Motorola edge 50: Camera de mid-range cu zoom optic 3x, Night Mode arătos și diferențe mici față de Neo

1.543 ori
<b>Motorola edge 50: Camera de mid-range cu zoom optic 3x, Night Mode arătos și diferențe mici față de Neo</b>Motorola edge 50 aduce un setup aproape 1:1 cu ce primim pe Edge 50 Neo, singura diferență fiind la camera foto principală, care adoptă un senzor de 1/1.56", acolo unde Neo are unul de 1/1.55". Este tot unul de 50 mpx, deschidere f/1.8 wide

Motorola edge 50 aduce un setup aproape 1:1 cu ce primim pe Edge 50 Neo, singura diferență fiind la camera foto principală, care adoptă un senzor de 1/1.56", acolo unde Neo are unul de 1/1.55". Este tot unul de 50 mpx, deschidere f/1.8 wide, pixeli de 1 micron, multi PDAF și stabilizare optică OIS.

Video-review Motorola Edge 50, secțiunea Cameră

Celelalte camere din setup sunt identice, adică 10 mpx telephoto (f/2.0, 73mm, PDAF, OIS, zoom optic 3x) plus 13 mpx ultra-wide (f/2.2, 13mm, 120 grade, pixeli de 1.12 micron, PDAF). Avem iată și macro pe camera ultra-wide, iar pentru selfie-uri o cameră de 32 mpx cu filmare 4K. Cu cea din spate filmăm până la 4K @30fps iar interfața camerei este identică celei de pe Neo, cu aceleași funcții. Să vedem deci mostrele!

Selfie

Te vei bucura de fotografii selfie foarte arătoase cu Motorola edge 50, iar ca de fiecare dată recomandarea este să mergi pe modul Portrait/Bokeh și să nu faci pozele de pe loc unde ai lumină destulă. Decuparea este aproape de perfecțiune cu mici scăpări pe alocuri și nu văd ca soarele să pună probleme capturii, fie că este vorba despre plasarea soarelui în spate sau în față. Și noaptea lucrurile arată bine dacă te poziționezi cum trebuie și ai o sursă de lumină în jur.

Zi 

Așa cum spuneam, sunt mici diferențe la senzorul principal folosit de Edge 50 vs. Edge 50 Neo, o schimbare care se percepe puțin dacă ai ambele telefoane la îndemână așa cum le-am avut eu. Ce aș remarca aici este că nivelul de detalii se păstrează, avem culori arătoase, texturi bine redate, dar parcă o idee de suprasaturare la soare puternic și un HDR nu la fel de eficient care lasă obiecte în negura umbrelor. 

Ultrawide-ul este mai întunecat și apar mici deformări spre margini, iar legat de culori, nu putea lipsi fotografia cu celebrul gard colorat unde nuanțele prezentate sunt apropiate de cele naturale, fără ajustări neplăcute sau exagerate. Camera echilibrează bine situațiile și te vei bucura de o experiență potrivită de captură în condiții variate.

Bokeh, macro, closeup

La fel ca și edge 50 Neo și Edge 50 mai are de furcă la bokeh cu unele elemente, precum margini nedetectate la unele obiecte (precum lacătul galben) sau cadrul cu motocicleta unde efectul a fost pus complet anapoda. Exemplele cu florile sunt de admirat, un pic mai vibrante la prima vedere, dar pline de detalii și texturi care să îți încânte simțul vizual.

Camera ultra-wide este aceeași ca pe Neo, iar captura macro rămâne la posturi, un mod inedit prin care poți pune obiectele într-o altă viziune. Te apropii mult de tot de vegetație, picături de apă, pene sau spini de trandafiri pentru a obține fotografii demne de printat și la rezoluție mare, nu 2 mpx ca la alte telefoane. 

Și captura closeup arată bine pe Edge 50, camera reușind să focalizeze rapid pe subiect și să ofere acel bokeh natural pe care cu toții îl apreciem fără a apela la modul Portrait dedicat. 

Zoom

Din punct de vedere al zoom-ului ceea ce am spus la edge 50 Neo se aplică și aici. Ai parte de zoom optic 3x de calitate ceea ce pentru un mid-range sună foarte bine, iar dacă vrei să te apropii mai mult de subiect o poți face cu mențiunea că fiecare prag în + înseamnă și o scădere de calitate, claritate și detalii, până spre 30x unde ajungi al acel efect pictură. Am testat zoom-ul în diferite condiții, inclusiv pe o pereche de porumbei, clădiri sau cablurile de susținere ale podului. 

Noapte

Cu așa senzor capabil la bord și cu OIS era de așteptat ca și captura nocturnă să fie de calitate, iar fix asta primești aici, de la halouri cumințite cu Night Mode, la firme luminoase lizibile astfel și până la culori și detalii potrivite pentru condițiile de captură înâlnite.

Cel mai mult îmi place fotografia de la ieșire din parc unde frunzele verzi se îmbină cu cele portocalii ale copacului de lângă și dă o căldura aparte. Foarte bine arată și scenele cu fântâna luminoase și podul, plus reflexiile din lacul din parc. Mai slab la zoom și ultra-wide, ceea ce era de așteptat. 

Video

Filmarea este prima de pe listă și cu mod de captură 4K avem calitate, detalii cât cuprinde, cât și stabilizare atunci când decizi să faci vlogging. Camera nu sughiță la trecerea de la umbră la soare și îmi place mult rezultatul. Cât despre filmarea standard, în primă fază am avut ceva supraexpunere cu soarele în față în 4K și ceva tremur la stabilizare, dar lucrurile arată mai bine prin parc. La panoramare e nevoie de o clipă pentru ajustarea luminozității iar culorile gardului sunt foarte bine redate. 

Și zoom-ul este eficient și poți citi text de la depărtare dacă prin absurd vezi un anunț cu un apartament de vânzare la un etaj superior și numărul de telefon la vedere. Ne bucurăm de focalizare rapidă și precisă iar testul suprem de stabilizare este cel de urcare a treptelor unde Edge 50 se descurcă admirabil, aș zice chiar mai bine în 4K decât FHD. 

Pe timp de noapte nu este cel mai indicat să scoți camera lui Motorola Edge 50 la înaintare, cel puțin nu la captura din mers și în zone foarte întunecate pentru că detaliile lipsesc și apar neajunsuri precum o stabilizare defectuoasă cu flicker, tremur la fiecare pas. Cel mai bine stă la filmarea de pe loc, la panoramare chiar, cu detalii, culori și tranziții line, plus halouri reduse. Și la zoom îmi place ce văd. 

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×