iPhone X este testat de DxOMark, primeşte 97 de puncte; Sare de 100 puncte în zona foto, dar la video e mediocru

239 ori
<b>iPhone X este testat de DxOMark, primeşte 97 de puncte; Sare de 100 puncte în zona foto, dar la video e mediocru</b>Vorbeam într-un articol anterior despre faptul că testul DxOmark pentru camera lui iPhone X este foarte aproape, acesta venind chiar astăzi. Descoperim cu această ocazie că modulul de senzori foto duali regăsit pe modelul aniversar

Sincer să fiu până azi credeam că notele DxOMark merg doar până la 100, dar odată cu iPhone X vine şi un calificativ de 101 puncte. Mult aşteptatul test al terminalului Apple cu ecran OLED este aici şi camera sa duală a fost pusă la test, împreună cu cea frontală cu mod Portrait. Ce a ieşit aflaţi mai jos.

Simt nevoia să subliniez că iPhone X obţine un total de 97 de puncte, deci fix cât Huawei Mate 10 Pro. Campion rămâne Google Pixel 2, iar iPhone 8 Plus este la egalitate cu Galaxy Note 8 la 94  de puncte. Revenim totuşi la subiectul acestui articol şi anume iPhone X. Terminalul obţine 101 puncte la testele foto, dar la video are doar 89, dovedindu-se "doar OK" când vine vorba de filmare.

iPhone X DxOMark

Lucru pe care îl poate confirma şi colegul Alex, care a fost chiar dezamăgit de stabilizarea la filmarea din mers. iPhone X foloseşte o cameră principală duală, cu un senzor de 12 MP principal cu lentilă wide angle şi deschidere F/1.8 şi senzor de 12 MP secundar, cu deschidere F/2.4. Ambii senzori au stabilizare optică, după cum am văzut şi la camera duală de pe Galaxy Note 8.

iPhone X DxOMark

Camera filmează în 4K la 60 FPS şi are un blitz Quad LED. Selfie-urile sunt realizate cu o cameră de 7 MP, cu deschidere F/2.2 şi mod Portrait. Spilcuind printre teste, remarcăm că în condiţii de luminozitate ridicată, cu lumină puternică, iPhone X are cadre excelent expuse şi se descurcă bine cu scenele cu contrast ridicat. Umbrele şi zonele iluminate sunt bine păstrate.

iPhone X DxOMark

La low-light se descurcă bine, dar nu şi în condiţii low light extreme totuşi. După apus avem o expunere solidă, balansul de alb este precis la interior şi luminile fluorescente şi tungsten nu deformează prea mult culorile. Acestea sunt vii şi plăcute şi la interior. Efectul Bokeh în modul Portrait a fost lăudat, cel puţin cel realizat cu camera principală.

iPhone X DxOMark

Trebuie spus şi că efectul de blur nu este atât de pronunţat precum la Galaxy Note 8 sau alte terminale precum cele Huawei Mate si P. Cel Portrait de la camera frontală ar mai avea nevoie de lucru, prinzând uneori şi părţi din cap şi blurându-le.

iPhone X DxOMark

La filmare, captura 4K la 60 FPS arată excelent, indiferent de cât de pretenţios eşti. Filmarea se descurcă pefect cu zonele foarte luminoase, subiectele în mişcare şi păstrează detaliile foarte bine. Autofocalizarea este rapidă şi precisă şi avem şi tracking bun. Se simte totuşi ceva vibraţie atunci când ne mişcăm.

iPhone X DxOMark

Uitându-ne la fiecare notă în parte, vedem că punctul cel mai slab la foto este Bokeh, urmat de zoom, iar cea mai slabă la video este categoria textură, urmată de zgomot. E un miracol că stabilizarea a primit 91 de puncte totuşi… În concluzie, un telefon care se descurcă excelent la lumina puternică, păstrează culorile bune în orice condiţii şi filmează bine în 4K. Nu prea impresionant pentru 5.200+ lei aş zice.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×