Apple iPhone 16 Plus Unboxing: Telefon de Netflix și gaming, acum și cu buton Camera

1.508 ori
<b>Apple iPhone 16 Plus Unboxing: Telefon de Netflix și gaming, acum și cu buton Camera</b>Dacă speculațiile sunt reale, telefoanele cu „Plus” în nume nu mai au o viață lungă. Se zvonește că Samsung va renunța la Galaxy S Plus, iar Apple ar putea renunța la cel mai puțin vândut model din seria sa de iPhone-uri, cel cu

Dacă speculațiile sunt reale, telefoanele cu „Plus” în nume nu mai au o viață lungă. Se zvonește că Samsung va renunța la Galaxy S Plus, iar Apple ar putea renunța la cel mai puțin vândut model din seria sa de iPhone-uri, cel cu „Plus”. Ne-am fi așteptat să facă acest lucru în 2024, dar iată-ne cu un iPhone 16 Plus în față.

Are exact aceleași specificații ca iPhone 16, însă cu un ecran și o baterie mai mari. Totodată, are aceleași dimensiuni ca iPhone 15 Plus. Telefonul este ideal pentru gaming și vizionarea de conținut pe Netflix. Află mai multe impresii mai jos și vezi unboxingul. Îl poți găsi la un preț de 5499 lei la iStyle.

Ce este în cutie?

Mai întâi, să vedem ce nu mai este în cutie: stickerele Apple au dispărut, iar încărcătorul nu mai este inclus în pachet, de câțiva ani deja. În schimb, găsim cheia metalică pentru SIM, manuale și un cablu împletit de la USB-C la USB-C.

Design

Ecranul rămâne de 6.7 inch, exact ca la iPhone 15 Plus, și dimensiunile nu s-au schimbat prea mult. iPhone 16 Plus este disponibil în culorile negru, alb, roz, verde și albastru. Noi avem versiunea neagră, cu finisaj mat, sobru. După câțiva ani de aranjament oblic al camerelor, acum acestea sunt dispuse vertical pentru a realiza capturi Spațiale, special concepute pentru headsetul Vision Pro.

Rama telefonului este fabricată din aluminiu aerospațial, iar o bună parte din acest metal este reciclat. Spatele este mat, iar întregul telefon are o aderență bună, oferind și o ergonomie excelentă. Este ușor și confortabil de utilizat cu o singură mână. Sticla de pe spate este Corning, iar pe față avem un nou Ceramic Shield, care oferă protecție sporită împotriva căderilor, zgârieturilor și spargerii.

Apple susține că acest model este cu 50% mai rezistent decât predecesorul său. Telefonul dispune de certificare IP68, ceea ce înseamnă că poate fi scufundat până la o adâncime de 6 metri pentru o durată de 30 de minute. Are o grosime de 7.8 mm și cântărește 199 de grame, păstrând aceleași dimensiuni de 160.9 mm în lungime și 77.8 mm în lățime ca și iPhone 15 Plus. Culorile au fost infuzate în sticla din spate, oferind un efect plăcut și elegant.

Display și hardware

Trecând la display, nu sunt modificări majore față de iPhone 15 Plus. Telefonul este echipat cu un ecran Super Retina XDR OLED de 6.7 inch, cu o rezoluție de 2796 x 1290 pixeli, suport pentru HDR10 și Dolby Vision. Luminozitatea poate ajunge până la 2000 de niți, iar în situații de necesitate poate scădea până la 1 nit, pentru a economisi energie.

La capitolul hardware, procesorul este un Apple A18 de 3 nanometri, care înlocuiește Apple A16 Bionic folosit pe iPhone 15 Plus (procesor inaugurat cu iPhone 14 Pro). Este un cipset hexa-core, cu un GPU de 5 nuclee și un NPU de 16 nuclee pentru Apple Intelligence. Acest procesor aduce o creștere semnificativă a performanței, fiind cu 30% mai rapid decât cel de pe iPhone 15, în timp ce consumul de energie este redus tot cu 30%. GPU-ul este, de asemenea, cu 40% mai rapid.

iPhone 16 Plus

Telefonul vine echipat cu 8 GB RAM și opțiuni de stocare de 128, 256 sau 512 GB NVMe. Bateria de 4674 mAh reprezintă o creștere de 6.6% față de iPhone 15 Plus, care avea o baterie de 4383 mAh. De asemenea, viteza de încărcare wireless MagSafe a fost îmbunătățită, ajungând la 25W, față de 15W la modelul anterior. Telefonul oferă și încărcare Qi la 15W și încărcare inversă prin fir la 4.5W.

Alte caracteristici includ difuzoare stereo, unul situat în partea de jos și celălalt în earpiece. Lipsa jack-ului audio rămâne o constantă. Pe partea de conectivitate, iPhone 16 Plus include 5G, Wi-Fi 7, Bluetooth 5.3, GPS, Glonass, Galileo, QZSS, NFC și UWB, precum și un port USB-C 2.0. În ceea ce privește senzorii, găsim Face ID, accelerometru, giroscop, senzor de proximitate, busolă, barometru și SOS prin satelit.

Cameră

La nivelul camerei principale, nu sunt schimbări majore față de modelul anterior. Senzorul principal captează de 2.6 ori mai multă lumină, ceea ce ar trebui să îmbunătățească considerabil fotografiile în condiții de lumină scăzută. Camera frontală este o unitate de 12 MP, cu PDAF, HDR, Dolby Vision și o deschidere F/1.9. Lângă aceasta se află un senzor 3D SL pentru efecte Bokeh și deblocare facială.

În ceea ce privește filmarea, camera suportă rezoluție 4K la 60 FPS. În spate, avem o cameră duală cu aliniament vertical, formată dintr-un senzor principal de 48 MP, cu deschidere F/1.6, Dual Pixel PDAF și stabilizare optică Sensor Shift OIS. Acest senzor oferă un zoom 2X din crop, cu o calitate identică unui zoom optic 2X.

iPhone 16 Plus

A doua cameră este una ultrawide de 12 MP, cu o deschidere F/2.2 și un unghi de captură de 120 de grade. Sistemul camerei include și un blitz dual LED dual-tone și suport pentru filmare Dolby Vision HDR. Filmarea se poate face la maxim 4K 60 FPS, nu 4K 120 FPS, ca pe modelele Pro. Senzorul principal beneficiază de tehnologia Quad Pixel, protecție anti-reflexie și pixeli de 2 microni. Camera ultrawide permite și capturi Macro.

iPhone 16 Plus

Printre noutățile aduse de iOS 18 în aplicația de cameră se numără posibilitatea de a pune pauză în timpul filmării. De asemenea, sunt introduse funcțiile „Spatial Photos” și „Videos”, menite pentru vizualizare pe headsetul Apple Vision Pro. Un alt element de noutate este butonul Camera, care este capacitiv, are feedback haptic și este acoperit cu sticlă de safir. O simplă apăsare pornește camera și face fotografii, iar dacă îl ții apăsat, începe filmarea. De asemenea, poți face zoom sau schimba modurile de cameră cu un swipe pe acest buton.

În interfața camerei, Apple a introdus și noi tonalități de culoare reglabile, disponibile sub forma unor stiluri de captură. Printre acestea se numără: Natural, Luminous, Dramatic, Quiet, alb-negru, Cozy, Ethereal, Amber, Gold, Cool Rose. Alte funcții disponibile includ filmare Cinematică cu Bokeh, filmare Action, Slow Mo și Time Lapse.

iOS 18

Este important de menționat că iOS 18 nu aduce funcția Apple Intelligence până în octombrie în SUA. În Europa, nu este clar când va fi disponibilă, probabil în 2025. Apple Intelligence va permite rescrierea textelor, crearea de rezumate și transformarea înregistrărilor audio în text. Siri primește funcția „Type to Siri”, ceea ce permite utilizatorilor să tasteze comenzile, nu doar să le rostească. De asemenea, ChatGPT este integrat în sistemul de operare.

O altă funcție notabilă este recunoașterea obiectelor, mâncărurilor și locațiilor, similară cu Google Lens. iOS 18 aduce și îmbunătățiri în personalizarea interfeței, permițând ajustarea pictogramelor, a dimensiunii lor și personalizarea Control Center-ului. Noua aplicație „Passwords” permite stocarea și gestionarea parolelor și codurilor. Mai există și opțiunea de a bloca orice aplicație folosind Face ID, inclusiv aplicațiile terțe.

iPhone 16 Plus

Printre alte noutăți se numără o aplicație Calculator îmbunătățită, care include funcții suplimentare pentru ecuații și notițe matematice, și o aplicație Notes, care permite adăugarea de înregistrări vocale și text prin recunoaștere vocală. Aplicația Photos vine cu un design nou, mai imersiv, fără margini și chenare, dar mai haotic în partea de jos, unde este organizată pe categorii precum zi, lună, an, persoane, evenimente și animale de companie.

Apple introduce și mesageria RCS, care oferă indicatoare de scriere, stickere, emoji și fotografii la rezoluție înaltă. În plus, avem un mod de joc (Game Mode) pentru o experiență de gaming optimizată și un Safari care poate sublinia automat informațiile importante, cum ar fi adresele.

Impresii

Cum mi se pare telefonul? Dacă deții deja un iPhone 14 Plus sau 15 Plus, probabil că nu merită să faci upgrade-ul, având în vedere că acestea sunt încă foarte fiabile. Dimensiunea ecranului este un mare avantaj pentru vizionarea de filme pe Netflix și gaming. Camerele sunt bune și sunt potrivite inclusiv pentru vlogging și munca jurnalistică.

Totuși, lipsa unui refresh rate de 120 Hz, care ar oferi o navigare mai lină în social media și o experiență mai bună în jocuri, este un dezavantaj. Având în vedere prețul de 5499 lei, există alte opțiuni, care oferă specificații similare sau chiar mai bune. Prețul este de 5499 lei la iStyle.

iPhone 16 Plus Unboxing Video:

-3% din preț pe QuickMobile.ro, cupon: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×