Anul 2024 a însemnat pentru HMD Global un pas mare pe piața smartphone și pentru început firma nu se mai numește așa, ci o cunoaștem de acum înainte simplu doar HMD. A doua chestiune, HMD are de acum smartphone-uri sub brand propriu iar noi am avut ocazia să primim unul din noul val și anume HMD Pulse Pro.
Este un telefon complet nou, în timp ce portofoliul companiei mai câștigă și unele rebranding-uri Nokia. Îl scoatem mai jos din cutie și descoperim ce puncte forte are. Prețul său recomandat este de 799 lei.
Ce e în cutie?
Ambalajul deși colorat într-o nuanță specifică telefonului, un albastru pastel, nu include mare lucru la interior. Astfel te mulțumești doar cu o cheiță SIM, cablul de alimentare/transfer date și manual. Nu există husă aici și nici încărcător, accesorii pe care vei fi nevoit să le achiziționezi separat. Cheița SIM este de departe cea mai lungă văzută până acum și înainte să o folosesc pentru a elibera slot-ul SIM am încercat cu o cheiță de iPhone, dar nu se poate elibera mecanismul, fiind prea scurtă.
Design și display
Un lucru la care HMD a făcut o treabă foarte bună aș zice că este design-ul, mai ales dacă alegi această variantă pe verde numită Glacier Green. Mai există și variantele Black Ocean(negru), respectiv Twilight Purple (violet). Modelul verde arată într-un mare fel și îmi place abordarea pastel din anii 90. Este un smartphone măricel dacă te uiți la diagonală iar greutatea de 196 grame nu mi se pare atât de "grea" în palmă. Are grosime de 8.6 mm și rezistă la stropire și praf. Apropo, spatele este din sticlă!
Ceva ce trebuie menționat la design este că HMD a colaborat cu iFixit pentru a oferi un telefon ușor de reparat, astfel că poți înlocui chiar tu acasă componente cheie folosind un ghid oficial și le poți comanda de altfel. Ca display lucrurile sunt mai entry-level și bifăm panou IPS LCD de 6.65 inch, cu rezoluție HD+. Are o bărbie la bază, muchii simetrice pe celelalte 3 laturi și decupaj selfie bulină. Îl mai salvează rata de refresh de 90Hz.
Hardware și cameră
La interior alura entry-level este din nou bifată, cu procesor cam vechiuț, un Unisoc T606 de 12nm, alături de GPU Mali-G57 MP1 și 4/6/8 GB RAM + 128 GB stocare, cât și slot microSD. Are difuzor la bază, scanner de amprente fizic plasat lateral și baterie de 5000 mAh cu încărcare rapidă la 20W. Este una dintre componentele care pot fi înlocuite chiar de tine acasă.
Ca setup foto lucrăm aici cu o cameră selfie de 50 mpx care pe hârtie sună spectaculos, iar în spate avem setup dual de 50 mpx wide, AF + 2 mpx bokeh. Nu avem OIS, iar filmarea merge până la maxim 1080p@30fps. Clar o cameră pentru utilizare ocazională și rămâne de testat în detaliu pentru a descoperi ce poate.
Impresii
Cum mi se pare acest HMD Pulse Pro la prima vedere? În primul rând ador nuanța verde adoptată aici, iar elementul de inedit pentru un smartphone din acest segment de preț este clar spatele din sticlă. Are dotări mai spre zona entry-level și are rivali mulți mai bine echipați hardware, iar cel mai mult cred că va cântări procesorul în această ecuație. Nu am așteptări mari de la cameră dar sunt curios de baterie. Nu este un smartphone creat pentru performanță, ci mai degrabă pentru echilibru în toate, cu accent pe reparabilitate acasă!
HMD Pulse Pro, prețuri actualizate: