POCO M3 Pro 5G unboxing: telefon de buget 5G cu spate din nou cuceritor, baterie mare

1.970 ori
<b>POCO M3 Pro 5G unboxing: telefon de buget 5G cu spate din nou cuceritor, baterie mare</b>După ce am testat POCO M3, unul dintre cele mai ieftine telefoane cu Android de pe piaţă, dar şi POCO X3 NFC, fiind plăcut surprinşi de cum filmează, am aruncat o privire asupra lui POCO X3 Pro şi POCO F3, telefoane

După ce am testat POCO M3, unul dintre cele mai ieftine telefoane cu Android de pe piaţă, dar şi POCO X3 NFC, fiind plăcut surprinşi de cum filmează, am aruncat o privire asupra lui POCO X3 Pro şi POCO F3, telefoane de gaming din segmente diferite de preţ. Acum ne oprim asupra lui POCO M3 Pro 5G, proaspăt intrat pe piaţa din România, pornind de la preţul de 999 lei.

Se găseşte la această sumă la Mi-Home.ro, în versiunea cu 6 GB RAM şi 128 GB stocare. Am scos din cutie telefonul mai jos şi avem şi primele impresii.

Rezumat

Acesta este un telefon 5G cu spate atractiv şi baterie mare, dar şi cu o cameră triplă cu dotări de bază. E bun pentru publicul tânăr, ca prim telefon 5G. Cea mai arătoasă nuanţa este cea galbenă, cu modul negru al camerei, dar noi avem versiunea lucioasă, Power Black. Există şi un model albastru.

Unboxing

În cutie se află abţibilduri, încărcătorul de 22.5W, cheiţa pentru sloturi, manualul şi cablul USB-C la USB-A.

Design

POCO M3 Pro 5G este fabricat din plastic şi este plăcut privirii pe galben. Nici versiunea noastră neagră lucioasă nu arată rău deloc, prinzând lumina în mod fercheş. Modulul camerei este extins încât să încapă şi un logo POCO. Spatele lucios atrage totuşi multe amprente şi grăsime, dar şi particule de praf, mai ales în jurul camerei.

POCO M3 PRO 5G

Observ că avem şi protecţie de ecran aplicată din fabrică, iar telefonul e comod la manevrat cu o mână şi destul de aderent. Telefonul măsoară 8.9 mm în grosime şi cântăreşte 190 de grame.

Hardware

În faţă se află un ecran IPS LCD de 6.5 inch, cu rezoluţie de 2400 x 1080 pixeli, refresh rate de 90 Hz şi protecţie Gorilla Glass 3. În ecran avem decupată şi camera selfie, într-un orificiu din zona de sus. La interior găsim procesorul MediaTek Dimensity 700 5G, un CPU de 7 nm, unul octa core pe care l-am văzut şi testat pe Realme 8 5G şi a apărut şi pe proaspăt lansatul Galaxy A22 5G. Alături de acest CPU se află 4 sau 6 GB RAM, dar şi 64 sau 128 GB stocare UFS 2.2, plus slot microSD.

POCO M3 PRO 5G

Bateria de 5000 mAh se încarcă la 18W, iar jos găsim un difuzor singular. Telefonul are şi jack audio, iar pentru securitate există cititorul de amprente integrat în butonul plat lateral. E destul de rapid şi precis aş zice la prima atingere. Pe partea de conectivitate există suport 4G şi 5G, Wi-Fi dual band, Bluetooth 5.1, GPS, Glonass, Galileo şi BDS, dar şi NFC, radio FM şi un port USB-C 2.0 jos.

Cameră

Cât despre camere, avem una selfied de 8 MP, decupată în ecran, în vreme ce în spate se află un modul triplu, cu senzor principal de 48 MP, deschidere F/1.8. Are tehnologie pe bază de AI şi combină 4 pixeli în 1.

POCO M3 PRO 5G

Vine şi o cameră Macro de 2 MP şi una Bokeh de 2 MP, dar şi bliţ LED şi primim filmare Full HD la 30 FPS. Mă mir să văd şi mod Night aici şi mai mult de atât mod Pro Video, nu doar Pro Photo. Există şi funcţii ca Tilt Shift, Portrait, Panorama, Time Lapse.

Concluzie

Aş menţiona şi că acest telefon rulează Android 11 cu MIUI 12 aplicat peste şi că se mişca destul de fluid după jumătate de oră de utilizare. Mi se pare un prim telefon pentru un adolescent, care vrea să experimenteze vitezele 5G şi să aibă şi un telefon cu spate cool de etalat în faţa prietenilor.

Procesorul de 7 nm e suficient pentru majoritatea jocurilor şi avem şi refresh rate de 90 Hz. Rămâne acum doar să testăm bateria şi camera.

POCO M3 Pro 5G, prețuri actualizate:

POCO M3 PRO 5G Unboxing

-3% din preț pe QuickMobile.ro, cupon: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×