Huawei P9 Lite: Camera se bate la egal cu modelele Galaxy A 2016 şi P8, filmarea putea fi mai bună

616 ori
<b>Huawei P9 Lite: Camera se bate la egal cu modelele Galaxy A 2016 şi P8, filmarea putea fi mai bună</b>Huawei P9 Lite se diferenţiază din start de P9 prin faptul că nu vine cu o cameră duala în spate, ci cu una singulară de 13 MP. E vorba de o cameră cu senzorul Sony IMX 214, cu deschidere F/2.0, un blitz LED de mari dimensiuni şi senzorul măsoară 1/3..

Huawei P9 Lite se diferenţiază din start de P9 prin faptul că nu vine cu o cameră duală în spate, ci cu una singulară de 13 MP. E vorba de o cameră cu senzorul Sony IMX 214, cu deschidere F/2.0, un blitz LED de mari dimensiuni şi senzorul măsoară 1/3 inch, în cazul în care vă întrebaţi. Nu avem stabilizare optică, pixelii măsoară 1.12 microni şi acest senzor Sony e fix acelaşi cu cel de pe OnePlus One, Oppo Find 7, Huawei Ascend P7 şi Nexus 6.

Camera frontală are rezoluţie de 8 MP, deschidere F/2.0 şi lentila wide angle. Aplicaţia Camera porneşte cam lent, dar camera are focalizare rapidă, zoom fluid iar captura foto se realizează rapid. Interfaţa e foarte simplă şi similară cu cea de pe Huawei P9, dar cu alte iconuri. În stânga găsim shortcut pentru camera frontală, efecte (filtre) şi putem face swipe în sus pentru a declanşa modurile de captură.

Camera lui Huawei P9 Lite

Acestea sunt clasicele Beauty, Beauty Video, Panorama, Time Lapse, Watermark, Pro Photo, Pro Video, Night Shot, Light Painting, All Focus, Document Scan, HDR, Good Food, Slow Motion şi Audio Note. Modul Pro aduce reglaje pentru balans de alb, focalizare, expunere, shutter (de la 1/4000 la 8 secunde), ISO şi metering. Cu un swipe în jos accesăm zona de opţiuni, printre care şi rezoluţie, grila, timer, control vocal, Smile Capture, object tracking, saturare, contrast şi luminozitate. Captura video se realizează în rezoluţie Full HD, la 30 FPS şi avem doar stabilizare digitală.

Trecând la galeria foto, am realizat fotografii pe timp de zi în Braşov, într-un scurt concediu de un weekend în zile toride de iunie. Prima captură a fost realizată în tren, din mers în umbră şi nu a impresionat. Apoi a urmat un set excelent de fotografii, cu prim planuri reuşite cu flori, nori randaţi realist şi o textură plăcută a clădirilor şi statuilor.

Culorile sunt calibrate realist, iar atunci când am dat zoom in pe o captură landscape pe PC toate detaliile au arătat bine. Modul Good Food a fost pus la treabă pe gogoşi şi paste, care au arătat excelent, dar poate puţin cam prea prelucrat pentru un perfecţionist. Nici măcar o singură captură blurată nu am văzut, iar expunerea şi dynamic range-ul au fost bune.

Atunci când am dat zoom in din interfaţă am cam pierdut din calitatea imaginii. Panorama a fost bunicică si nu exagerat de curbată, cu o rezoluţie de 16.704 x 2752 pixeli. Selfie-urile au arătat bine, fiind cam la nivel de Huawei P8, ba poate chiar P9, dacă îmi amintesc bine. Jocul cu focalizarea a fost uşor de realizat cu All Focus, dar acest gimmick are deja câţiva ani şi nu prea mai impresionează.

În umbră, în acea pădure am observat că scade puţin calitatea capturii, iar HDR-ul face lucrurile mai rele, mai artificiale. Concluzia? Huawei P9 Lite sta mai bine decât Huawei P8 Lite la capitolul claritate, culori şi detalii şi în mod clar arde mai puţin capturile. Aş plasa P9 Lite la egal cu Huawei P8 şi peste modelele Huawei Honor de exemplu, iar la calitate şi claritate se bate de la egal cu modelele Galaxy A din 2016 pe timp de zi.

Captura low light a fost doar OK şi atât, cu claritate şi culori bune, nu stelare. Halourile luminilor stradale au fost măricele şi am avut şi câteva cadre mişcate să gălbui. Nu e rău, dar nici foarte special. Huawei P9 Lite e sub Galaxy A5 (2016) spre exemplu, care a făcut o figură frumoasă pe timp de noapte. Acel gălbui al imaginilor trage experienţa în jos, dar claritatea şi culorile sunt OK.

Să vedem acum cum stăm la captura video. Telefonul realizează captura în format MP4, la 30 FPS şi cu bitrate de 18 Mbps. Ziua captura video a fost cam tremurată, iar claritatea a fost OK. Microfonul şi-a făcut treaba bine, iar culorile au fost bine calibrate. Textura e bună la clădiri şi alte obiecte în cadru, dar cerul a ieşit puţin cam albicios şi ars uneori.

Se pierd serios detalii la zoom in, iar la umbră şi la testul de stabilizare digitală am fost chiar dezamăgit. Am văzut la viaţa mea şi telefoane cu stabilizare digitală care făceau faţă cu brio la filmarea din mers şi mă gândesc aici la iPhone 6 de exemplu. Ce e clar e că puteţi uita de filmatul clar din mişcare cu P9 Lite sau de filmările în zonele cu umbră.

Totuşi, filmarea e peste cea a lui Huawei P8 Lite, care dezamăgea anul trecut şi stăm şi mai bine decât modelele Honor, ce au o uşoară tendinţă să ardă cadrele. Rămânem sub Galaxy A5 (2016) totuşi. Captura video nocturnă nu a fost chiar rea, iar microfonul a făcut faţă cu brio, claritatea a fost bună şi pot să zic că am fost mulţumit de filmare, deşi a fost cam tremurată.

Halourile luminilor stradale au fost mari şi am avut şi puţină nuanţă gălbuie în capturi. O captură video rezonabilă pentru terminalele midrange Huawei.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×