse, tastatură. Gamerii au parte de ray tracing şi vapor chamber şi eu zic acum să sărim direct la AI.

Samsung Galaxy AI se manifestă prin următoarele aspecte:

  • traducere în timp real a apelurilor telefonice în 13 limbi
  • funcţie Interpreter, care traduce automat vorbirea a două persoane
  • traducere a mesajelor din aplicaţiile de tip WhatsApp, Messenger
  • stenograma şi rezumat text a unei discuţii între mai multe persoane, făcută automat, în doar secunde
  • sugestii de stil în care să redactezi un mail sau text în Notes: colocvial, emoji, business
  • rezumat automat cu liniuţa pentru un text uriaş
  • formatare, corectare, traducere automată a unui text, analiza gramaticala cu sugestii
  • editare foto cu Remaster, sugestii AI pentru a scoate reflexii şi umbre din poze
  • posibilitatea de a încercui subiecţi umani sau obiecte şi a le muta cu "mască" a la Photoshop aplicată smart după (am făcut asta cu statuia lui Alexandru Ioan Cuza)
  • rezumat al mesajelor din Android Auto şi sugestii de replici

Apoi vine Circle to Search, cu care ţii apăsat pe butonul Home şi apoi încercuieşti ORICE pe ecran pentru a căuta pe web acea imagine. În orice aplicaţie sau orice zonă de interfaţă. Inclusiv în Cameră, pe Instagram, pe meniul unui restaurant, în Play Store sau browser. Totul durează 1-2 secunde şi apoi Google sugerează şi alte rezultate corelate, ca reţete sau variante vegane ale unui preparat culinar.

V-am zis că avem şi S Pen? Stylusul permite să luaţi notiţe, să desenaţi, dar şi să activaţi funcţii desenând litere cu el în aer. A rămas la fel de precis şi responsiv, cel mai cel din segmentul smartphone aş spune. Scrie pe lockscreen, poate sublinia, animă mesaje de La Mulţi Ani şi vă puteţi înscrie şi în comunitatea PENUP. 

Impresii

Samsung Galaxy S24 Ultra va atrage mai mult gamerii, cei care au nevoie de productivitate şi poate chiar de AI. La prima vedere nu sunt extrem de multe noutăţi faţă de S23 Ultra, ba chiar trecerea de la zoom optic 10X la 5X poate fi percepută ca un pas în spate, fie el şi compensat în alte moduri. Galaxy AI e doar la început şi va fi interesant de văzut cum evoluează şi cât timp îl avem fără plată.

Senzaţia mea e că multe dintre noutăţile de aici se puteau oferi şi anul trecut şi mă refer la ecran plat, rama din titaniu, protecţie Anti Glare, nuanţe noi, panou LTPO. Cele mai pertinente impresii şi concluzii le poate trage omul care a făcut o comparaţie între S23 Ultra şi S24 Ultra. Poate facem şi asta...

Samsung Galaxy S24 Ultra, prețuri actualizate:

Samsung Galaxy S24 Ultra Video Hands-on:

-3% din preț pe QuickMobile.ro, cupon: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×