Xiaomi 12S Ultra este disecat şi dezvăluie că senzorul de 1 inch.... nu are 1 inch; Iată de ce (Video)

3.623 ori
<b>Xiaomi 12S Ultra este disecat şi dezvăluie că senzorul de 1 inch.... nu are 1 inch; Iată de ce (Video)</b>După ce YouTuberul JerryRigEverything a zgâriat, ars şi a încercat să îndoaie un Xiaomi 12S Ultra, acum e momentul să treacă la disecţie. Noi ne-am mulţumit cu un hands on cu telefonul şi un unboxing acum o săptămână şi ne interesează mult ce a avut

După ce YouTuberul JerryRigEverything a zgâriat, ars şi a încercat să îndoaie un Xiaomi 12S Ultra, acum e momentul să treacă la disecţie. Noi ne-am mulţumit cu un hands on cu telefonul şi un unboxing acum o săptămână şi ne interesează mult ce a avut de spus Jerry mai ales cu privire la mărimea reală a senzorului.

Ştiam ce e drept că "senzor de 1 inch" nu e o dimensiune reală, ci un format de senzor. Clasificarea aceasta e una depăşită, datând din anii 1950. Teoretic când auzi că telefonul are senzor de 1 inch îţi imaginezi o piesă, o componentă cu diagonală de 1 inch, 2.5 cm. De fapt e vorba despre un senzor care încape într-un tub Vidicon cu diametru de 1 inch. Astfel de tuburi se foloseau în anii 1950 pe camere video, aşa cum aflăm de la Nwradu. Pe vremea aceea se filma în sistem analogic, iar tubul era gros şi diagonală era mult mai mică de 1 inch.

În realitate un senzor de 1 inch în ziua de azi are o diagonală de 15.9 mm şi nu 25.4 mm cât credeam noi.

Revenind la video-ul lui Jerry, vedem că Xiaomi 12S Ultra are o zonă generoasă pentru răcire, care implică şi cupru şi pastă termică, dar şi difuzoare cu acele mici biluţe care amplifică sunetul. Bateria e uşor de scos cu acele "urechi" şi în general telefonul e uşor de dezasamblat şi reparat. Vedem apoi cum a desfăcut mecanismul camerei, luăm contact cu camera periscop şi în cele din urmă ajungem şi la "senzorul de 1 inch". În fata sta o lentilă cu plastic pe ambele părţi şi nu sticlă.

Mai vedem şi bobine electromagnetice din cupru, care interacționează cu magneţi pentru a asigura stabilizarea optică. Revenind la senzorul de 1 inch, el preia cu 72% mai multă lumină decât senzorii dinaintea sa şi este o creaţie a celor de la Sony. Un senzor mai mare înseamnă captura unei cantităţi mai mari de lumină şi capturi mai clare şi mai reuşite în condiţii low light, dar şi ziua. Apoi Jerry începe comparaţia cu nişte post it-uri pe care a simulat o diagonală sau o lungime de 1 inch.

A prezentat şi acel tub Vidicon menţionat mai sus în acelaşi video şi ne învaţă lucruri interesante despre acest sistem, ce e drept unul depăşit. Acum că ştim acest lucru vă reamintesc şi că senzori de 1 inch am mai văzut pe un telefon Sharp şi pe Xperia Pro-I, dar senzor REAL de 1 inch în diagonală încă mai aşteptăm... Va fi greu de pus pe un telefon în viitorul apropiat, având în vedere limitele de spaţiu. 

Reţineţi şi alt lucru: e mai important să ai senzor mai mare, decât rezoluţii mai mari, ca 200 sau 400 megapixeli.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×