OnePlus Nord 2 5G Unboxing: extra AI, cameră cu stabilizare şi apexul seriei MediaTek Dimensity

1.682 ori
<b>OnePlus Nord 2 5G Unboxing: extra AI, cameră cu stabilizare şi apexul seriei MediaTek Dimensity</b>OnePlus Nord a venit ca primul telefon OnePlus midrange după o perioadă de pauză şi a fost totul bun şi frumos până la preţ. A mai avut doi companioni mai ieftini, unul 4G şi unul 5G în 2020 şi până acum în 2021

OnePlus Nord a venit ca primul telefon OnePlus midrange după o perioadă de pauză şi a fost totul bun şi frumos până la preţ. A mai avut doi companioni mai ieftini, unul 4G şi unul 5G în 2020 şi până acum în 2021 a venit şi Nord CE 5G să ne ofere un preţ excelent şi dotări atractive. Există şi un N200 5G, dar doar pentru americani.

Noi îi urăm bun venit azi lui OnePlus Nord 2 5G, care ia mai în serios decât oricând ideea de telefon midrange care concurează telefoanele flagship, cel puţin cele din anul interior. Asta printr-un combo de procesor de 6 nm în cazul de faţă, camera cu stabilizare optică şi multe funcţii AI. Telefonul costă 399 de euro ca preţ de pornire şi îl scoatem din cutie mai jos.

Noi avem varianta cel mai bine dotată şi cea mai sexy ca look: 12 GB RAM, 256 GB stocare şi nuanţa Blue Haze.

Ce e în cutie?

OnePlus Nord 2 5G

Noi avem cutia pentru presă, care include 3 huse, una cu model urban şi cu dotările cheie ale telefonului, una cu degrade de la albastru la portocaliu, dar şi una neagră, mai sobră. În cutia propriu zisă, cea accesibilă cumpărătorului de rând găsim un încărcător de 65W cu conector USB-A, un cablu roşu de la USB-A la USB-C, dar şi o husă transparentă, un manual, mesaj de la OnePlus şi o cheiţă SIM.

Design şi display

OnePlus Nord 2 5G este un telefon arătos pe nuanţa Blue Haze pe care o avem noi, dar arată bine şi cea Gray Sierra sau Green Woods. OnePlus a folosit un strat special care îi creşte rezistența la zgârieturi şi amprente sau pete spatelui. E un spate din sticlă şi avem şi o ramă din plastic cu grosime de 8.25 mm aici.

OnePlus Nord 2 5G

Telefonul cântăreşte 189 de grame şi este confortabil de ţinut în mâna şi de manevrat cu o singură mână. Spatele arată leit OnePlus 9, mai ales în zona camerei, lucru binevenit pe un telefon midrange. Construcţia e solidă şi e un feeling familiar să foloseşti şi acel buton Mute.

Ecranul este un Fluid AMOLED de 6.43 inch, cu rezoluţie de 2400 x 1080 pixeli, cu aspect 20:9, refresh rate de 90 Hz şi protecţie aplicată din fabrică. Are şi cititor de amprente optic integrat şi muchii destul de înguste.

Hardware

OnePlus Nord 2 5G foloseşte un procesor cum nu am mai văzut până acum, unul de 6 nm. Noi am trecut direct de la 7 nm la 5 nm pe flagshipuri începând din toamna trecută. TSMC a realizat un CPU de 6 nm cu performanţa respectabilă. E vorba despre MediaTek Dimensity 1200 AI, special creat pentru OnePlus. Un MediaTek Dimensity 1200 se găsea şi pe Oppo Reno 6 Pro şi Redmi K40 Game Enhanced Edition, dar fără ediţia AI.

OnePlus Nord 2 5G

Mai primim şi 6, 8 sau 12 GB RAM LPDDR4X, dar şi 128 sau 256 GB stocare UFS 3.1. Nu avem slot microSD. Bateria este o unitate de 4500 mAh cu încărcare la 65W (încărcare la 100% în 30 de minute), iar telefonul oferă şi suport 5G, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2 cu LDAC şi aptX HD, dar şi NFC, GPS, GLonass, Galileo, Beidou, NavIC şi USB-C 2.0. Găsim şi două sloturi nano SIM la bord, dar şi difuzoare stereo duale.

Cameră

Camera e un aspect care nu trebuie deloc neglijat la acest telefon, mai ales când vine vorba de cea principală. Începem totuşi cu cea frontală, una de 32 MP, cu senzor Sony IMX615, stabilizare electronică şi filmare Full HD la 30 FPS.

În spate se afla o cameră triplă, a cărei vedetă este senzorul Sony IMX766 de 50 de megapixeli, cu stabilizare optică, lentilă 6P şi deschidere F/1.88. Avem şi o cameră ultrawide de 8 MP aici, cu deschidere F/2.25, dar și o cameră de 2 MP monocromă, cu rol în captura Bokeh şi deschidere F/2.5. Toate cuplate cu un bliţ dual LED. Camera oferă zoom de până la 10X, dar şi funcţionalitate Multi Autofocus, combinaţie între PDAF şi autofocalizarea continuă.

OnePlus Nord 2 5G

Filmează în 4K la 30 FPS şi vine şi cu captură nocturnă prin mod Nightscape Ultra. Avem şi mod Pro, Dual View Video (captură cu camera frontală şi principală simultan), dar şi selfie-uri de grup. Senzorul principal de 50 MP se poate găsi şi pe Oppo Find X3 Pro şi Oppo Reno 6 Pro+, deci are un pedigree deosebit. OnePlus ne mai oferă şi filmare cu HDR în timp real aici.

AI şi software

Se pune mare accent aici pe AI, datorită procesorului. El aduce două funcţii AI pentru calibrarea şi reglarea ecranului, dar şi AI Video Enhance şi AI Photo Enhance. Practic inteligența artificială te ajută să calibrezi mai bine capturile foto şi video, să administrezi mai bine consumul de resurse şi energie şi există şi un algoritm special pentru gaming (optimizare). AI Photo Enhance poate detecta până la 22 de scenarii.

Ca OS avem Android 11 cu noul OxygenOS 11.3, care vine cu aplicaţie Games, Zen Mode şi Dark Mode, opţiuni Always On Display, dar şi acea zonă "Shelf", unde găseşti unde ţi-ai parcat maşina şi alte câteva widgeturi mari. OnePlus promite şi 2 ani de actualizări Android şi 3 ani de actualizări de securitate.

Impresii

Nu o să pic în păcatul de a spune că avem un flagship killer aici, dar pot spune că avem un telefon care se poate lua la trântă cu terminalele cele mai bine dotate din 2020 şi poate şi câteva din 2021. Are la interior încununarea evoluţiei MediaTek, care e o companie respectată acum în segmentul cipset. Merge mult pe AI, se încarcă foarte rapid şi are un spate la fel de arătos ca flagshipurile OnePlus 9. Ecranul este excelent, vă pot confirma, iar benchmark-urile o să vă surprindă (plăcut). Cuplate cu o construcţie solidă şi o priză bună, plus un preţ deloc rău, nu văd de ce acest telefon nu ar fi de 2 ori mai bine vândut decât OnePlus Nord-ul din 2020.

OnePlus Nord 2 5G, prețuri actualizate:

OnePlus Nord 2 5G Unboxing

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×