Seria Allview X3 Soul a avut în general camere bune integrate pe terminale şi se pare că nici Allview X3 Soul Style nu face excepţie. Acest model are un senzor principal de 13 megapixeli, un Sony IMX258, pe care îl găsim şi pe Sony Xperia XA, Xiaomi Mi 4c sau OnePlus X.
Camera principală aduce deschidere F/2.0, filtru UV, Phase Detection Autofocus şi 5 lentile. Camera frontală are rezoluţie de 8 MP şi se remarcă prin faptul că vine cu blitz LED. Aplicaţia Camera porneşte rapid pe acest device, avem şi zoom fluid, dar focalizarea e cam lentă. Fotografiile se realizează destul de rapid, iar expunerea se schimbă cu viteză rezonabilă.
Nu o să insist prea mult pe interfaţă, pentru că ea e fix la cel că şi cele de pe alte modele X3 Soul. Avem reglaj pentru rezoluţie, ghid, anti banding şi Moduri de captură familiare: Super Photo, Pic Note, Mood Photo, Smart Scan, GAF, Panorama, Slow Motion, Macro, Night, Time Lapse, Text Recognition, HDR, Pro (expunere, ISO, balans de alb, shutter, focalizare) şi Smart Scene.
Primim şi efecte, mod Face Beauty şi filmăm până la rezoluţie Full HD. Modul Super Photo face capturi de 5 x 13 megapixeli. Am realizat galeria foto cu acest telefon pe timp de zi, în condiţii însorite la Timişoara, apoi la deschiderea mallului Park Lake Plaza din Bucureşti, la interiorul şi exteriorul său. Culorile au fost bine calibrate şi am fost mulţumiţi şi de focalizare şi luminozitate.
Detaliile au arătat bine la capturile landscape şi am avut şi o textură plăcută a acelui zid cu graffiti albastru. Atunci când soarele devine puternic, apare şi o nuanţă albicioasă peste imagine. Am apreciat şi modul în care arata HDR-ul, mai acela cu lămpile OZN din mall. Mare atenţie la răbdarea de focalizare şi la obiectele în mişcare, pentru că aşa ne-am ales noi cu câteva cadre blurate.
Panorama e mică, la 6848 x 1792 pixeli, dar clară, iar Super Photo oferă un nivel uriaş de detalii pentru acea statuie din fire metalice. Am apreciat şi culorile jucăriilor creepy de la zona pentru copii din mall şi am remarcat că există uneori probleme cu camera la nivel de dynamic range, în porţiunile cu soare puternic ce întâlneşte brusc o zonă cu umbr[.
Calitatea e bună la zoom in, iar selfie-urile sunt foarte, foarte bune. Mă refer atât la textura pielii şi părului, cât şi la fundal, claritate, expunere. Aş îndrăzni să zic că aceasta e una dintre cele mai bune camere selfie testate în anul 2016. Aţi observat probabil că nu am mai făcut abuz de prim planuri cu flori că de obicei. Ei bine prim planurile nu ies aşa uşor că la alte modele, nici măcar în mod macro, de aceea subliniam că trebuie răbdare să focalizăm că lumea de aproape.
Concluzia e ca pe timp de zi camera se comportă cam ca şi cea de pe Huawei Honor 5X şi LG Nexus 5X, puţin sub Galaxy A5 (2016) şi peste Vernee Thor şi modele Ulefone sau UMi. Noaptea avem un blitz puternic, halouri mari la iluminarea stradală şi ceva zone gălbui şi neclare. Culorile arată OK, dar mi s-a părut că mai toate mostrele sunt "nisipoase", cu un nivel de grain neplăcut.
Suntem sub LG Nexus 5X aici. Trecând la filmare, beneficiem de captură video Full HD în format MP4, la 30 FPS şi cu bitrate de 17 Mbps. Microfonul a fost la înălţime şi am fost surprins să văd o captură chiar bună. Mă refer la calitatea la zoom, bine păstrată, claritatea imaginii şi culorile realiste. Nici stabilizarea nu e rea, fie ea şi digitală, iar schimbarea de expunere e bună.
Din toate filmările, doar câteva secunde de refocalizare şi expunere bizară au stricat experienţă, în rest totul a fost fără cusur. Filmăm peste potenţialul majorităţii modelelor Huawei Honor sau ASUS ZenFone de anul trecut. Noaptea se strică jucăria, cu filmare la 16 FPS şi 9 Mbps, tremurată şi cu halouri mari ale luminilor. Totuşi chiar şi aici culorile arată bine şi claritatea nu e chiar rea. Cameră bună de concerte aş zice.
Disponibilitate
Prețuri actualizate