Oppo Reno 3 Pro (5G): Camera oferă 80% din potenţialul lui Oppo Find X2

2.340 ori
<b>Oppo Reno 3 Pro (5G): Camera oferă 80% din potenţialul lui Oppo Find X2</b>Oppo Reno 3 Pro 5G păstrează trendul camerelor quad în spate şi al camerelor selfie decupate într-o bulină în ecran. În fată avem o cameră de 32 MP, cu deschidere F/2.4, senzor de 1/2.8 inch şi capabilă de filmare Full HD la 30 de FPS.

Oppo Reno 3 Pro (5G) păstrează trendul camerelor quad în spate şi al camerelor selfie decupate într-o bulină în ecran. În față avem o cameră de 32 MP, cu deschidere F/2.4, senzor de 1/2.8 inch şi capabilă de filmare Full HD la 30 de FPS. În spate avem o un setup un piculeţ mai complex:

  • Camera principală de 48 MP, F/1.7, stabilizare optică, PDAF, senzor de 1/2 inch, pixeli de 0.8 microni
  • Camera secundară, 13 MP, telephoto, F/2.4, pixel de 1 micron, PDAF, zoom optic 2X
  • Camera ultra-wide de 8 MP, pixeli de 1.4 microni
  • Camera monocromă de 2 P, F/2.4

Mai avem şi bliţ dual LED, filmare 4K la 30 FPS, dar şi funcţiile clasice Portrait, Pro, Night, plus un Dazzle Colors, care scoate culorile în evidenţă. Poţi face şi capturi la rezoluţie full de 48 de megapixeli. Hai să vedem şi cum stăm cu galeria foto, realizată în bună parte la Timişoara, cu ieşiri timide pe afară pe durata izolării. Avem o serie de capturi la un teatru de vară timişorean, care ar fi dezolant, dacă nu ar avea un aer boem şi n-ar fi aşa curăţel.

Video-review Oppo Reno 3 Pro (5G), secțiunea Camera

Toate capturile noastre sunt bine focalizare, clare şi au o grămadă de detalii, să ne înţelegem din start. Cerul are un albastru convingător, bine redat şi zoom-ul a fost şocant de bun pentru o cameră cu doar 2x în dreptul la zoom optic. Reflectoarele din vârful scenei cred că ar fi fost prinse aşa bine şi cu zoom optic 3X. Expunerea a fost corect calibrată, iar vegetaţia şi văzduhul au fost net mai convingătoare decât ce am văzut la un Galaxy S20+ spre exemplu. Acolo erau prea vii.

Avem şi prim planuri cu flori, ba chiar şi câte un Bokeh cu ele, cu decupaj OK, din care mai scapă câte o frunză aiurea totuşi. Nu aş zice că fotografiile ultra-wide deformează prea mult percepţia, poate doar să crească puţin expunerea, dar nu exagerat. Prim planurile cu conifere şi flori sunt "magice", demne de flagship şi reuşind o apropiere de subiect pe Huawei P40 pro şi Galaxy S20 Ultra nu o pot realiza. Culorile acelea ultra realiste şi corecte de la Oppo Find X2 se regăsesc şi aici.

Toate bune şi frumoase până la selfie... Aici nu suntem mulţumiţi de focalizare. Deseori (şi am făcut zeci de selfie-uri) camera focaliza pe ceea ce aveam în spate, nu pe fața mea. Bănuiesc camera de focalizare fixă şi trebuie să estimezi tu perfect distanţa până la chipul tău. Am văzut problema asta şi la Galaxy A50 anul trecut. De abia la captura în landscape încep lucrurile să arate un pic mai bine. Culmea e că nici Bokeh-ul nu ajută prea mult, dar măcar amplifica textura părului şi bărbii. Clar se simte nevoia unei actualizări software, pentru că pare a fi un bug.

Concluzia mea? Calitate a capturii ziua la nivel de Galaxy S20, dar mai puţin procesat.

Hai să vedem cum stăm noaptea! Aici clar capturile sunt mai întunecate decât am văzut la flagship-uri, să începem cu asta. Avem o gamă largă de culori şi toate la locul lor, nimic deformat sau inventat. Cantitatea de zgomot e surprinzător de mică şi detaliile arată bine. Anumite margini de fotografii pot prinde totuşi tente roşiatice sau mov. Parcă şi luminile sunt prea mari. Zoom-ul a fost din nou în grafic, ca şi ziua. La captura ultra-wide se pierd multe detalii pe lateral şi se amplifică prea mult sursele de lumină, dar am văzut şi mai rău.

A se remarca faptul că dacă ai o lumină artificială puternică şi mâna stabilă, plus mod Night scoţi cadre de flagship. Modul Night a iluminat bine acea catedrală în detaliile ei fine spre exemplu.

Discutăm acum şi despre video. Aici observ o supraexpunere uşoară, o imagine mai caldă decât ar fi ideal. Zoom-ul dacă îl ţii fix pe 2-3X îşi face treaba bine, dar dincolo de acest prag apare mult zgomot. Văd că se face un zoom în trepte, uşor sacadat. Stabilizarea lui Oppo Reno 3 Pro (5G) la filmarea din mers e OK, imaginea nu tremura şi nu pierdem focalizarea.

Textura vegetaţiei şi apei arată OK, iar trecerea la obiectivul wide aduce automat şi o supraexpunere exagerată. Primele două au fost filmări Full HD. Când trecem la 4K câştigăm la detalii şi în mod şocant nu pierdem nimic la stabilizare. Din păcate rămâne acea expunere prea sus. Focalizarea pe floarea aceea în prim plan a ieşit bine şi focalizarea pe fundal se face şi ea foarte rapid. Avem şi un slow motion la 120 FPS şi în rezoluţie HD carismatic, cam la nivel de iPhone să zicem.

Am panoramat destul de mult cu Oppo Reno 3 Pro (5G) şi niciodată nu au fost probleme de focalizare. Microfonul şi-a făcut treaba bine când a capturat ambiantă, dar vântul de primăvară nu a fost prea bine anulat. În captura din Bucureşti a fost chiar un microfon slab din această privinţă. Suntem cam la 80% din potenţialul lui Oppo Find X2.

Şi a venit şi momentul probei de foc: filmarea nocturnă. Focalizarea pe obiectele în mişcare, că acel tramvai se face bine, dar zoom-ul e slab rău. Apropo, vă recomand să daţi zoom în trepte din opţiunile incrementale camerei şi nu pinch to zoom, care sacadează. Filmarea din mers a fost admirabilă în primii paşi, apoi a început să tremure tot. Oppo Find X2 stabilizase mai bine noaptea şi decât Huawei P40 Pro, dar aici nu e cazul. Singurul atu ar fi culorile, altminteri subiecţii de la distanţă păr în ceaţă, mai ales stâlpii de iluminat. Culmea e că, aidoma pozelor, nu observ foarte mult zgomot în imagine, dar nici lumină foarte multă nu prindem.

Suntem la nivel de Galaxy A-uri de 2020 să zicem, poate puţin peste.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile.ro dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×