Motorola edge 50 review detaliat în limba română (Evaluare Mobilissimo) (Introducere, Design, Display)

5.894 ori
<b>Motorola edge 50 review detaliat în limba română (Evaluare Mobilissimo)</b>Familia de telefoane Edge 50 de la Motorola s-a îmbogățit de vară cu două noi modele, printre care și Motorola edge 50 pe care îl avem ca subiect al recenziei de față. Este varianta de bază care vine după Edge 50 Pro, Edge 50 Ultra

Introducere

Familia de telefoane Edge 50 de la Motorola s-a îmbogățit de vară cu două noi modele, printre care și Motorola edge 50 pe care îl avem ca subiect al recenziei de față. Este varianta de bază care vine după Edge 50 Pro, Edge 50 Ultra, Edge 50 Fusion și Edge 50 Neo, telefon cu multe în comun cu acestea mai ales la nivel de look. 

Are și câteva puncte forte precum certificarea militară MIL-STD-810H chiar și în condițiile în care dispune de un ecran curbat pe care l-ai putea crede mai fragil la prima vedere. Acest standard asigură faptul că telefonul rezistă și în condiții dure de utilizare, de la medii cu praf, vibrații, temperaturi scăzute și multe alte scenarii în care un smartphone obișnuit nu ar supraviețui.

Seamănă mult de tot cu frații săi mai scumpi, iar semnătura seriei Edge rămâne și aici - ecranul curbat. Sună bine și dotările, iar cel mai curios sunt de camera foto care pare foarte apropiată de ce oferă Edge 50 Pro. Fiind un smartphone Moto asta înseamnă și difuzoare stereo, scanner de amprente sub display și un ecran super luminos cu refresh rate mare. 

Bifăm și baterie mare cu încărcare rapidă și wireless, iar per total pachetul sună tentant. Acum rămâne de văzut cum se diferențiază de celelalte 4 Edge-uri din acest an, fiind semne de canibalizare a vânzărilor. 

Design Motorola Edge 50

Design

Motorola edge 50 este un caz aparte, asta pentru că la prima vedere nu ai zice că a fost făcut să reziste la o utilizare în medii solicitante, dar fix așa se întâmplă. Smartphone-ul a fost promovat încă din perioada teaserelor drept unul rezistent, asta prin prisma certificări militare MIL-STD-810H. Asta înseamnă că telefonul a trecut cu brio peste peste 16 teste de durabilitate și condiții de mediu.

Video-review Motorola Edge 50, secțiunea Design

Rezistă la temperaturi scăzute/ridicate, șocuri, vibrații, praf și alte condiții, iar un disclaimer este acela că Motorola nu garantează faptul că acesta este un telefon robust și nici rezistența în condiții extreme. Este doar un smartphone mai protejat și ar trebui să fie bine chiar și atunci când este folosit în medii diferite.

Ca design nu aduce nimic diferit față de celelalte modele din seria Edge 50, având ecran curbat cu muchii înguste, același stil pentru modulul de cameră și spate din piele ecologică. Eu l-am primit pe nuanța "Verde junglă", adică pe engleză "Jungle Green". Se mai găsește și pe Koala Gray (gri) sau Peach Fuzz - nuanța Pantone pentru un portocaliu piersică văzut și pe alte modele.

Are în mare aceleași dimensiuni ca Edge 50 Pro, minus câteva grame și câțiva mm (180 gr. vs 186 gr. / 7.8 mm vs. 8.2 mm). Avem și certificare IP68 apropo. 

Display Motorola Edge 50

Încă un moto cu ecran curbat

Motorola edge 50 aduce pe hârtie un ecran care pare o combinație între cele de edge 50 Pro și edge 50 Fusion. Ar trebui astfel ca testele să fie identice sau apropiate, iar de asta ne vom convinge în secțiunea de față în care discutăm despre ecran și testele realiate cu luxmetrul.

Video-review Motorola Edge 50, secțiunea Display

Ca reminder, lucrăm aici cu un ecran curbat, un P-OLED de 6.7 inch ce oferă rezoluție FHD+ de 2712 x 1220 pixeli, rată de refresh de 120Hz și protecție Gorilla Glass 5. Bifăm și protecție Gorilla Glass 5, iar raportul corp-ecran este impresionant la 92,2%, grație muchiilor foarte înguste.

Test Luminozitate ecran

  • 1.realme GT 7 Pro2400 (LUX)
  • 2.Google Pixel 9 Pro XL1906 (LUX)
  • +
  • 96.Motorola Edge 50759 (LUX)
  • 97.Google Pixel 7 Pro750 (LUX)
  • 98.Honor Magic5 Lite744 (LUX)
  • 99.Motorola RAZR 40 Ultra729 (LUX)
  • 100.OnePlus 9728 (LUX)
  • 101.ASUS ROG Phone 7 Ultimate727 (LUX)
  • 102.Huawei nova 12 SE724 (LUX)
  • 103.Motorola Edge 50 Ultra724 (LUX)
  • 104.Apple iPhone 13 Pro717 (LUX)

Cu luxmetrul din dotare am pruces în a măsura luminozitate și am atins 759 LUX, depășind astfel un Pixel 7 Pro, pe RAZR 40 Ultra și pe Magic5 Lite. Suntem și peste Edge 50 Ultra (724LUX) chiar, dar sub Edge 50 Fusion (798 LUX). Ne depășește și edge 50 Neo (806 LUX), iar din familia Edge 50, modelul Pro este fruntaș cu 910 LUX. Observați că avem atât de multe modele în serie încât inevitabil avem și comparații între acestea.

Muchiile curbate sunt arătoase, dar o să fie mai greu să găsești o folie de protecție, iar la gaming nu este tocmai comod de utilizat. Ce îți mai oferă panoul curbat este acel sistem de notificări luminoase, muchiile aprinzându-se în culorile dorite la primirea de mesaje sau apeluri. 

Sunt multe opțiuni de customizare, iar ceva ce îi lipsește este tehnologia LTPO, care cumva a ajuns pe modelul mai mic și compact Edge 50 neo.  

  • 1234
Motorola Edge 508,0310
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×