Motorola ne-a trimis două telefoane din seria Moto G la test, cu destul de multe elemente în comun: Moto G52 şi Moto G82. Unul este un dispozitiv 4G entry level şi altul un telefon midrange care va ridica câteva sprâncene. Nu prin ecranul AMOLED de 120 Hz sau procesorul Snapdragon 695, am mai văzut reţeta asta, ci mai degrabă prin camera principală de 50 MP cu stabilizare optică, Androidul 12 curat şi difuzoarele stereo.
Moto G82 costă 1229 lei (preț promo PC Garage) în configuraţia cu 6 GB RAM şi 128 GB stocare şi îl scoatem din cutie mai jos, iar la final aflaţi şi impresiile noastre
Unboxing
Ce e în cutie? Păi e un pachet clasic aş zice, cu o husă de protecţie, manual, cablu de la USB-C la USB-A, cheiţa pentru sloturi şi încărcător de 33W.
Design
Moto G82 5G are un corp cu spate lucios şi cu un model punctat care se vede dacă te uiţi cu atenţie sub acel luciu. Are spate din plastic, ramă din plastic şi protecţie contra stropirii. Modulul de cameră este oval, aşa cum am tot văzut la Moto G-uri şi Moto Edge-uri în ultima vreme. Stă OK la aderență şi are butonul Power cu cititor de amprente integrat pus la îndemână.
Vine pe nuanţele Meteorite Gray şi White Lily şi e rezonabil de uşor de manevrat cu o mână, pentru un terminal cu diagonală de 6.6 inch. Măsoară 8 mm în talie şi cântăreşte 173 de grame, iar muchiile sale sunt grosuţe, dar măcar simetrice.
Display şi hardware
Ecranul este un AMOLED de 6.6 inch, cu rezoluţie de 2400 x 1080 pixeli şi cu refresh rate de 120 Hz, spre bucuria gamerilor. La interior bate o inimă familiară, Qualcomm Snapdragon 695 5G, un CPU de 6 nm octa core, care vine cu GPU Adreno 619 şi a fost văzut de noi şi pe OPPO Reno7 Lite şi pe realme 9 Pro. E însoţit de 6 GB RAM şi 128 GB stocare, dar şi de un slot microSD.
Bateria de 5000 mAh se încarcă la 30W, iar telefonul mai dispune şi de jack audio şi de difuzoare stereo. Pe partea de conectivitate avem 5G şi Wi-Fi dual band, Bluetooth 5.1, GPS şi Glonass, Galileo, A-GPS şi un port USB-C 2.0. Totul e securitate de un cititor de amprente lateral, în butonul Power. Lumea mă întreba dacă a dispărut butonul fizic Google Assistant. Da, a dispărut.
Cameră
În faţă se află decupată într-un orificiu bulină o cameră selfie de 16 MP, cu deschidere F/2.2 şi filmare Full HD. Opţiunea sa default este de a face poze de 4 MP, combinând pixelii între ei. Asta în vreme ce în spate găsim o cameră triplă cu senzor principal de 50 MP, cu deschidere F/1.8, PDAF şi stabilizare optică, dar şi pixeli de 0.64 microni.
Avem parte şi de o cameră de 8 MP ultrawide, cu deschidere F/2.2 şi captură la unghi de 118 grade. Apare şi o cameră de 2 MP Macro, cu deschidere F/2.4, dar şi un blitz LED. Filmarea e limitată la FHD la 30 sau 60 FPS din păcate. Interfaţa camerei ne aduce opţiuni precum Panorama, Dual Capture foto şi video, Night Vision, Ultra Res 50 MP, Spot Color, Group Selfie, Pro, Portrait şi Slow Mo.
Software
Moto G82 5G rulează Android 12 într-o versiune stock, ca pe telefoanele Google Pixel, lucru vizibil în special la zona Quick Settings. E un Android curat, dar personalizabil prin zonă My UX, unde poţi umbla la navigarea prin gesturi şi shortcuturi asociate gesturilor, la layout, fonturi, culori, forme de iconuri, dar şi sunete. Există şi funcţii de gaming, dar şi tuning audio Dolby Atmos. Nici urmă de bloatware.
Impresii
Telefonul acesta l-aş încadra între un realme midrange şi un Galaxy A care se laudă cu stabilizare optică. Senzorul principal de 50 MP cu OIS poate la fel de bine să fie moştenit de la un Moto Edge 30, ceea ce nu e puţin lucru. Îl văd ca un telefon midrange bun de gaming, vizionare filme, ceva muzică şi gândit pentru cei care vor un Android curat.
Factorul ergonomie e bifat cu succes şi avem şi o baterie destul de mare. Ce regret eu cel mai mult e că nu avem filmare 4K aici.
Motorola Moto G82 5G, prețuri actualizate: