Foxconn le oferă angajaților din China bani pentru a încheia conflictele violente începute recent

1.564 ori
<b>Foxconn le oferă angajaților din China bani pentru a încheia conflictele violente începute recent</b>În urmă cu două zile a început o revoltă de proporții la cea mai mare fabrică de iPhone-uri din lume - Foxconn. Angajații s-au revoltat întrucât nu mai suportă restricțiile anti-Covid și nu și-au primit bonusurile promise de la compania pentru

În urmă cu două zile a început o revoltă de proporții la cea mai mare fabrică de iPhone-uri din lume - Foxconn. Angajații s-au revoltat întrucât nu mai suportă restricțiile anti-Covid și nu și-au primit bonusurile promise de la compania pentru care lucrează. Se pare că Foxconn dă vina pe unele probleme tehnice, le cere scuze muncitorilor și le oferă bani pentru a părăsi fabrica și pentru ca tensiunile să dispară. Detalii avem mai jos.

Inițial Foxconn a negat faptul că a fost necinstită cu angajații. Compania le-a promis muncitorilor bonusuri în contractele inițiale, iar apoi s-a răzgândit. Unii muncitori nu și-au primit banii, altora li s-a propus să lucreze mai mult pentru a obține bonusul promis. Conform  CNN, Foxconn le-ar oferi acum bani angajaților recalcitranți, peste 1400 de dolari pe persoană, pentru a părăsi fabrica și pentru ca tensiunile să dispară.

Se pare că joi situația s-a liniștit, deși presa scrie că mulți angajați care s-au dus la gară nu au reușit să își cumpere bilete de tren către casă. Vă reamintesc că sute de oameni au început acest protest întrucât ei nu mai suportau restricțiile dure impuse în ultima lună cu scopul de a stopa epidemia Covid-19. Foxconn le-a promit salarii mai mari, condiții de muncă mai bune și bonusuri. În schimb, ei au fost izolați și forțați să supraviețuiască, cât și să își caute singuri medicamente departe de casă și familie.

Foxconn e cel mai mare producător de electronice din lume și principalul producător de iPhone-uri. Reuters citează estimări Jefferies Research care indică faptul că în 2019 în această fabrică erau produse 45% din totalul de iPhone-uri, în timp ce în 2021 ponderea a ajuns la 70%.

Apple dorește să își scadă însă dependența față de producția din China, dar nu este un drum ușor de parcurs. O parte din producție s-a mutat în India, acolo unde există fabrici deținute tot de Foxconn. 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×