Bill Gates consideră că OpenAI GPT este cel mai mare progres în materie de tehnologie de la 1980 până în prezent

2.034 ori
<b>Bill Gates consideră că OpenAI GPT este cel mai mare progres în materie de tehnologie de la 1980 până în prezent</b>Impactul tehnologiei OpenAI GPT este unul colosal, iar asta o recunoaște chiar și fondatorul Microsoft, Bill Gates. Controversatul miliardar declară faptul că acesta este cel mai mare progres tehnologic de la 1980 până în prezent

Impactul tehnologiei OpenAI GPT este unul colosal, iar asta o recunoaște chiar și fondatorul Microsoft, Bill Gates. Controversatul miliardar declară faptul că acesta este cel mai mare progres tehnologic de la 1980 până în prezent. Descoperim în rândurile de mai jos cum a fost experiența sa cu un astfel de chatbot. 

Bill Gates numește tehnologia drept revoluționară și o vede ca pe cel mai mare progres tehnologic după ce a văzut pentru prima oară o interfață grafică UI în 1980. Înainte de acest pas, utilizatorii foloseau computerele prin linii de comandă, dar odată cu tehnologia GUI totul s-a schimbat. 

Într-o postare de pe blogul său, Gates spune că i-a provocat pe cei din echipa OpenAI anul trecut să dezvolte un model de inteligență artificială care să poată trece examenul de Advanced Placement Biology, ceva ce GPT-4 a reușit și nu oricum, ci cu scor maxim. 

Iată câteva dintre spusele lui Bill Gates:

"Întreaga experiență a fost uimitoare. Am știut că tocmai am văzut cel mai important progres în tehnologie de la interfața grafică de utilizator (GUI) și până în prezent."

"Dezvoltarea AI-ului este la fel de fundamentală ca și crearea microprocesorului, a PC-ului, a Internetului sau a telefonului mobil. Va schimba modul în care oamenii lucrează, învață, călătoresc, primesc îngrijire medicală și comunică unii cu alții. Întreaga industrie se va reorienta în jurul lui. Afacerile se vor diferenția între ele în funcție decât de bine folosesc AI-ul."

Ca reminder, Gates și Microsoft sunt în strânsă legătură cu OpenAI (creatorul GPT), cu investiții de 10 miliarde de dolari din partea MS. Pe final, miliardarul a adăugat că oamenii ar trebui să își "echilibreze temerile" legate de AI cu potențialul tehnologiei de a îmbunătăți viețile.

Același personaj este de părere că guvernele și organizațiile filantropice ar trebui să sprijine instrumentele AI în scopul de a îmbunătăți educația și nivelul de asistență medicală din lume, pentru că firmele nu vor fi tocmai deschise să facă ele asemenea investiții. 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile.ro dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×