Xiaomi Pad 5 Unboxing: revenirea Xiaomi în zona tabletelor se face "cu de toate" (Video)

2.485 ori
<b>Xiaomi Pad 5 Unboxing: revenirea Xiaomi în zona tabletelor se face "cu de toate" (Video)</b>Xiaomi intra în segmentul tabletelor în 2014, cu o tabletă care se lua la trântă cu iPad Mini, cu o diagonală de 7.9 inch. Era un segment care prindea al naibii de bine la public în acea perioadă, dar cândva prin 2017-2018 s-au mai

Xiaomi intra în segmentul tabletelor în 2014, cu o tabletă care se lua la trântă cu iPad Mini, cu o diagonală de 7.9 inch. Era un segment care prindea al naibii de bine la public în acea perioadă, dar cândva prin 2017-2018 s-au mai stins luminile în segmentul tabletelor, piaţa fiind prea saturată şi ciclurile de înlocuire a produselor fiind lungi. În 2018 venea ultima tableta Xiaomi, Mi Pad 4, alături de versiunea Mi Pad 4 Plus. 

2019, 2020, 2021... în aceşti 3 ani părea că Xiaomi a renunţat la segment, pentru a se axa... pe orice altceva, chiar şi roboţi, jucării, gadgeturi smart home şi mai nou şi automobile. 2021 ne aduce totuşi revenirea în segment prin Xiaomi Pad 5, care tocmai a ajuns şi în România şi e scoasă din cutie mai jos. Avem de-a face cu o tabletă cu ecran de 11 inch, care în perioada 7-9 octombrie are un preț special de 1.499 lei, redus de la 1.799 lei.

Pe scurt

Xiaomi Pad 5 are ecran de 11 inch, cu refresh rate de 120 Hz, suport pentru stylus şi tastatură şi cu un procesor monopolizat de POCO X3 Pro. Designul camerei aduce cu cel de la Xiaomi Mi 11, iar tableta e una midrange, cu accent pe consum media prin speakerele quad şi ecran, dar şi accent pe productivitate prin stylus şi tastatura. 

Unboxing

În cutie găsim un încărcător de 22.5W, cablu de la USB-A la USB-C, manual. 

Design

Tableta are un spate în gradient şi nu cred că am văzut un corp mai cameleonic de atât. Ba e mov, ba e verde, ba e chiar... alb. Tableta e foarte subţire, la 6.9 mm în talie şi cântăreşte 511 grame. Are sticlă în faţă şi spate, dar şi rama din aluminiu. Senzaţia utilizatorului e că are în mână un dispozitiv complet metalic, decât o combinaţie de sticlă şi metal. Nuanţele în care vine tableta sunt Cosmic Gray, Pearl White şi Verde.

Display şi hardware

Xiaomi Pad 5 are un ecran IPS LCD de 11 inch, cu rezoluţie de 2560 x 1600 pixeli, cu suport Dolby Vision, refresh rate de 120 Hz, suport HDR10 şi aspect 16:10. E clar un ecran gândit pentru consum Netflix, YouTube, jocuri. La interior se află un procesor Qualcomm Snapdragon 860, monopolizat de POCO X3 Pro, pentru că doar pe el apare. E un Snapdragon 855+ de pe ROG Phone II, doar că tactat mai sus. 

Xiaomi Pad 5

Avem şi 6 GB RAM aici, 128 sau 256 GB UFS 3.1, dar nu şi slot microSD. Nu apare nici jack audio şi mai importantă mi se pare lipsa unui senzor de amprente pentru extra securitate. Bateria de 8720 mAh se încarcă la 33W, ceea ce pe tărâmul tabletelor nu e chiar rău. Tableta integrează difuzoare quad la bord, două pe dreapta şi două pe stânga şi pot să vă zic deja că sunt promiţătoare. 

Xiaomi Pad 5

În ce priveşte camera, avem aici un senzor frontal de 8 MP, dispus mai degrabă pentru o utilizare a tabletei în portret, fiind centrat sus dacă ţii tableta astfel. Altminteri pe landscape o vei acoperi cu mână probabil. În spate se află un modul de cameră cu designul adoptat de Mi 11, doar că include un senzor de 13 MP, iar celălalt orificiu e dedicat inscripţiei "13 MP". 

Are deschidere F/2.0, bliţ dual LED, filmare 4K la 30 FPS. Camerele de la bord au senzori OmniVision. Jos se află pini pogo pentru conectarea la tastatură. Pe partea de conectivitate primim Wi-Fi dual band, Bluetooth 5.0, un port USB-C. Sunt surprins să văd că e nu e aici GPS şi nici NFC. 

Software şi productivitate/stylus

Xiaomi Pad 5 rulează Android 5 rulează Android 11 cu MIUI 12.5 peste, dar într-o versiune adaptată la ecrane mari. Asta se vede la acel dock de jos, care include aplicaţii deschise recent. Avem şi un Control Center în partea dreaptă şi notificări în partea stângă. Nu sunt prea multe de spus la software, o să intrăm în mai multe detalii în recenzie.

Xiaomi Pad 5

Am primit la test şi stylusul Xiaomi Smart Pen, care se vinde separat. Are sensibilitate a detecţiei la 240 Hz, 4096 niveluri de presiune şi conectivitate Bluetooth. Se ataşează magnetic de zona de sus a tabletei, ocazie cu care se şi încarcă şi conectează la dispozitiv. Stylusul aduce mai mult cu un creion decât cu un pix, având un design mai degrabă angular decât rotunjit. 

Xiaomi Pad 5

Are şi două butoane fizice, iar dacă îl ţii apăsat pe cel de jos deschişi aplicaţia Notes pentru a scrie de mână notiţe. Dacă ţii apăsat pe butonul de sus deschizi opţiunile Screenshot. Dacă apăsaţi o singură dată pe acele butoane puteţi face trecerea între peniţele de desen/scris şi culorile din Notes. Un minut de încărcare înseamnă 20 de minute de utilizare 

Îl simt comod şi similar cu S-Pen-ul de la Tab S6. 

Impresii înainte de review

Xiaomi a revenit după 3 ani de pauză cu cea mai mare tabletă de până acum, cu dotări midrange spre high midrange şi o identitate clar definită: consumi media pe ea, te joci şi poţi desena, scrie de mână, lua notiţe. Se va duela clar cu Huawei MatePad 11 şi cu un Tab S7 FE poate. Confortul la utilizarea pe perioade lungi e asigurat şi muchiile de grosime medie îţi permit să îţi odihneşti degetele pe marginile terminalului. Urmează acum să facem şi testele, de baterie, cameră, conectivitate şi să mai punem la treabă şi stylusul.

Xiaomi Pad 5, prețuri actualizate:

Xiaomi Pad 5 Unboxing

⚡ -3% din preț pe QuickMobile.ro dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×