Qualcomm, Google, Microsoft se opun achiziţiei ARM de către NVIDIA; Iată argumentele lor

3.839 ori
<b>Qualcomm, Google, Microsoft se opun achiziţiei ARM de către NVIDIA; Iată argumentele lor</b>În septembrie 2020 scriam despre "tranzacţia anului în tech", atunci când NVIDIA anunţa că va cumpăra ARM pentru suma de 40 de miliarde de dolari. Acum se pare că există şi voci care se opun acestei tranzacţii, în frunte cu Qualcomm, care încearcă să

În septembrie 2020 scriam despre "tranzacţia anului în tech", atunci când NVIDIA anunţa că va cumpăra ARM pentru suma de 40 de miliarde de dolari. Acum se pare că există şi voci care se opun acestei tranzacţii, în frunte cu Qualcomm, care încearcă să blocheze vânzarea ARM.

Google, Microsoft şi Qualcomm au protestat public contra vânzării ARM către NVIDIA, invocând ca argument faptul că această înţelegere va afecta competiţia într-o zonă a industriei care e vitală pentru businessul lor. Giganţii tech au solicitat autorităților antitrust să intervină, iar acţiunile NVIDIA au picat cu 3.1% la aflarea acestei veşti. NVIDIA ar câştiga control asupra unui furnizor vital de tehnologie a cipurilor, cu care lucrează nume ca Apple, Intel, Samsung, Amazon şi Huawei.

ARM este o firmă britanică, care a fost considerată neutră până acum, oferind termeni corecti de licenţiere pentru design de cipuri tuturor. În plus ei ofereau şi codul necesar şi au ales să nu concureze cu alte nume mari în zona Semiconductor. Dacă NVIDIA deţine ARM atunci ar putea abuza de poziţia sa şi să crească preţurile pentru designerii de cipuri sau să refuze să vândă anumite tehnologii. NVIDIA insistă totuşi că nu va face acest lucru. Primite o abordare transparentă şi o colaborare că până acum între ARM şi partenerii săi.

Mai mult de atât, NVIDIA ar avea o vizune de extindere în pieţe noi a companie ARM. Înainte să se finalizeze tranzacţia e nevoie de un lung proces de analiza de către autorităţile antitrust din SUA, Marea Britanie, UE şi China. Acele autorităţi trebuie să discute şi cu rivalii care ar avea de suferit. E presiune şi din partea japonezilor de la SoftBank Group, actualul deţinător ARM, care vrea să vândă compania pentru a scăpa de datoria sa mare.

-3% din preț pe QuickMobile.ro, cupon: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×