LG V30 testat (târziu) de DxOMark, obţine un scor rezonabil de 82 de puncte; Stă prost la autofocalizare video totuşi

508 ori
<b>LG V30 testat (târziu) de DxOMark, obţine un scor rezonabil de 82 de puncte; Stă prost la autofocalizare video totuşi</b>Într-un final pe masa de teste a celor de la DxOmark a sosit și phablet-ul LG V30, un terminal care în ciuda potențialului mare nu va ajunge pe plan local. Acest handset este echipat cu o cameră duală în spate și unul dintre senzori vine cu

Dacă Nokia 8 a cam dezamăgit cu scorul său de doar 68 de puncte în DxOMark, LG V30 stă un pic mai bine, cu 82 de puncte. E drept că nu ia vreun titlu de campion, dar este la egalitate cu Galaxy S6 Edge şi cu doar un punct sub excelentul Xperia XZ Premium.

LG V30

Telefonul a debutat la IFA 2017 şi ar urma să primească o versiune nouă la MWC 2018. A fost popularizat printr-o comparaţie cu camerele RED de la Hollywood şi vine cu o cameră principală duală cu un senzor de 16 megapixeli Sony IMX351 de 1/3.1 inch, operând împreună cu un obiectiv cu deschidere F/1.6 şi lentilă cu unghi de vizualizare de 70 de grade. Are stabilizare optică, iar cealaltă cameră din setup-ul dual este un senzor Samsung super wide angle cu rezoluţie de 13 MP.

LG V30

Oferă un unghi de vizualizare de 120 de grade. LG V30 filmează în 4K la 30 FPS şi adoptă formatul LOG, care permite realizarea unei gradaţii de culori avansate în post producţie. Are şi point zoom focus, care permite focalizarea şi zoom-ul oriunde în cadru şi efecte şi filtre cinematice. În faţă se află o cameră de 5 MP. Telefonul se descurca binişor la fotografierea la exterior, cu un scor de 87 de puncte per total în zona foto.

LG V30

Capturează o expunere bună la exterior şi în condiţii de lumină bună. Dynamic range-ul devine limitat la umbră, dar detaliile se păstrează bine. În condiţii low light, smartphone-ul rămâne foarte capabil, fie că e vorba de expunere, culori, balans de alb şi detaliu. Compromisul între claritate şi nivelul de reducere a zgomotului este bine atins.

LG V30

De remarcat şi lipsa unei funcţii Bokeh/Portrait şi aparent acest telefon nu se descurcă prea bine cu capturile de subiecţi umani, cel puţin nu de aproape şi nu cu blitzul. La captura video notele au fost ceva mai mici, cu 40 de puncte la textură şi 49 la autofocalizare. DxOMark a descoperit o lipsă de stabilizare a focalizării în toate condiţiile de iluminare, vibraţii reziduale la mişcări şi în mers. Măcar expunerea şi zgomotul sunt OK la filmare…

Poate că noua versiune de LG V30 de la MWC va reuşi să stea mai bine la optică, dacă primeşte upgrade şi la acel capitol evident.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×